Nieuws

Radio Binnestad haalt 6473,- euro op voor Voedselbank Venlo

Vanuit Poppodium Grenswerk werd de afgelopen dagen (27, 28, 29 en 30 december) non-stop radio gemaakt voor het goede doel. Het initiatief kwam vanuit Grenswerk’s TrapLab Radio en werd samen georganiseerd met Café de Locomotief, Café de Galerie en John Doe. In totaal is er met de actie 6473,- euro opgehaald voor Stichting Voedselbank Venlo.

Meteen na de kerst maakte Poppodium Grenswerk, Traplab Radio, Café de Locomotief, Café de Galerie en John Doe zich op voor een marathon livestream voor het goede doel. Op 27 december om 18:00 werd het startsein gegeven met een officieel openingsmoment. In drie dagen tijd werden er honderden donaties gedaan. Ook werden er een aantal ludieke acties georganiseerd waarmee ook geld werd opgehaald.

Petra Dammeijer, PR bestuurslid Voedselbank Venlo, was nauw betrokken bij de actie: “Wij danken de organisatie voor de tomeloze inzet om dit project van de grond te trekken en er zo’n succes van te maken. Uit de reacties op de site spreekt verbondenheid. Ook dat is jullie gelukt.”

De organisatie heeft de ambitie uitgesproken er een jaarlijks terugkerend event van te maken waarbij zo veel mogelijk Venlose ondernemers en partners betrokken zijn. “Radio Binnenstad is een perfect voorbeeld van hoe er binnen de zware corona-beperkingen toch hele mooie dingen kunnen ontstaan. Het is geweldig om te zien hoe iedereen heeft samengewerkt met elkaar; het resultaat was een superleuke radioshow en een mooi bedrag voor het goede doel”, aldus Grenswerk directeur Tim Gaal.

Tijdens de 72 uur stream werd er een afwisselend programma gemaakt met dj’s, bands, quizjes, interviews, enz. Dit programma is opgesteld in samenwerking met de deelnemende ondernemers en organisaties. Uiteraard werden alle RIVM-regels streng nageleefd. Het project werd verder promotioneel en inhoudelijk ondersteund door citymarketingorganisatie Venlo Partners en welzijnsorganisatie Incluzio Sociale Basis. Lokale omroep Omroep Venlo zette de audio en video stream ook door via hun app.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht