Nieuws

Provinciale pop wedstrijd ‘Nu of Nooit’ barst los

Eerste voorrondes vinden plaats in Fraiche te Vaals en Grenswerk te Venlo

In het weekend van vrijdag 13 en zaterdag 14 oktober a.s. organiseert Stichting Popmuziek Limburg de eerste voorrondes van de provinciale pop wedstrijd Nu of Nooit. Nu of Nooit is al jaren dé showcase voor Limburgse popmuzikanten. Vijf acts uit de provincie strijden per voorronde om een plek in de finale van deze wedstrijd en om de ultieme prijs: een optreden op Nederlands grootste en oudste popfestival: Pinkpop 2018. Na de twee gloednieuwe coachingsdagen zijn de dertig acts helemaal klaar voor de voorrondes. De eerste voorronde gaat van start op vrijdag 13 oktober en vindt plaats in poppodium Fraiche te Vaals. De tweede voorronde vindt plaats op zaterdag 14 oktober in poppodium Grenswerk, te Venlo. Beide voorrondes beginnen om 20.00 uur. Tickets zijn voor € 7,- verkrijgbaar via de websites van de poppodia.

Programma voorronde 1 | vrijdag 13 oktober | Fraiche, Vaals: tijdens de eerste voorronde treden de volgende acts op: Geoff Wyld (Indie, pop uit Wittem), Black Label (Rock uit Maastricht), The Last Baron (Rock uit Geleen), KORVO (Progressieve pop rock uit Stein) en Stompin’ Grounds (Gypsy blues uit Geleen). Deuren open: 20.00 uur. Programma: 21.00 tot 01.00 uur.

Programma voorronde 2 | zaterdag 14 oktober | Grenswerk, Venlo: tijdens de tweede voorronde treden de volgende acts op: Izzy Goossen (Singer-songwriter uit Heerlen), Lone Road Station (Pop, rock uit Venlo), SOME DAY (Pop, rock uit Venlo), Thalamus (Dream indie uit Horst), en Tamarin Desert (Psychedelische pop uit Baarlo). Deuren open: 20.00 uur. Programma: 21.00 tot 01.00 uur.

Nu of Nooit: in september maakte de organisatie de selectie bekend. Uit ruim 70 inzendingen uit de hele provincie werd een selectie gemaakt van 30 acts. Voorafgaand aan de voorrondes hebben deze dertig acts professionele coaching gehad tijdens twee gloednieuwe coachingsdagen in poppodium Grenswerk en de ECI Cultuurfabriek. Na deze coachingsdagen zullen de muzikale acts verspreid over zes voorrondes in de gemeentes Roermond (Azijnfabriek), Heerlen (NIEUWE NOR), Venlo (Grenswerk), Maastricht (Muziekgieterij), Weert (Muziekcentrum De Bosuil) en Vaals (Fraiche) strijden om de winst. Onze professionele jury, bestaande uit Marc Gommans (Popronde), Marike Peters (poppodium Volt) en Wesley Ferfers (The Ten Bells), zal tijdens de voorrondes met een kritische blik kijken naar de optredens. Na de laatste voorronde in de Muziekgieterij zullen zij de zes finalisten bekend maken. De finale vindt plaats op zaterdag 9 december 2017 in Poppodium Volt in Sittard.

Voorverkoop: een ticket voor een voorronde kost € 7,-. De tickets voor de eerste twee voorrondes zijn verkrijgbaar via www.fraichevaals.com en www.grenswerk.nl. Mits een voorronde niet is uitverkocht, is er tijdens het evenement ook een dagkassa. De act die tijdens de voorrondes de meeste kaarten heeft verkocht, wint  € 1000,- te investeren in zijn/haar muzikale act/band. Sympathisanten of bekenden van een deelnemer kunnen bij aankomst bij een voorronde hun stem uitbrengen om zijn/haar favoriet te steunen.

Prijzen: de zes finalisten van Nu of Nooit worden na afloop van alle voorrondes gekozen en bekendgemaakt.  Na afloop van iedere voorronde wordt een ‘muzikant van de avond’ uitgeroepen. De muzikant in kwestie ontvangt een goed gevulde goodiebag met leuke stimuleringsprijzen. Alle finalisten winnen een fotoshoot van een professionele popfotograaf en maken kans op podiumplekken op diverse Limburgse popfestivals (o.a. Bevrijdingsfestival Limburg, Beat zand Bandz, Mama’s Pride). De winnaar van de finale krijgt een podiumplek op o.a. Pinkpop 2018 en DVERS, professionele coaching en technische begeleiding in het voortraject naar het Pinkpop festival en een videoclip gemaakt door een professional. Het eerste album of de eerste single die de act uitbrengt, wordt digitaal verspreid op iTunes en Spotify.

Meer informatie over Nu of Nooit is te vinden op onze projectenpagina.  Heb jij ook interesse in het bezoeken van de voorrondes? Bekijk dan de Facebook pagina van Stichting Popmuziek Limburg https://www.facebook.com/popinlimburg/ en check onze aankomende evenementen.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht