Nieuws

Skinnie en Linda Zijlmans samen op het podium

Singer-songwriters Skinnie en Linda Zijlmans gaan in maart, april en mei 2018 samen op tournee langs kleinere theaters en intieme podia in de provincie Limburg. Hun duo-voorstelling draagt de titel ‘Tösje Venlo en Zitterd’. Zijlmans en Skinnie zingen en begeleiden ieder hun eigen Limburgstalige liedjes. De tournee begint op zaterdag 10 maart in Theater Karroessel in Geleen.

De vonk tussen de twee sloeg vooral over tijdens hun gezamenlijk concert in het klooster van Wittem, in augustus 2017. “Dat was een erg prettige ervaring met weinig voorbereiding maar des temeer plezier. En het publiek vond het ook nog leuk.”

De Venlose Linda Zijlmans (34) presenteerde in de zomer van 2017 haar cd ‘IK’, met Limburgstalige luisterliedjes. “Dat zijn vooral liedjes over de kunst van het opgroeien.” Skinnie (53) uit Sittard heeft een lang artiestenverleden als gitarist, zanger en tekstschrijver van Engelstalige bands als Red Blood en Mo’Jones. Maar sinds kort zingt en schrijft hij Limburgstalig. “Ik ben geboren en getogen in Limburg en in die zin een echte Limburger, ook al komen mijn ouders van elders.”

“Voor mij is het een enorme verrijking om met zo’n doorleefde muzikant als Skinnie te werken. Daar geniet en leer ik van”, zegt Zijlmans. “Onze stemmen kleuren mooi samen. We hebben beiden een voorkeur voor de wat intiemere luisterliedjes”, zegt Skinnie. Vandaar ook hun keuze voor de wat kleinere theaters en podia. Zijlmans: “We willen vooral lekker ons zelf zijn. Het liefst letterlijk midden tussen de mensen. Dat directe fysieke contact geeft ons veel meer voldoening dan die wat anonieme onlinewereld.”

Zijlmans kan putten uit de liedjes van haar nieuwe cd ‘Ik’. Skinnie schreef in korte tijd een reeks opvallende Limburgstalige liedjes. Liedjes van vaak weinig woorden, die op een mantra-achtige manier gereciteerd worden. “Muziek maken is leuk, maar samen muziek maken is veel leuker.” Linda Zijlmans en Skinnie worden muzikaal ondersteund door gitarist Tom Lanjouw uit Munster-Geleen.

Meer info: www.lindazijlmans.nl

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht