Nieuws

Provinciale popwedstrijd ‘Nu of Nooit’ naar Weert & Roermond

Derde en vierde voorronde in Muziekcentrum de Bosuil en de Azijnfabriek

Na de succesvolle eerste voorrondes afgelopen weekend in Fraiche te Vaals en in Grenswerk te Venlo, organiseert Stichting Popmuziek Limburg a.s. weekend de derde en vierde voorronde van Nu of Nooit 2017. Nu of Nooit is al jaren dé showcase voor Limburgse popmuzikanten. Vijf acts uit de provincie strijden per voorronde om een plek in de finale van deze wedstrijd en om de ultieme prijs: een optreden op Nederlands grootste en oudste popfestival: Pinkpop 2018. Op vrijdag 20 oktober vindt de derde voorronde plaats in de Bosuil te Weert. De vierde voorronde vindt plaats op zaterdag 21 oktober in de Azijnfabriek te Roermond. Beide voorrondes beginnen om 20:00 uur. Tickets zijn voor € 7,- verkrijgbaar via de websites van de poppodia.

Programma voorronde 3 | vrijdag 20 oktober | De Bosuil , Weert: tijdens deze derde voorronde treden de volgende acts op: Puyn (Rap, punk, metal uit Roggel), Oakland (Pop uit Weert), Northern Lights (Hardcore, metal uit Weert), Uncle Harry  (Psychedelic stoner blues uit Ospel) en Robert Green (Singer-songwriter uit Born). Deuren open: 20:00 uur. Programma: 21:00 tot 1:00 uur.

Programma voorronde 4 | zaterdag 21 oktober | Azijnfabriek, Roermond: tijdens deze vierde voorronde treden de volgende acts op: Battersea (Pop, rock uit Venray), Chapter Two (Pop, punk uit Roermond), Vortex Surfer (Rock, alternatief, noise uit Heerlen), The Ragtime Rumours (Ragtime jazz, blues uit Swalmen), en SAULL (Pop  uit Venray). Deuren open: 20:00 uur. Programma: 21:00 tot 1:00 uur.

Nu of Nooit: in september maakte de organisatie de selectie bekend. Uit ruim 70 inzendingen uit de hele provincie werd een selectie gemaakt van 30 acts. Voorafgaand aan de voorrondes hebben deze dertig acts professionele coaching gehad tijdens twee gloednieuwe coachingsdagen in poppodium Grenswerk en de ECI Cultuurfabriek. Na deze coachingsdagen zullen de muzikale acts verspreid over zes voorrondes in de gemeentes Roermond (Azijnfabriek), Heerlen (NIEUWE NOR), Venlo (Grenswerk), Maastricht (Muziekgieterij), Weert (Muziekcentrum De Bosuil) en Vaals (Fraiche) strijden om de winst. Onze professionele jury, bestaande uit Marc Gommans (Popronde), Marike Peters (poppodium Volt) en Wesley Ferfers (The Ten Bells), zal tijdens de voorrondes met een kritische blik kijken naar de optredens. Na de laatste voorronde in de Muziekgieterij zullen zij de zes finalisten bekend maken. De finale vindt plaats op zaterdag 9 december 2017 in Poppodium Volt in Sittard.

Voorverkoop: een ticket voor een voorronde kost € 7,-. De tickets voor de derde en vierde voorronde zijn verkrijgbaar via www.debosuil.nl en www.azijnfabriek.nl. Mits een voorronde niet is uitverkocht, is er tijdens het evenement ook een dagkassa. De act die tijdens de voorrondes de meeste kaarten heeft verkocht, wint  € 1000,- te investeren in zijn/haar muzikale act/band. Sympathisanten of bekenden van een deelnemer kunnen bij aankomst bij een voorronde hun stem uitbrengen om zijn/haar favoriet te steunen.

Prijzen: de zes finalisten van Nu of Nooit worden na afloop van alle voorrondes gekozen en bekendgemaakt.  Na afloop van iedere voorronde wordt een ‘muzikant van de avond’ uitgeroepen. De muzikant in kwestie ontvangt een goed gevulde goodiebag met leuke stimuleringsprijzen. Alle zes finalisten winnen een fotoshoot van een professionele popfotograaf en maken kans op podiumplekken op diverse Limburgse popfestivals (o.a. Bevrijdingsfestival Limburg, Pop on Top, Mama’s Pride). De winnaar van de finale krijgt een podiumplek op o.a. Pinkpop 2018 en DVERS, professionele coaching en technische begeleiding in het voortraject naar het Pinkpop festival en een videoclip gemaakt door een professional. Het eerste album of de eerste single die de act uitbrengt, wordt digitaal verspreid op iTunes en Spotify.

Meer informatie over Nu of Nooit is te vinden op  onze website: www.popinlimburg.nl.  Heb jij ook interesse in het bezoeken van de voorrondes? Bekijk dan de Facebook pagina van Stichting Popmuziek Limburg https://www.facebook.com/popinlimburg/ en check onze aankomende evenementen.

Gerelateerde artikelen met Provinciale popwedstrijd ‘Nu of Nooit’ naar Weert & Roermond

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht