Nieuws

Reanimatie Borrel Noten door Roots Unlimited

Eind 2023 werd bekend dat Borrel Noten op zou houden te bestaan vanwege een financiële beleidswijziging van de gemeente. Het Festival Borrel Noten werd vanaf 2020 georganiseerd door Cultura Mosae in opdracht van het Centrummanagement Maastricht. Het bleek van meet af aan een schot in de roos, met ieder jaar zo’n 4000 enthousiaste bezoekers.

De bedoeling was (en is) om de “rustige” periode tussen de concerten van Andre Rieu (juni-juli) en het Preuvenemint (eind augustus) te verrijken met een serie kleine en intieme concerten in het oude hart van de stad.

Het bestuur van de stichting Roots Unlimited onderzoekt momenteel, in samenwerking met café d’n Hiemel, de haalbaarheid van de doorstart van dit populaire gratis zomeravondfestival in het Faliezusterspark.

Hoop
In tegenstelling tot eerdere berichten, is er dus een sprankje hoop voor de liefhebbers van het romantische muziekfestival Borrel Noten in het Faliezusterpark. Zodra duidelijk werd dat Borrel Noten in 2024 door het opheffen van Cultura Mosae geen doorgang zou vinden, heeft het bestuur van de stichting Roots Unlimited aangekondigd de organisatie en de programmering van het festival Borrel Noten voor de komende jaren te willen overnemen.

Cultuurbeleving
Borrel Noten is in de afgelopen jaren een onmisbaar onderdeel geworden van de zomerse cultuurbeleving in Maastricht. Hoewel de financiering van Borrel Noten 2024 op dit moment nog ongewis is, wordt er nog naarstig gezocht naar sponsoren en subsidiënten.

De eerste resultaten zijn zeer hoopgevend. Er heerst dan ook volop enthousiasme en optimisme bij de organiserende stichting Roots Unlimited en de samenwerkingspartner café d’n Hiemel.

Programma
Een eerste, voorzichtig programmaschema wordt nu voorbereid.

Het festivalprogramma van zou dan 4 weken (24 juli t/m 18 augustus 2024) moeten

Omvatten; 5 dagen per week (woensdag t/m zondag) één concert per dag – behalve op zaterdag en zondag waar zowel een middag- èn een avondconcert wordt geprogrammeerd.

Het programma moet een breed scala aan muzikale genres bieden in een knusse en idyllische sfeer. In totaal zou het programma zodoende 28 concerten omvatten waarbij met name in de eerste 2 weken vooral aandacht voor akoestische en unplugged optredens.

Go / no-go
Naar verwachting volgt begin juni een definitief ‘go / no-go’ voor de doorstart van het zomerse muziekfestival Borrel Noten!

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht