Nieuws

Samenwerking tussen Grenswerk en Incluzio gericht op ouderen

Muzikaal verzetje met wat lekkers

Poppodium Grenswerk en Welzijnsorganisatie Incluzio Sociale Basis Venlo starten volgende week een terugkerende activiteit die moet bijdragen om eenzaamheid onder ouderen een beetje te doorbreken. Met Grenswerks Verzetje krijgen ouderen een mooi concert en wat lekkers, gemaakt door Grenswerk vrijwilligers.

Vanwege de huidige Corona maatregelen zijn alle groepsactiviteiten voor ouderen in bijvoorbeeld de huizen van de wijk, momenteel niet mogelijk. Mede hierdoor bestaat de kans dat zelfstandig wonende ouderen in een groter sociaal isolement terecht komen. Poppodium Grenswerk en welzijnsorganisatie Incluzio hebben de handen ineengeslagen en een terugkerende activiteit bedacht die voor deze ouderen de sleur een beetje kan doorbreken: Grenswerks Verzetje. In een gecontroleerde setting zullen muzikale optredens verzorgd worden en er worden gebakjes uitgedeeld die door vrijwilligers van Grenswerk gemaakt zijn.

“Sinds het begin van de Corona periode houden we aan onze inhoudelijke doelstellingen vast: het brengen van muziek voor een brede doelgroep. Wij vinden het heel waardevol om nu iets voor ouderen te organiseren, juist omdat zij noodgedwongen in een isolement terecht zijn gekomen. Daarnaast bieden we op deze manier ook onze vrijwilligers weer iets aan waar ze zich in vast kunnen bijten, die behoefte is er ook heel sterk. En lokale muzikanten kunnen toch spelen,” zegt directeur Tim Gaal van Grenswerk.

De eerste uitvoering van het project zal plaatsvinden op maandag 16 november in de Witte Kerk in Venlo Noord. Een kleine groep ouderen zal die middag kunnen genieten van een akoestisch privé optreden van de Venlose muzikant Bert van den Bergh, die een vertolking van een aantal bekende “Venlose leedjes” zal brengen. Uiteraard worden hierbij alle RIVM-voorschriften en de huidige geldende regelgeving in acht genomen. Omdat de huidige regelgeving het verstrekken van een stukje taart of gebak niet toestaat, krijgen de deelnemende ouderen na afloop iets lekkers mee naar huis dat gemaakt is door vrijwilligers van Grenswerk. Zodra de regels versoepelen, wordt het lekkers ter plekke aangeboden.

Het is de bedoeling om dit project zeker tot einde van het jaar iedere maandag te laten plaatsvinden, waarbij ook opgeschaald kan worden in aantal deelnemers als de maatregelen het toelaten.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht