Nieuws

SamenDOOR! & ECI Cultuurfabriek presenteren: KIDS ROCK!

Op 11 maart gaat het project KIDS ROCK! van start in Roermond. Vier basisschoolklassen van drie verschillende scholen gaan in dit project aan de slag met popmuziek. In het Roermondse poppodium De Azijnfabriek zijn drie prachtige repetitieruimtes gerealiseerd waar de leerlingen gedurende 6 weken aan de slag gaan met het bespelen van instrumenten en instuderen van popsongs die ze zelf hebben uitgekozen.

Elke week hebben ze een workshop van 60 minuten waarin ze gecoacht worden door professionele muzikanten met didactische vaardigheden. In de popzaal van ECI Cultuurfabriek voeren ze na 6 weken het eindresultaat uit. Naar deze uitvoering kunnen de ouders komen kijken, maar ook schoolgenootjes worden van harte uitgenodigd! In de popzaal van ECI Cultuurfabriek zal ook een technicus aanwezig zijn, zodat de optredens van elke klas ook qua licht en geluid een super beleving zijn voor zowel de muzikanten als de fans!

De coaches zullen de leerlingen tijdens de workshops ook informeren over de mogelijkheden om een instrument te gaan bespelen in de vrij en tijd en ze de weg wijzen naar de plekken waar dit kan in Roermond.

De deelnemende scholen zijn de Synergieschool, Basisschool Aan de Roer in Roermond en Basisschool de Stapsteen in Herten.

_______________________________________________________________________________________________________________
Lees hier meer over de SamenDOOR! regeling popmuziek, die popmuziek projecten tussen poporganisaties en scholen mogelijk maakt! Deze subsidieregeling is ontwikkeld door Pop in Limburg in samenwerking met DOOR! en de Provincie Limburg.

Gerelateerde artikelen met SamenDOOR! & ECI Cultuurfabriek presenteren: KIDS ROCK!

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht