Nieuws

Nu of Nooit start 2018 in Muziekcentrum de Bosuil met eerste voorronde!

Op vrijdag 5 oktober a.s. organiseert Pop in Limburg de eerste voorronde van de provinciale popwedstrijd Nu of Nooit. Vijfentwintig acts uit de provincie strijden in vijf voorrondes om een plek in de finale en om de ultieme prijs: het openen van de 50e editie van Pinkpop in 2019! Na de afgelopen twee coaching dagen zijn vijfentwintig acts klaar voor de voorrondes, die gedurende deze maand door de gehele provincie plaatsvinden. De eerste voorronde vindt plaats op vrijdag 5 oktober in Muziekcentrum de Bosuil te Weert. De avond start om 20:00 uur. Tickets zijn voor € 6,- verkrijgbaar via Muziekcentrum de Bosuil.

In september maakte Jan Smeets de selectie van Nu of Nooit 2018 bekend. Uit tientallen inzendingen uit de hele provincie werd een selectie gemaakt van 25 acts. Voorafgaand aan de voorrondes hebben deze vijfentwintig acts professionele coaching gehad tijdens twee coaching dagen in Conservatorium Maastricht en Poppodium Grenswerk. Na deze coaching dagen zullen de muzikale acts verspreid over vijf voorrondes in de gemeentes Weert (Muziekcentrum De Bosuil), Venlo (Poppodium Grenswerk), Sittard-Geleen (Poppodium Volt), Heerlen (Poppodium Nieuwe Nor) en Maastricht (Muziekgieterij) strijden om de winst. Onze professionele jury, bestaande uit Ingo Jetten (Trashed Attic Audio), Jorien Stravens (Popsport Landelijk) en Jules Weijers (Heads Up), zal tijdens de voorrondes met een kritische blik kijken en luisteren naar de optredens. Tijdens de laatste voorronde in de Muziekgieterij zullen zij de vijf finalisten bekend maken. De finale vindt plaats op zaterdag 8 december 2018 in de ECI Cultuurfabriek te Roermond.

De acts die tijdens de eerste Nu of Nooit voorronde optreden zijn:

Cymbaline  Psychedelic Rock ’n Roll (Maastricht)
Floortje Hover  Singer-songwriter, kleinkunst (Maastricht)
Buzzard’s Brew  Funk (Maastricht)
Nighthawker  Rock (Maastricht)
Point Break  Alternatieve Rock Funk Rap (Heerlen)

De deuren van Muziekcentrum de Bosuil openen om 20:00 uur, het programma start om 21:00 uur en duurt tot ongeveer 01:00 uur.

Lees voor meer informatie het volledige persbericht. Hou je op de hoogte van Nu of Nooit via de socialmediakanalen van Pop In Limburg en zet jezelf aanwezig via het facebookevenement.

Gerelateerde artikelen met Nu of Nooit start 2018 in Muziekcentrum de Bosuil met eerste voorronde!

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht