Nieuws

Rico legt latten hoog voor nieuwe track Spielberg

Na zeven jaar stilte rondom de Zwolse rapper Rico (43) komt op 7 juli zijn nieuwe track Spielberg uit. De heavy hiphop track is geproduceerd door aanstormend talent Guan (25) en slingert Rico terug op de hiphopscene. De samenwerking tussen de producer en de ‘spitman for hire’ kwam tot stand nadat de artiesten elkaar tegenkwamen bij De Fakkelteit. Spielberg mixt de eerlijke, rauwe hiphop style en recht voor z’n raap teksten van één van Nederlands meest gerenommeerde rappers: Rico met de frisse sound van producer Guan.

In 1997 vormde Rico samen met rapper Sticks en DJ Delic de hiphopformatie Opgezwolle; inmiddels een hoeksteen in de Nederlandse hiphopscene en verantwoordelijk voor tracks als Hoedenplank en Verre Oosten. Nu is Rico, die zijn laatste solo album “Irie” in 2013 uitbracht, terug in een keiharde samenwerking met Guan. Deze jonge producer timmert al sinds zijn vijftiende aan de weg in de industrie, en is de maker van tracks als Oprecht van NESS ft. Sticks en Hey Champ ft. Abel. Dit jaar kwamen de artiesten samen om een strakke nieuwe tune neer te zetten.

Fakkelteit x De Nieuwe Oost | Pop

De release van de nieuwe track van Rico, geproduceerd door Guan is het eerste wapenfeit van een samenwerking tussen productiehuis De Nieuwe Oost | pop en hiphoplabel Fakkelteit Recordings van Junte Uiterwijk (Sticks) waarbinnen jaarlijks twee talentvolle rappers en/of hiphop-producers worden begeleid naar een release op Fakkelteit Recordings. In aanloop naar deze release is samengewerkt met Hedon Productiehuis, die al langere tijd met Rico samenwerken. Het nummer is het perfecte startsignaal van deze team-effort; sound van nu, met oog voor het ambacht, hiphop in haar puurste vorm.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht