Nieuws

Roots Unlimited in Maastricht met uniek concert van Bertus Borgers

Op zondag 15 april treedt Bertus Borgers (zang, saxofoon) , samen met zijn broer Ruud (gitaar), om 16.00 uur op in De Gelagkamer van De Gouverneur te Maastricht aan de Boschstraat 105 D. Hij zal onder de noemer “De blues kleeft aan mij” een zeer bijzondere set  bluesnummers ten gehore brengen.

Bertus Borgers is met zijn saxofoon bepalend geweest in de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek. Niet alleen maakte hij in de jaren, samen met Robert Jan Stips (The Nits), furore als frontman van Sweet d’Buster, ook speelde hij samen met onder meer The Golden Earring, Harry Muskee en Raymond van het Groenewoud. Het geluid van zijn sax was daarnaast één van de belangrijkste elementen in de muziek van Herman Brood & His Wild Romance toen deze op zijn hoogtepunt was. Het door Bertus Borgers geschreven “Still Believe” werd een grote hit en de albums “Shpritsz”, het live album “Cha Cha” maar vooral de klassieker “Street” zijn ankerpunten geworden in de Nederpop. De Nederlandse rock ’n roll en rhythm and blues werd bijna letterlijk teruggebracht naar de straat en de saxofoon van Bertus Borgers was daar mede debet aan. Die roemruchte tijd met Herman Brood, die uitgroeide tot een bijzondere vriendschap, heeft hij vastgelegd in een boek: “Ik hou van Herman”.

Kaarten van dit unieke optreden zijn verkrijgbaar via de ticketservice van: De Gouverneur (via de website). De entreeprijs bedraagt € 10,- (excl. ongeveer € 1,- reserveringskosten). De mogelijkheid bestaat tevens om als entreekaart een speciale bierenkaart van De Gouverneur aan te schaffen (€ 18,09 excl. reserveringskosten).

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht