Nieuws

Single Release Mala – Seven

Wat als een oorlog de koers van je leven compleet verandert? Mijn zus was zeven jaar oud toen mijn ouders met drie kinderen uit Bosnië naar Nederland vluchtten, niet wetend of ze ooit zouden terugkeren.

Voor mijn volgende album, The Untold Stories, sprak ik met mensen die zijn gevlucht en maakte ik een lied van hun verhaal.

Mijn zus haalde de enkele herinneringen op die ze heeft, hoe alles vroeger veel groter leek dan nu, als ze in de zomers teruggaat. De ongein die ze uithaalde met onze grote broer. De hond die in de tuin lag te zonnen. En hoe onze moeder thee maakte van vlierbloesem. Elke keer als ze door het Limburgse heuvelland wandelt en de vlierbloesem in bloei staat, waant ze zich weer in Bosnië. Deze herinneringen zijn zo kostbaar voor haar. Ze is dankbaar dat ze nu nieuwe mag maken met haar eigen gezin.

Seven koestert de herinneringen van vroeger en kijkt hoopvol naar de mooie toekomst.

Geproduceerd door Bryan Raets, TØNE, Heerlen

Foto’s en videoclip door Sharik Derksen.

 

Mijn verhaal

 

Mala is het alter ego van singer-songwriter Martina Lucic, geboren in Kroatië en opgegroeid in Nederland. In 1994 tijdens de Joegoslavische burgeroorlog zijn Martina en haar familie gevlucht. Hoewel ze geen herinneringen aan de oorlog heeft, heeft ze de pijn en droefheid gevoeld die haar familie heeft ervaren, maar ook de hoop en eindeloze liefde voor elkaar.

Haar verhaal heeft ze in haar debuut-EP Different But The Same vastgelegd. Op 22 april 2022 verschijnt haar volgende album. Na een reeks openhartige interviews met mensen die ook zijn gevlucht, dook zij de studio in om het lief en leed van deze mensen een plekje te geven in haar muziek. Het resultaat is The Untold Stories, een album en boek in één, waarbij de combinatie van interviews, persoonlijke portretfoto’s en muziek vanuit het hart de lezer/luisteraar achterlaten met een gevoel van verbintenis.

Dat is dan ook de boodschap die als een rode draad door deze levensverhalen loopt: heb begrip voor elkaar, praat met je medemens en oordeel minder. Je weet immers nooit welk verhaal iemand met zich meedraagt.

Gerelateerde artikelen met Single Release Mala – Seven

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht