Nieuws

Queen in ’t Plat in Horst

Na de succesvolle uitvoeringen van rockopera Tommy in ’t Plat (2019) komt er een vervolg: Queen in ’t Plat. In juni 2022 voert de Koninklijke Harmonie van Horst samen met de rockband Pigtail deze productie uit op het podium van de Mèrthal. Het concept is vergelijkbaar met dat uit 2019, waarbij een samensmelting plaats zal vinden tussen rock en klassiek. De kaartverkoop start in het najaar van 2021.

Voor het 800-jarig bestaan van Horst in 2019 vonden initiatiefnemers Joep Vullings en Josien Vermeeren elkaar in een gezamenlijke passie voor de rockopera Tommy van The Who. Dit groeide uit tot een project met het harmonieorkest van de Koninklijke Harmonie van Horst, een samengestelde band en 11 vocalisten louter uit Horst aan de Maas. Drie avonden speelde de rockopera Tommy in ’t Plat in een telkens uitverkochte Mèrthal.

Voor deze editie wordt teruggegrepen naar dezelfde ingrediënten als in 2019. De muziek van de band Queen wordt speciaal voor dit project gearrangeerd voor band, harmonieorkest en solisten. Jesse Passenier – arrangeur, dirigent en componist – neemt deze taak wederom op zich. Het hertalen van de traditionele teksten van Queen is in de kundige handen van Wim Hendrix en Ger Gubbels. Op het podium slaan de zeskoppige rockcoverband Pigtail en het harmonieorkest van de Koninklijke Harmonie van Horst de handen ineen. De solisten die de zang op zich gaan nemen zullen later via sociale kanalen en website bekend worden gemaakt.

Het evenement vindt plaats op 16 t/m 19 juni 2022 in de Mèrthal in Horst. De kaartverkoop start in het najaar van 2021. Voor verdere informatie en de kaartverkoop kijkt u op www.queenintplat.nl , waar u zich ook kunt abonneren op de nieuwsbrief.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht