Projecten

Sena Performers POPnl Award

Landelijk | Talentontwikkeling |

Ieder jaar spelen eind augustus veertien afgevaardigde acts uit heel Nederland om de Sena Performers POPnl Award in de Melkweg Amsterdam. Ook vanuit Limburg wordt er jaarlijks één act afgevaardigd, een onafhankelijke commissie samengesteld door SPL bepaald welke Limburgse act hieraan deel gaat nemen. Dit zijn acts die zijn opgevallen bij diverse programmeurs en andere professionals in de Limburgse popsector door onder andere veel op te treden, door goede (nieuwe) muziek te hebben uitgebracht of door zich op een andere wijze flink in de kijker heeft gewerkt (bijvoorbeeld door het winnen van Nu of Nooit).

Tijdens de Sena Performers POPnl Award bepaalt een vakjury uiteindelijk wie de Sena Performers POPnl Award wint. De winnaar gaat naar huis met een prijzenpakket dat onder andere bestaat uit een bijdrage van €5000,- uit het Sena Muziekproductiefonds, promotiefoto`s en de muzikantengids. Ook valt er dit jaar weer een Publieksprijs te winnen. De favoriete band van het publiek wint een geldbedrag ter waarde van €3000,- uit het Sena Muziekproductiefonds. De Award is onderdeel van de Uitmarkt.

Sena geeft namens nationale en internationale artiesten toestemming aan organisaties die gebruik maken van muziek. Hierbij kan gedacht worden aan muziek in winkels, supermarkten, cafés en discotheken, maar ook aan muziek op radio- en televisiezenders. In ruil voor het gebruik van muziek, betalen de organisaties een vergoeding aan Sena, die we tegen zo laag mogelijke kosten doorbetalen aan de rechthebbende artiesten en producenten in binnen- en buitenland.

Sena is door het Ministerie van Justitie aangewezen om uitvoering te geven aan de Wet op de naburige rechten en doet dit sinds 1 juli 1993. Het doorbetalen van de vergoeding gebeurt aan de hand van draaigegevens van radio- en televisiestations en aan de hand van wettelijk goedgekeurde reglementen.

Kijk

Contact

Contactpersoon:Paul Moerel
Organisatie:Pop in Limburg
Categorie: Landelijk Talentontwikkeling
Looptijd:augustus

Terug naar projecten

Wil je meer weten over onze projecten? Of heb je andere vragen?

Neem contact met ons op

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Cookies instellen