Nieuws

Robert Hugh Brown presenteert zijn nieuwe EP “Down The Line”. 

Robert Hugh Brown presenteert zijn nieuwe EP “Down The Line”. Hij werkte met een keur aan gastmuzikanten samen aan dit project: gitarist Bart Oostindie, drummer Ruud van Bree, Martijn Vaassen op bas (tevens co-producer), Roel van den Nieuwenhoff op piano en orgel en Ed Van Hees op banjo en mandoline.

De singer-songwriter met Britse roots liet zich voor de sound van de EP inspireren door de favoriete albums uit zijn jeugd: Springsteen’s Born In The USA, Tom Petty’s Full Moon Fever, Midnight Oil’s Blue Sky Mining en Black Crowes’ Shake Your Money Maker, om maar een paar voorbeelden te noemen.

In het onderstaande interview met Parallel Sound vertelt Robert Hugh Brown over de totstandkoming van “Down The Line”. Onder andere de achtergronden van de songs, de crew en muzikanten, en het concept achter de titel en het artwork komen aan bod. Het interview wordt omlijst door fragmenten van de songs.

“Down The Line” verschijnt 1 november op CD en album download is mogelijk via roberthughbrown1.bandcamp.com. Op 8 november volgt de digitale release op iTunes, Spotify, Google Play en Amazon Music.

Thanks for watching, I’ll see you down the line…

 

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht