Nieuws

Repeteren in oefenruimtes weer mogelijk vanaf 1 juni!

Dit bericht is gepubliceerd op 13 mei 2020

We krijgen veel vragen van muzikanten en (aanbieders van) repetitie voorzieningen wanneer en hoe er weer gerepeteerd mag worden. Het R.I.V.M. deelt ons mede dat de maatregelingen per 1 juni worden versoepeld en dat muzikanten dan weer samen mogen repeteren, mits de besmettingen met het Conronavirus verder blijven teruglopen. Maar daar zitten een aantal voorwaarden aan verbonden. Iedereen zal toch op 1,5 meter van elkaar moeten blijven en de ruimtes moeten na afloop van elke repetitie grondig worden gepoetst/gedesinfecteerd.

Het R.I.V.M. zal naar alle waarschijnlijkheid hiervoor richtlijnen of een protocol opstellen dat muzikanten en oefenruimtes inzicht en handvaten geeft om hier juist mee om te gaan. We zullen t.z.t. het R.I.V.M. hiernaar vragen en de richtlijnen (mits beschikbaar) ook publiceren.

Stichting Popmuziek Parkstad, die al 35 jaar de meeste oefenruimtes beheert in de regio Parkstad, heeft al een behoorlijk uitgewerkt protocol opgesteld om daar weer vanaf 1 juni op volle kracht te kunnen repeteren. Zo dien je je eigen microfoon(s) en speakerkabels voor de speakerkasten van de gitaarversterkers mee te nemen. Als je ziek bent blijf je natuurlijk thuis. Je dient voldoende afstand van elkaar te houden en regelmatig je handen te wassen. Elk half uur las je een korte pauze in, ga je nog eens je handen wassen en zet je de deuren van de oefenruimte open voor wat frisse lucht. De vloeren van de ruimtes zijn gemarkeerd met tape in vakken van 1,5 meter. En er staan pijlen op de grond die de looprichting aangeven. Tenslotte liggen er wegwerp handschoenen om de amps in te stellen.

Heb je hierover (nu of straks) vragen, bel dan met de R.I.V.M.-Corona hulplijn via het nummer 0800-1351. Lees via de website van de Rijksoverheid meer over dit onderwerp.

📸: René Bradwolff

Gerelateerde artikelen met Repeteren in oefenruimtes weer mogelijk vanaf 1 juni!

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht