Nieuws

Rita Zipora nieuwe voorzitter POPnl, platform talentontwikkeling

Rita Zipora Verbrugge is vanaf heden de nieuwe voorzitter van POPnl. Hiermee treedt ze in de voetsporen van Fer Abrahams. Rita gaat zich sterk maken voor versterking en verbreding van talentontwikkeling binnen de popmuziek. POPnl is een samenwerkingsverband tussen de provinciale poporganisaties en die van de steden Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. POPnl houdt zich als vertegenwoordiger van alle muzikanten in Nederland bezig met provinciaal en gemeentelijk popmuziekbeleid, talentontwikkeling, onderzoek en rapportage.  

Rita Zipora is naast artiest en songwriter, bestuurslid-secretaris bij BAM! (Beroepsvereniging Auteur-Muzikanten) en roulerend voorzitter bij de Raad van rechthebbenden van Buma/Stemra. Zij neemt ook plaats in een monitoringscommissie bij de Raad van Cultuur en zit in de commissie muziek bij de Amsterdamse Kunstraad. Vanaf heden mag ze daar nu ook voorzitter van POPnl aan toevoegen.

POPnl speelt een actieve rol in de ontwikkeling van popmuziek in heel Nederland. De activiteiten van POPnl zijn onder meer:
– De opzet en uitvoering van diverse projecten voor talentontwikkeling;
– Het gezamenlijk aanvragen van subsidies;
– De ontwikkeling en publicatie van onderzoek, zoals Pop Met Beleid, De Waarde van Pop en De Waarde van Pop 2.0;
– Organisatie panels over popbeleid tijdens Noorderslag;
– POPnl is lid van de Popcoalitie, een samenwerkingsverband tussen een groot aantal organisaties uit de pop- en dancemuzieksector.

 Meer informatie: Website I E-mail I Twitter

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht