Projecten

Zuiderstorm Limburg

Zuiderstorm is een nieuw platform voor aanstormend muzikaal talent uit Limburg, met name voor gemotiveerde en ondernemende muzikanten die zoveel mogelijk podiumervaring willen opdoen en publiek aan zich willen binden. Een selectiecommissie bestaande uit de programmeurs van de Limburgse poppodia beoordelen alle inzendingen en programmeren het festival. Acts die worden geselecteerd voor Zuiderstorm treden op in álle zes de deelnemende steden. Bovendien worden deelnemers gecoacht door professionals uit de Nederlandse muziekindustrie en krijgen een gratis fotoshoot. Tijdens de grootschalige provinciale campagne wordt het festival en vooral de deelnemende acts gepromoot. Aan deelname zijn geen kosten verbonden, voor de optredens krijgen de acts een kleine onkostenvergoeding. 

Zuiderstorm is een samenwerking tussen de zes Limburgse podia – Grenswerk (Venlo), Muziekcentrum de Bosuil (Weert), ECI Cultuurfabriek (Roermond), Poppodium Volt (Sittard), Nieuwe Nor (Heerlen) en Muziekgieterij (Maastricht) – de opleidingen Zuyd Conservatorium (Maastricht) en Fontys Rockacademie (Tilburg) – en de provinciale koepel voor popmuziek Pop in Limburg. 

Het festival wordt mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de Provincie Limburg, de gemeentes Venlo, Weert, Roermond, Sittard-Geleen, Heerlen en Maastricht, het VSBfonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg en het Fonds Sociale Instellingen.

Festivals Zuiderstorm 2022

Zuiderstorm festival,  Roermond
14 mei 2022

Zuiderstorm festival, Weert
20 mei 2022

Zuiderstorm festival, Sittard
21 mei 2022

Zuiderstorm Maastricht
22 mei 2022

Zuiderstorm festival, Venlo
27 mei 2022

Zuiderstorm festival, Heerlen
28 mei 2022

Voor een uitgebreide agenda en informatie verwijzen wij je door naar zuiderstormlimburg.nl

Achtergrond

Achtergrond

Eind 2019 besloot de provinciale popkoepel Pop in Limburg, na intensief overleg met de Limburgse popsector, te stoppen met de bekende provinciale popwedstrijd ‘Nu of Nooit’. Daarop hebben de Limburgse poppodia, het Conservatorium Maastricht en de Rockacademie Tilburg de handen ineen geslagen om een nieuw platform te bieden aan muzikanten die voorheen meededen aan de traditionele muziekwedstrijd. De (nasleep van de) coronacrisis heeft er bovendien voor gezorgd dat er steeds minder podiumplekken voor deze doelgroep zijn. Zuiderstorm biedt daarom juist in deze tijd uitkomst. Subdoel van het festival is tevens het geven van een impuls aan het culturele aanbod in de binnensteden, waar kleinschalig cultureel aanbod de afgelopen anderhalf jaar onder grote druk heeft gestaan. 

Paul Moerel, directeur Pop in Limburg, over Zuiderstorm:
“Limburg bruist van muzikaal talent, daar zijn we heel erg trots op. Dat moeten we uitdragen en omarmen. De Limburgse poppodia, het Conservatorium Maastricht en de Rockacademie gaan met Zuiderstorm een voor Nederland unieke, nieuwe en intensieve samenwerking aan om  talent een podium te bieden, zichtbaar te maken en te begeleiden. Om de drempel voor deelname aan kunst en cultuur zo laag mogelijk te houden brengen we bovendien de optredens naar de binnensteden en zijn de festivals gratis toegankelijk voor heel muziekminnend Limburg. Deelname van muzikanten uit alle populaire muziekdisciplines is mogelijk, we streven naar een zo divers mogelijke programmering en voor ieder wat wils”.

Meer informatie!

Daarvoor verwijzen wij je door naar: www.zuiderstormlimburg.nl 

 

In 2023 vinden er vanuit het project Zuiderstorm geen aparte showcases plaats, daar in tegen wordt er gewerkt aan nieuw concept dat snel bekend wordt gemaakt!

Contact

Contactpersoon:Karin van Solkema
Organisatie:Pop in Limburg
Telefoonnummer:046 – 202 1360
Categorie:
Looptijd:6 showcase festivals in mei

Terug naar projecten

Wil je meer weten over onze projecten? Of heb je andere vragen?

Neem contact met ons op