Projecten

Popsport

Landelijk | Provinciaal | Talentontwikkeling |

Popsport is hét landelijke coachingsprogramma voor jonge, talentvolle bands, singer-songwriters, rappers, producers, enzovoorts die verder willen komen met hun eigen muziek. Je krijgt muziekinhoudelijke coaching van professionals, krijgt meer inzicht in de muziekbusiness en hoe je je daarin als artiest, muzikant of band kunt bewegen.

Het Popsport traject

In het coachingsprogramma draait het vooral om jou, jouw muziek of jullie act of band. Hoe ziet het volledige traject eruit? Het programma is opgedeeld in een regionaal én landelijk programma (Popsport NL). Het regionale traject (Popsport Limburg) loopt van januari tot juni en wordt georganiseerd door Pop in Limburg. In september start Popsport NL met uit elke provincie 1 act (de act die de meeste vooruitgang boeken in het regionale traject).

Popsport Network

Iedere muzikant die meedoet of ooit heeft meegedaan aan Popsport mag member worden van het Popsport Network. Hier kun je onbeperkt deelnemen aan extra workshopdagen in heel Nederland, speciale optredens, exclusieve sofa sessions met inspirerende artiesten, free tickets voor festivals & concerten en ontmoetingen met professionals uit de muziekbusiness.

Scroll naar onder voor meer info over Popsport Limburg! Dit traject wordt georganiseerd door Pop in Limburg!

Kijk

Het Popsport Limburg traject

Het regionale traject van Popsport Limburg loopt van januari tot en met eind mei.
Het traject houdt het volgende in:

 • één startbijeenkomst (met optreden, workshops en meeting met de trajectcoaches/juryleden)
 • voor elke act één tussentijdse showcase (optreden)
 • voor elke act 5 workshops op maat met professionele coaches
 • voor elke act 1 studiodag
 • voor elke act 1 fotoshoot
 • één eindshowcase waar alle deelnemers zullen optreden

Het is helaas niet meer mogelijk om je in te schrijven voor Popsport Limburg 2021. Vragen over inschrijven voor volgend jaar? Stuur dan een mailtje naar julie@popinlimburg.nl

In januari maken we de selectie van Popsport Limburg 2021 bekend!

Alle showcases en fysieke bijeenkomsten zijn i.v.m. COVID-19 onder voorbehoud. Wij houden tijdens Popsport Limburg rekening met de maatregelen vanuit het RIVM en de overheid en passen het Popsport Limburg traject, waar nodig, aan. Zo hebben we tijdens Popsport Limburg 2020 meerdere activiteiten online laten plaatsvinden.

Het Popsport VISTA traject

Het popsport Limburg VISTA traject

Pop in Limburg introduceert nu, naast het Popsport Limburg traject, ook het ‘Popsport VISTA traject’. Het traject is in het leven geroepen door het VISTA college en Pop in Limburg om ook ambitieuze muzikanten in opleiding de juiste ervaringen en kennis mee te geven vanuit het werkveld.

Tijdens dit traject begeleidt Pop in Limburg, samen met een team van professionals/deskundige, de VISTA college (‘Muzikant’) studenten. Tijdens dit traject krijgen de muzikanten kennis van muzikantschap en cultuur ondernemersschap. Zo krijgen de studenten te maken met onder andere; het schrijven van eigen nummers, het ontwikkelen en uitvoeren van educatie, uitbrengen van muziek, uitvoeren van liveshows en houden zij tijdens dit traject voor zichzelf een online verslag bij om hun vorderingen te noteren.

Met het Popsport VISTA traject doorlopen de studenten het volgende programma;

 • Startbijeenkomst (met een optreden, meeting met de juryleden en een workshop)
 • Coachingstraject (keuzeworkshop, fotoshoot en een studiodag)
 • Zakelijke workshopdag (bijvoorbeeld over subisidies en fondsen)
 • Voorbereinde educatie workshops 2x
 • Educatiedag
 • Achter de schermen (ondere andere; elke week repeteren, urenregistratie en promotie maken)
 • Tussentijdse showcase
 • Eindshowcase

Alle showcases en fysieke bijeenkomsten zijn i.v.m. COVID-19 onder voorbehoud. Wij houden tijdens Popsport Limburg rekening met de maatregelen vanuit het RIVM en de overheid en passen het Popsport Limburg traject, waar nodig, aan. Zo hebben we tijdens Popsport Limburg 2020 meerdere activiteiten online laten plaatsvinden.

Dit zijn de deelnemers van Popsport 2021

Popsport Limburg

1lisias

Aftermath

Anouk

Jacob Drescher

Jasmine

Lynn

Mel

The Daffodils

Nuberino

Stanley Redex

Tommy

Wout and The Drowning Fish

 

Popsport VISTA

Hoewel de exacte deelnemers nog niet bekend zijn, komen hier nog updates over. De groepen zijn wel al bekend gemaakt, zo zullen we (tijdens Popsport VISTA) 2 groepen van 3 bandleden zien en 2 groepen van 5 zien.

Stay tuned!

 

Dit waren de deelnemers van Popsport Limburg 2020!

Eva Kroezen
Singer-songwriter, Heerlen
Eva is singer-songwriter en begeleidt haar zang met gitaar en piano. Ze volgde al een workshop over jezelf begeleiden op gitaar, en werken met gitaarpedalen. Dit is een tweedelige workshop zodat ze wat tijd heeft om te kunnen experimenteren met haar gitaar. Hierna kan ze weer flink aan de slag met deel twee van de workshop. Ook gaat ze een workshop Social Media volgen, zodat ze flink aan haar netwerk kan bouwen.


Daddy Unchained
Nu-metal, Maastricht
Daddy Unchained is een band uit Maastricht, bestaande uit Bram, Giles en Teun. Samen maken ze stevige hardrock muziek. In het Popsport traject willen ze zo breed mogelijk leren. Dit zie je ook aan hun workshops; van zangtechniek tot songs schrijven, en van rap tot marketing. 


Travis Gillissen
DJ/Producer, Kerkrade
Travis is een DJ/ producer die zijn eigen muziek beschrijft als “Prog House/ Pop Future Bass”. Naar aanleiding van  de startbijeenkomst van het Popsport Limburg traject heeft Travis gekozen voor onder andere de workshops stageperformance en marketing. Met dit project probeert Travis zijn netwerk nog verder uit te breiden.


Isis Cloudt
DJ/Producer, Heythuysen
Isis is een DJ en producer en maakt al heel wat jaren haar eigen tracks. Haar stijl kenmerkt zich als oldschool, uniek sounddesign, pakkende melodieën, dik, donker en met rauwe baslijnen.Met de workshops legt Isis de focus op het perfectioneren van haar sounds. Daarnaast verdiept ze zich in het mixen en masteren van haar eigen tracks.

Eind juni 2020 gingen onze deelnemers voor de laatste keer in gesprek met trajectbewakers Kristy Hollands, Erik Steegh en Bryan Raets om hun ontwikkeling en vervolgdoelen te bespreken. Uiteindelijk selecteerden de trajectbewakers DJ Isis Cloudt om door te stromen naar Popsport NL, omdat zij de meeste groei heeft doorgemaakt tijdens Popsport Limburg. Bij Popsport NL zal Isis aan de slag gaan met een persoonlijke coach, meer workshops volgen, de studio in gaan en een videoclip opnemen! GG Joanne werd geselecteerd om in aanmerking te komen voor de wild card van Popsport NL, waarmee er wellicht ook een plekje in het Popsport NL traject in het verschiet ligt!


Annika Segers
Singer-songwriter, Born
Annika is singer-songwriter en maakt ook spoken word. In de workshop songwriting kijkt ze zowel naar de muziek als naar de tekst van haar songs. Ook gaat ze aan de slag met een workshop pianobegeleiding. Annika is nu bezig met haar studie in Wageningen, waar ze samen met vrienden ook in een band speelt. Ze is dus, ondanks de drukte van haar studie, lekker actief bezig met haar muziek


Yung Gweilo
New wave hip hop, Geleen
Yung Gweilo (Pelle) is rapper en leerde zichzelf hoe beats te maken en vocals te recorden. Tijdens het Popsport Limburg traject wil hij hier nog meer over leren, en kiest dan ook voor workshops als zang/rap en vocal mixing/ mastering. Daarnaast wil hij zijn netwerk zo groot mogelijk maken door workshops over muziekpromotie en management te volgen.


GG Joanne
Singer-songwriter, Valkenburg a/d Geul
GGJoanne (Guusje) is singer-songwriter en heeft haar eerste online-songwriting-workshop er al op zitten! Deze workshop volgde ze samen met een van de andere deelnemers van Popsport Limburg. Ook wil ze graag de basics leren over jezelf begeleiden op gitaar en piano. Zo heeft ze nog meer instrumenten waarmee ze haar liedjes kan schrijven. 

Dit waren de deelnemers van Popsport Limburg 2019

In 2019 bestond het Popsport Limburg traject uit 11 deelnemende acts.

AR-JANE (Singer-songwriter – Geleen)

Curve (Maastricht)

Djamal Tehubijuluw

Sacha Kurensky

Eline Pechler

Dylan Dosne

Timothey Munnichs

Petrified (Rock/metal – Maastricht)

Bram van Heuven

Morris de la Rambelje

Gilles de Heer

Defenestrate (Alternative rock – Heerlen)

Dennis Schlag

Franka Hoebers

Mickey Laheij

Jon Reijntjes

Siem Adema

Black Swords (Bladel)

Evy Heckmann

Loek Bijnen

Wytze Spierts

Senna Trompetter

Bram Bijnen

LEVINCI (Rapper/producer – Geleen)

Levi Delait

Jaden (Singer-songwriter – Blerick)

Botak (Hip-hop/ trapbeats – Weert)

Toussaint Blommers

TOM$ON (Producer – Heythuysen)

Tom Kurstjens

Joeyonthetrxck (Producer – Venlo)

Joel Pinas

Sem (Producer – Roermond)

Na een drukbezochte en muzikale avond werd bekend gemaakt dat Defenestrate en Sem doorstromen naar Popsport NL Bij Popsport NL krijgen de twee acts een verder ontwikkelingstraject aangeboden waarmee ze een videoclip op mogen nemen in de studio van De Staat in Nijmegen.

De act Black Swords nam het meeste publiek mee deze avond en won daarmee de publieksprijs, waarmee ze budget krijgen voor promomateriaal.

 

Dit waren de deelnemers van Popsport Limburg 2018

In 2018 bestond het Popsport Limburg traject uit 9 deelnemende acts.

Mirror Man (Bluesrock – Sittard)

Vincent Janssen

Sjors Derks

Iloy Vaessen

Mitch Smolders

Just Like Us (Coverband – Hengelo)

Anne Leurs

Lucky 

Lucky Specht

Two & a half Pennies (Alternatieve rock – Sittard-Geleen)

Vincent Kuijpers

Jan te Velde

Yves Lacroix

Floris Koppels

Rens Meuwissen

Morose (Pop/Jazz – Geleen)

Dominique Claessens

Iloy Vaessen

Josef Dijk

Emma Vogelaar

Wauter van Leeuwen 

Sub_Surface 

Thijs Bremmers

Nathan Paul 

Nathan Vroemen

Résistance Minuit (Techno)

Kees Müller

Dit waren de deelnemers van Popsport Limburg 2017

In 2017 bestond het Popsport Limburg traject uit 10 deelnemende acts.

Noah’s Orc (Alternative Grunge)

Rik Sampers

Lars Verstraelen

Luc Peeters

Lenny Vullings

Stagefright (Rock – Geleen)

René Donners

Gijs Frenken

Stijn Eurelings

Mathijs Scheren

M’Lynn Hochstenbach

Endeavour (Metalcore – Nattenhoven)

Gijs Smeets

Anthony Scheijen

Vincent Kuijpers

Jan te Velde

Teun Wolfs

Junkfood Lunchbox (Psychedelic Grunge – Maastricht)

Bence Dejong

Ivo van Beveren

Yop Coolen

Aurora Borealis 

Lea Lomans

Ellen Verheijen

Florence Joosten

Merel van den Boogaard

HFMA

Micha Lok

Douwe Bosch 

Damian Pols 

Luca van den Hombergh 

Contact

Contactpersoon:Julie van Diem
Organisatie:Pop in Limburg
Categorie: Landelijk Provinciaal Talentontwikkeling
Looptijd:Popsport Limburg: jan t/m mei Popsport NL: juni t/m december
Gerelateerde artikelen met Popsport

Terug naar projecten

Wil je meer weten over onze projecten? Of heb je andere vragen?

Neem contact met ons op

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Cookies instellen