Nieuws

ROOTS XMAS EXPERIENCE

Voor de tweede keer organiseert Roots Unlimited een muzikale kerstviering: de Roots Xmas Experience. Barn & BelleThe Hot BuskersFlinthill Souvenirs en The Blues Crew zorgen ervoor dat het publiek alvast in de Kerstsfeer komt op zaterdag 16 december vanaf 19.00 uur in D’n Hiemel aan de Bernardusstraat in Maastricht. Naast delen van hun eigen repertoire gaan de bands ook gezamenlijk bijdragen aan het verhogen van de kerstsfeer.

Barn & Belle
Denk bij het Americana & Roots duo Barn & Belle aan close-harmony begeleid op een arsenaal aan Country & Folk instrumenten. Wasbord, Banjo, Dobro, Melodica en hun ‘Travellers Drummachine’ komen allemaal voorbij! Barn & Belle spelen een mix aan Americana & Roots muziek, waarbij de chemie tussen de twee multi-instrumentalisten een grote rol speelt en bijdraagt aan het geluid en de uitstraling.

Dit jaar bracht hun EP ‘The Dead Don’t Dance’ en was het tweetal halve-finalist tijdens de International Blues Challenge 2023 in Memphis, Tennessee. Barn & Belle zijn: Lea Lomans (Vocals, Drums & Percussie) & Jesse Deledda (Vocals, Gitaren, Banjo).

The Hot Buskers
The Hot Buskers maken een uiterst aanstekelijke combinatie van roots, Americana, (alt.) country, folk en gospel met een snufje early jazz, western swing, blues. Imelda May meets Steve Earle meets Hank Williams meets music history. Authentiek en ongepolijst, traditioneel en modern, toegankelijk en origineel. En dat alles in een akoestische setting met een dame en vijf heren met afwisselende (samen)zang rondom één microfoon.

Flinthill Souvenirs
De naam van deze traditionele stringband is sterk verbonden met het repertoire. Flint Hill, North Carolina, is de geboorteplaats van Earl Scruggs, de grondlegger van de hedendaagse  bluegrass en de uitvinder van de typische manier van banjo spelen. Souvenirs is een song van John Prine, een van de grote namen binnen de Americana-muziek. Akoestische bluegrass- en folk-pareltjes dus.

The Blues Crew
The Blues Crew is ontstaan als bluessectie van het Roots Heritage Orchestra, een van de activiteiten van de Stichting Roots Unlimited uit Maastricht. Handelsmerk is authentieke, oude stijl / ol’ skool blues, variërend van akoestische country blues tot ingetogen elektrisch repertoire van recentere datum. Dus blues zoals die oorspronkelijk bedoeld was: direct – sprankelend – pakkend. De band won afgelopen jaar BRUL-contest voor beste Limburgse blues- en rootsbands.

Tickets: 20 euro vvk / 25 euro kassa

Nadere info www.rootsunlimited.nl

 

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht