Nieuws

Schelmenhofje weer culturele hotspot ‘Klein.Berlijn’ in zomer van 2022

Nieuwe Nor organiseert tijdens Cultura Nova en Notorious IBE

Klein.Berlijn, de verrassende pop-up culturele hotspot van Heerlen, keert deze zomer terug op het Schelmenhofje. Tijdens The Notorious IBE en Cultura Nova zal het pleintje tegenover de vernieuwde Nieuwe Nor bruisen van gratis activiteiten, zoals muziekoptredens, poëzie, dans en workshops die aansluiten op de beide festivals.

Op het Schelmenhofje in Heerlen waan je je in augustus in hip Berlijn. Door de aankleding, diverse activiteiten en met mural ‘L’étranger’ van Os Gemeôs als blikvanger, proef je de sfeer van de vele culturele vrijplaatsen die de Duitse hoofdstad rijk is. Elke dag zijn er tijdens Klein.Berlijn optredens in een ander thema.

Tijdens The Notorious IBE van 12 t/m 14 augustus verzorgt de Nieuwe Nor de verbinding tussen lokale hiphop-muziek-scene en de internationale dansers. Zo zijn er optredens van lokale hiphop-acts en dj’s, waarop naar hartenlust gebreakdancet zal worden. Een paar honderd meter verderop organiseert het poppodium tijdens het festival de Capital Stage, waarop met Mula B, Leafs, Nnelg en Bully een aantal bekende Nederlandse hiphop-acts te zien zijn. Tenslotte staat de Nieuwe Nor garant voor drie van de afterparty’s van het grote internationale hiphop-feest in Heerlen.

Twee weken later, tijdens Cultura Nova opent Klein.Berlijn elke dag om 15:00 uur haar deuren. In wisselende thema’s krijgen initiatieven en organisaties uit de stad de ruimte. Zo zijn er samenwerkingen met presentatie-instelling Pand, festivalorganisatie Mosae Zappa, HFC dancestudio, Schunck, SLIM Jazz en jongerenlocatie Outpoet. Elke dag is anders, van workshops dj’en en breakdance voor 12 tot 18 jarigen tot een Pride pop-up show i.s.m. COC Limburg tot zelfs een ouderwetse spellenmiddag. Natuurlijk is er elke dag muziek en aandacht voor poëzie dankzij Panda collectief.

Klein.Berlijn is één van de vele onderdelen van Cultura Nova waarbij de Nieuwe Nor dit jaar weer betrokken is. Zo verzorgt het poppodium een deel van de concertprogrammering in de Spiegeltent, een concert van Industrial/EBM pioniers Front Line Assembly uit Canada en de Duits-Amerikaanse samenwerking Die Krupps, naast afterparty’s onder de naam Cultura Novacane en Free The Night op haar eigen locatie.

Voor het volledige programma van Klein.Berlijn en poppodium Nieuwe Nor tijdens The Notorious IBE en Cultura Nova, zie de website van het poppodium: www.nieuwenor.nl.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht