Nieuws

Snuffelpop 2017: Eindpresentatie 18 augustus

Vrijdag 18 augustus vindt in de Oefenbunker Landgraaf de eindpresentatie plaats van Snuffelpop. Snuffelpop is een muzikaal project dat in de vakantieperiode wordt aangeboden aan kinderen/jongeren met weinig financiële middelen. Zij mochten een week onder professionele begeleiding snuffelen aan alle aspecten van het musiceren. Van instrument beoefening tot samen musiceren en optreden. De presentatie start om 15 uur en is gratis toegankelijk.

De Stichting Oefenbunker Live is Snuffelpop in 2016 als pilotproject gestart. Na het succes van de eerste editie wordt ook dit jaar weer een Snuffelpop-editie georganiseerd met maar liefst het dubbele aantal aanmeldingen waarvan de helft afkomstig is uit Gemeente Landgraaf.

Snuffelpop is bedoeld voor jongeren tussen de 10 en 16 jaar die een zomermidweek lang actief aan de slag gaan met popmuziek. Jongeren met veelal weinig financiële middelen kunnen die week kennis opdoen met diverse muziekinstrumenten. Professionele docent-popmuzikanten met uiteenlopende specialisaties verzorgen “op maat'” workshops met talentontwikkeling als doel.

Aansluitend wordt met de jongeren een toekomst traject ingezet waarbij samen met ouders/verzorgers gezocht wordt naar opties voor financiële tegemoetkoming om ook toekomstige cultuurparticipatie aan te moedigen.

In totaal worden 28 jonge deelnemers waaronder een aantal statushouders van 14 t/m 18 augustus ondergedompeld in een gezamenlijke muziekbeleving. Naast een muzikaal project vormt Snuffelpop dus ook een mooi integratieproject.

De vier geheime krachten achter Snuffelpop zijn de coaches Toni Willé, bekend als leadzangeres van “Pussycat”, Chivy Kuhles, o.a. gitarist van “The Dynamics” en “Palemiger Spatzen”, Patrick van den Heuvel, o.a. eigenaar van Drumschool Parkstad en Jacky Dresen, actief als vrijwilliger van de Oefenbunker, fanatiek drumster en projectleider van Snuffelpop. Ook dit jaar hebben ze de handen ineengeslagen om de tweede editie tot een succes te maken.

Op vrijdag 18 augustus beklimmen de kinderen het podium om te laten zien wat ze allemaal hebben geleerd tijdens Snuffelpop. Een spannende ervaring voor de kinderen. Iedereen is vanaf 15 uur van harte welkom om de prestaties van de kids met een hartelijk applaus te komen ondersteunen. De entree is gratis.

Snuffelpop 2017 werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van Stichting Boschuysen, Stichting Zonnige Jeugd, Stichting Raiffeissen en Stichting Abel.

De Oefenbunker is gelegen aan de Heerlenseweg 162 te Landgraaf

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht