Projecten

Popsport Vista

Educatie | Provinciaal | Talentontwikkeling |

Pop in Limburg introduceert nu, naast het Popsport Limburg traject, ook het ‘Popsport VISTA traject’. Het traject is in het leven geroepen door het VISTA college en Pop in Limburg om ook ambitieuze muzikanten in opleiding de juiste ervaringen en kennis mee te geven vanuit het werkveld.

Tijdens dit traject begeleidt Pop in Limburg, samen met een team van professionals/deskundige, de VISTA college (‘Muzikant’) studenten. Tijdens dit traject krijgen de muzikanten kennis van muzikantschap en cultuur ondernemersschap. Zo krijgen de studenten te maken met onder andere; het schrijven van eigen nummers, het ontwikkelen en uitvoeren van educatie, uitbrengen van muziek, uitvoeren van liveshows en houden zij tijdens dit traject voor zichzelf een online verslag bij om hun vorderingen te noteren.

Popsport Vista is een samenwerking tussen Pop in Limburg en Vista College en wordt mede mogelijk gemaakt door: Provincie Limburg ,Poppodium Nieuwe Nor (eindshowcase) en Cornfliks (livestream eindshowcase)

Kijk

Het Popsport Vista traject

Met het Popsport VISTA traject doorlopen de studenten het volgende programma;

  • Startbijeenkomst (met een optreden, meeting met de juryleden en een workshop)
  • Fotoshoot
  • Coachingstraject (4 keuzeworkshop, muzikaal en zakelijk)
  • Achter de schermen (ondere andere; elke week repeteren, urenregistratie en promotie maken)
  • Tussentijdse showcase
  • Eindshowcase

Alle showcases en fysieke bijeenkomsten zijn i.v.m. COVID-19 onder voorbehoud. Wij houden tijdens Popsport Limburg rekening met de maatregelen vanuit het RIVM en de overheid en passen het Popsport Limburg traject, waar nodig, aan. Zo hebben we tijdens Popsport Limburg 2020 meerdere activiteiten online laten plaatsvinden.

Eindshowcase Popsport Vista

Het schooljaar zit er bijna op. Hoog tijd dat de laatstejaars studenten van het Vista College, opleiding Muzikant laten zien wat ze het afgelopen half jaar hebben gerealiseerd binnen het Popsport VISTA traject. De challenge: vorm een band from scratch, schrijf liedjes en leer zoveel mogelijke over de muziekbusiness. Zaterdag 26 juni vanaf 19.30 uur presenteren de vier bands Moron, Bass Emigration, King Blue en Sloth Astronauts het resultaat via een livestream vanuit de Nieuwe Nor. 

Popsport Vista is een samenwerking tussen Pop in Limburg en Vista College en wordt mede mogelijk gemaakt door: Provincie Limburg ,Poppodium Nieuwe Nor (eindshowcase) en Cornfliks (livestream eindshowcase)

Dit zijn de deelnemers van Popsport Vista 2021

Met trots mogen wij, ook dit jaar weer, onze Popsport  VISTA deelnemers aan jou voorstellen. Hieronder lees je in het kort wie de deelnemers zijn.

Moron

Moron is een Limburgse alternatieve punkrock band die je d.m.v haar geplande chaos helemaal uit je hamburger laten fietsen. Krachtige vocalen a la Sex Pistols wisselen zich af met slepende zangstukken zoals alleen Mucc dat kon doen, op knallende onvoorspelbare drums, ronkende gitaren en onheilspellende baspartijen ofzo..  Wanneer Moron het podium betreedt raak je betoverd door het eigen stemgeluid van zangeres Kimberley en kun je je ogen niet afhouden van de oogverblindende klederdracht van de bandleden.
Instagram Moron

Klik hier voor het interview

Bass Emigration

Bass Emigration is een chille neo-soul en R&B band uit Limburg. Bass Emigration zorgt voor een laidback sfeer die je terugvindt bij artiesten als D’Angelo en Erykah Badu. Ondanks dat Bass Emigration geen drummer heeft weet de band toch ieder optreden tot een ritmisch hoogtepunt te brengen. Door middel van groovy baslijnen, melodieuze zanglijnen op een dekentje van mysterious keys brengt Bass Emigration haar publiek naar een plek waar iedereen zichzelf kan zijn, kan genieten van good vibes en af en toe een dansje kan doen.
Instagram Bass Emigration

Klik hier voor het interview

King Blue

King Blue is een Electro-Rhythm&Blues/ Soulblues band uit Limburg, die de klassieke gitaarsound die we kennen van helden als John Mayer en Joe Bonamassa mixt met de beats van hedendaagse electropop. King Blue brengt haar muziek met zoveel coolness dat het publiek onmogelijk stil kan blijven staan en verdrinkt in een wereld van plezier. De prachtige harmonieën spatten van het podium af recht in de harten van het publiek.
Instagram King Blue

Klik hier voor het interview

Sloth Astronauts

Sloth Astronauts is een dynamische Poprock band uit Limburg. Ieder optreden is alsof een meteoriet nietsvermoedend door de ruimte zweeft en opeens gevangen wordt door de atmosfeer die Sloth Astronauts creëert. Vanuit mooie melodieën bouwt Sloth Astronauts ieder optreden uit tot een uitbarsting van sound die je in hogere sferen brengt. Alsof Eddie Vedder zijn akoestische gitaar oppakt en Joan Jett vraagt om haar stemvolume te laten horen, waarbij één voor één de bandleden van Halestorm invallen, zó is het om een optreden van deze 3 kids next door mee te maken.
Instagram Sloth Astronauts

Klik hier voor het interview

Dit zijn de deelnemers van Popsport Vista 2020

Met trots stellen wij aan jullie voor, de Popsport Vista deelnemers van 2020. Hieronder lees je in het kort wie de deelnemers zijn

Flare
Het geluid van Flare is een mix van bands zoals The White Stripes en Catfish and the Bottlemen, door de lens van een analoge fotocamera. Garagerock met een flits indie en psych-pop. Door de sound van deze band is het makkelijk jezelf te verliezen in de muziek en de sfeer. Het is zeker een avond die je vastlegt in je herinneringen. Flare bestaat uit Margo en Evan. 

Polygraph
Polygraph doet mee aan Popsport Vista 2020! Polygraph bestaat uit Aiden op leadzang en gitaar, Ryan op leadgitaar en Kimberly op toetsen en backing vocals. Verwacht veel gemixte gevoelens van nieuwsgierigheid, zelfontdekking en warmte als je hen ziet en hoort. Dit allemaal vertoond in een indiefolk/pop stijl. Tijdens Popsport Vista zal Polygraph zich bezighouden met songwriting en zullen ze meer leren op het gebied van social media, managing, boekingen en interactie met elkaar en publiek. Benieuwd naar hoe deze band je een totaal ander mens laat worden? Check hun insta en facebookpagina!

Stolen Hearts
Stolen Hearts is een vijf koppige Pop, Funk, en Fusion-band. Ze kennen elkaar van dezelfde school waar ze alle vijf de opleiding popmuziek volgen. Hun invloeden zijn Jett Rebel, Chef’Special en Tom Misch. Met hun funky songs gaan ze de harten van het publiek stelen.

W.I.T.E.
W.I.T.E is een jazz/hiphop duo ontstaan in Nederland, Zuid-Limburg. Geïnspireerd door artiesten zoals Tom Misch, FKJ en Jordan Rakei, maken William en Teun met z’n tweeën muziek die lekker is om naar te luisteren. Dat allebei de jongens drummers zijn van origine, maakt het muzikaal interessant en zorgt voor een goede groove in de nummers!

 

 

Contact

Contactpersoon:Marjolein Kooijman
Organisatie:Pop in Limburg
Telefoonnummer:046 – 202 1360
Categorie: Educatie Provinciaal Talentontwikkeling
Looptijd:januari - juni 2021
Gerelateerde artikelen met Popsport Vista

Terug naar projecten

Wil je meer weten over onze projecten? Of heb je andere vragen?

Neem contact met ons op