Nieuws

Recordaantal activiteiten en bezoekers voor NIEUWE NOR in 2017

Bijna 25.891 bezoekers brachten in 2017 een bezoek aan een van de 134 concert of danceavonden in de zaal van poppodium NIEUWE NOR. Daarnaast bezochten nog eens 17.602 bezoekers een evenement op locatie, georganiseerd of geprogrammeerd door de NIEUWE NOR. In totaal bereikte het Heerlense poppodium zo bijna 43.500 bezoekers.

Poppodium NIEUWE NOR trok in 2017 op haar eigen locatie 25.891 bezoekers tijdens 134 activiteiten. 25 activiteiten raakten uitverkocht. Dit betekent een stijging in zowel bezoekers (met 2.773 t.o.v. 2016), aantal activiteiten (+4) en aantal uitverkochte activiteiten (+4). Populair waren danceavonden LOS!en Novacane met meerdere uitverkochte edities, maar ook voor concerten van o.a. Waylon, Madball, Delinquent Habits, KRS-One, Hef en Kempi waren helemaal vol. Daarbij valt vooral de populariteit van de hiphop-activiteiten op. Directeur Johan de Niet: “Onze doelstelling om zoveel mogelijk muziekliefhebbers in Parkstad te bereiken werpt zijn vruchten af. Daarnaast zijn we met onze programmering complementair aan de andere podia in Zuid-Limburg.”

Op locatie tekende het poppodium voor de organisatie van Bevrijdingsfestival Heerlen, Popronde Heerlen en 12 dagen Klein.Berlijn tijdens festivals als Cultura Nova en The Notorious IBE. Ook organiseerde de NIEUWE NOR weer concerten in de Oefenbunker, Café Bluff en het Savelbergklooster en LIMBURGzaal. Ten slotte was de organisatie verantwoordelijk voor onderdelen van festivals Wheels ‘N Bites (Heerlen en Valkenburg), Festival van de Toekomst en het nieuwe Heerlense winterfestival Holy Moly. Voor het laatste evenement verzorgde de NIEUWE NOR de programmering en artiestenbegeleiding van zowel de uitverkochte openings- als slotavond. Johan de Niet: “Doordat we binnen de organisatie de focus meer leggen op programmering kunnen we – samen met onze partners – zorgen voor toegevoegde waarde voor evenementen in de stad.”

Het jaar 2018 staat naast het continueren van de huidige lijn; een groeiend aantal activiteiten op eigen locatie en samenwerkingen in de stad en regio. Daarbij werkt de organisatie toe naar de komst van een nieuwe tweede en grotere zaal in het naastgelegen Kegelpaleis waardoor de capaciteit zal verdrievoudigen. De samenwerking in Parkstad wil De Niet het komende jaar verder intensiveren op twee gebieden: in talentontwikkeling, o.a. door het uitvoeren van het nieuwe Parkstad Popstad Talentenplan samen met diverse andere talent-organisaties, en daarnaast op het gebied van programmering door de lijnen in de samenwerking met Parkstad Limburg Theaters en de Oefenbunker nog verder te versterken, o.a. door de programmeurs letterlijk samen te late werken op één kantoor en zo nog nadrukkelijker samen te programmeren voor de stad.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht