Nieuws

SENIOREN ONTDEKKEN POPMUZIEK PARKSTAD

Sinds 7 september 2020 musiceren de senioren van het Limburgs Keyboard Orkest (LKO) in de oefenruimtes van de stichting Popmuziek Parkstad (SPP). Die bevinden zich in het Flexiforum Kerkrade, dat is de voormalige Campus. “Het is lastig om een geschikte ruimte te vinden die voldoende groot is voor onze club en overdag beschikbaar. Via een van onze kinderen werden we geattendeerd op deze locatie en we zijn er heel blij mee”, aldus lid John van de Warenburg.

 

Nooit te oud

John is een van de eerste leden van het LKO, dat al sinds de jaren 80 van de vorige eeuw actief is. “We zijn begonnen als Heerlense Orgel Sociëteit en repeteerden in Hoensbroek. Op het hoogtepunt waren we met 20 leden. Op dit moment zijn we met 7 leden, er kunnen dus nog wel enkele leden bij. Het oudste lid is trouwens in de 70, je bent bij ons dus nooit te oud om mee te kunnen musiceren.”

 

Plezier staat voorop

Muzikaal leider Winand Hermans vult aan: “Doel van de club is om met zoveel mogelijk plezier samen muziek te maken. Dat staat voorop, daarnaast geven we ook uitvoeringen. Dat is tegenwoordig veel gemakkelijker te organiseren omdat de apparatuur zo mobiel is geworden. Vroeger moest je met zware orgels slepen, dat hoeft nu gelukkig niet meer. Zeker voor ons senioren is dat fijn.”

 

Voorbeeld doet volgen

Voorzitter Henk Gehring van de stichting Popmuziek Parkstad: “We vinden het heel leuk dat op deze manier oud én jong van onze ruimtes gebruikmaken. Met name omdat deze groep graag overdag aan de slag wil met hun hobby, terwijl de jongeren vaak ’s avonds willen repeteren. Op deze manier wordt optimaal van onze faciliteiten gebruikgemaakt en het draagt tevens bij aan ons project muziek voor en door ouderen. Als er nog meer mensen op deze wijze bij ons aan de slag willen, kunnen ze contact opnemen met mij. Dan bekijken we samen de mogelijkheden. Omdat we sinds kort over 5 volledig ingerichte oefenruimtes beschikken, mag dat geen probleem zijn.”

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht