Nieuws

Singer-Songwriter Lotte Walda brengt in september haar eerste vinyl album uit

Singer-Songwriter Lotte Walda brengt in september 2023 haar eerste vinyl album Dragonfly uit

Na het succes van haar vorige album Sunflower, waarvan de single ‘Let It Flow’ meer dan 11,5 miljoen keer werd gestreamd, is Lotte Walda terug. In september 2023 verschijnt haar nieuwe album ‘Dragonfly’ dat ze op 29 september met haar voltallige band op Valkenburg Openluchttheater presenteert. Voor haar nieuwe album haalde Lotte Walda inspiratie uit haar reizen en de natuur.

Luister naar de eerste single ‘The Old Bridge’ van het album ‘Dragonfly’ via Spotify of bekijk de videoclip via Youtube.

Luisteren naar de natuur en je intuïtie

Op ‘Dragonfly’ zingt Lotte Walda over het verbinden met de natuur. “In deze maatschappij zijn we soms zo ver verwijderd van waar we vandaan komen,” aldus Lotte. “Mijn grootste inspiratiebron is de natuur. Ik vond deze melodieën tijdens mijn reizen, de nummers kwamen vaak gewoon op me af.”

Leven volgens de natuur

De eerste nummers van Dragonfly stroomden binnen bij Lotte tijdens een reis naar Oregon in 2019. Ze maakte deel uit van een bijeenkomst van vrouwen genaamd ‘Spirit Weavers’. “Het enorme bos, de rivier en hoe deze 800 vrouwen zo dicht op het ritme van de aarde, de zon en de maan leefden, inspireerde me enorm en legde de basis voor dit album.”

De maan, de zon en de vier seizoenen
Het album is een uitnodiging om vanuit je hart te leven en meer te synchroniseren met de natuur en haar seizoenen. “De natuur leert ons om naar onze intuïtie te luisteren en ons eigen pad te volgen. De seizoenen leren ons geduld te hebben. Mooie dingen hebben tijd nodig om te groeien,” aldus Lotte. Het album bestaat uit een zon vinyl, met een lente- en zomerzijde met optimistische en speelse liedjes, en een maan vinyl, met een herfst- en winterzijde met melancholische liedjes en soms een verrassende wintertrack. Stuk voor stuk belichamen de nummers dankbaarheid, liefde en hoop voor een betere toekomst voor ons allemaal.

Albumrelease-concert
Op 29 september viert Lotte Walda de release van “Dragonfly” met een albumrelease-concert op Valkenburg Openluchttheater. Veel muzikanten die op het album hebben meegespeeld (blazers, strijkers) beklimmen met Lotte Walda het podium. Meer informatie en tickets: www.openluchttheater-valkenburg.nl/agenda/lotte-walda-dragonfly

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht