Nieuws

Schrijf je in voor de landelijke competitie Art Rocks!

Hoe klinkt een Van Gogh? Of Basquiat? Art Rocks – samen met Popsport – daagt jou uit een nummer te maken geïnspireerd op een kunstwerk uit de collectie van toonaangevende musea. Met dit nummer kun je meedoen met de landelijke competitie en wellicht optreden in Paradiso Amsterdam!

Al decennia laten muzikanten zich inspireren door kunst. Denk hierbij aan Vincent van Don McLean of Viva La Vida van Coldplay die zich lieten inspireren door het gelijknamig kunstwerk van Frida Kahlo. En wat te denken van de videoclip APESH*T van Beyoncé en Jay-Z die in het Louvre opgenomen werd. Al deze nummers zijn een muzikale vertaling van de emoties die kunst of een kunstwerk bij een muzikant oproepen.

Samen met Art Rocks organiseert Popsport songwriting workshops waar je je tot 2 dagen voor aanvang voor kunt inschrijven:
Je kunt deelnemen aan workshops op onderstaande data van 11:00-16:00:

15 september – Boijmans van Beuningen, Rotterdam
6 oktober – Tropenmuseum, Amsterdam
13 oktober – Drents Museum, Assen
27 oktober – Museum Prinsenhof, Delft

En dan: inschrijven voor de Art Rocks competitie! Muzikanten uit alle genres kunnen tussen 28 augustus – 15 oktober 2018 hun nummer inzenden voor muziekcompetitie Art Rocks. Uit alle inzendingen selecteert een vakjury 56 muziekacts, die tijdens de voorrondes hun nummer spelen in real life bij het kunstwerk! De beste acht acts strijden in de finale in Paradiso Amsterdam voor de titel, een geldprijs van € 1000,- en een videoclip.

Interesse? Iedereen kan zich inschrijven voor dit project, ook niet-Popsporters! Schrijf je hier in.

Gerelateerde artikelen met Schrijf je in voor de landelijke competitie Art Rocks!

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht