Nieuws

Robbert Duijf & Band

Zondag 22 mei a.s. is het eindelijk zover. Roots Unlimited: zanger-gitarist Robbert Duijf is met zijn band te gast in de D’n Hiemel, Bernardusstraat 24a Maastricht.
Zaal open 15.00 uur, aanvang concert 16.00 uur. Tickets € 13,50 euro via
https://shop.compoticketing.eu/nl/shop/ticketshop/event/5E9FDB9F06E5 of via www.rootsunlimited.nl

Primeur met Band
Maastricht heeft bovendien een primeur: voor de eerste keer maakt Robbert zijn opwachting op een podium met zijn nieuwe band, die bestaat uit gerenommeerde – en in Limburg bekende – namen en muzikanten: Angelo Bombrini – steelgitaar, gitaar en piano; Maud Knubben – zang; Robin Zalm op drums en percussie.

Passievol
Heerlenaar Duijf (1974) is van meet af aan een passievol muzikant. Zijn muziek is puur, oprecht en vol overgave in een mix van old school delta-blues anno 1930, gospel en de Brit-Amerikaanse folkrevival van jaren zestig.
Robbert vertelt verhalen, waarin hij zichzelf begeleid met gitaar op een typische early fingerpicking style met een slide en in open- en standaard-tunings. En deze keer ook nog eens ondersteund door zijn eigen band.

Dangerous Mood
Duijf won de Dutch Blues Challenge 2019 in de categorie duo / solisten. Daardoor vertegenwoordigde hij in 2020 Nederland tijdens de International Blues Challenge op Bealestreet in Memphis, waar hij de halve finale bereikte.
Zijn meest recente plaat, Dangerous Mood, verscheen begin 2021 en is een combinatie van solo-werk en gastmuzikanten. De nummers op de plaat zijn heel persoonlijk, elk nummer vertelt zijn eigen verhaal over pijn, verlies, hoop en liefde.

Verbinding
Robbert vertelt in een mix van old school delta-blues, Brits-Amerikaanse folk revival en gospel-blues, zijn verhalen samen met zijn gitaar. Zijn gitaarspel wordt gekenmerkt door een typische vroege fingerpicking-stijl met een slide in open en standaard stemmingen. Zijn stem is rouw, oprecht en vol overgave. Door vanuit zijn hart te spelen en zingen, maakt hij een diepe verbinding met zijn publiek: “Muziek vanuit het hart als heler en verbinder”.
Klik HIER https://www.youtube.com/watch?v=5q20NasH3uY&t=1035s voor een optreden en interview met hem in de Maastrichtse Muziekgieterij.

Tickets & meer info
Tickets: via www.rootsunlimited.nl en
https://shop.compoticketing.eu/nl/shop/ticketshop/event/5E9FDB9F06E5
Volg Robbert online en check zijn website voor de agenda: http://robbertduijf.com  / https://www.instagram.com/robbertduijf / https://www.facebook.com/profile.php?id=100007359675501

Zie ook: www.rootsunlimited.nl  / https://www.facebook.com/dnHiemel /

Gerelateerde artikelen met Robbert Duijf & Band

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht