Projecten

Popsport Proeftuin

Cultuurregio Noord | Educatie |

Popsport Proeftuin is hét coachingsprogramma voor jonge artiesten uit de cultuurregio Noord.

Popsport Proeftuin richt zich op muzikanten tussen de 14 en 21 jaar die eigen muziek maken binnen alle soorten (pop)genres. Of je nou in een band speelt, singer-songwriter, rapper óf producer bent maakt niet uit! Binnen een halfjaar krijg je verschillende coachings, en workshops die zich volledig richten op wat jij wilt leren. Zo kun je coachingsessies krijgen op het gebied van songwriting, performance, marketing en social-media, producing, lyrics schrijven en nog veel meer. Daarnaast zijn er een aantal bijeenkomsten waar je de andere deelnemers ontmoet, krijg je een professionele fotoshoot, een aantal optredens én ga je ook de studio in om een van je songs op te nemen.

Popsport Proeftuin is onderdeel van Popsport. Popsport is hèt landelijke coachingstraject voor jonge ambitieuze muzikanten in de leeftijd van 14 t/m 21 jaar oud, die een volgende stap willen zetten met hun eigen werk. 

De eindshowcase van Popsport Proeftuin vindt plaats op zaterdag 11 september 2021.

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Popsport Proeftuin

Popsport Proeftuin richt zich specifiek op de Regio Midden en Noord Limburg en heeft als doelstelling om middels een éénmalige impuls, de infrastructuur voor het begeleiden van jong poptalent in deze regio’s, naar een duurzaam en hoger plan te tillen. De proeftuin wil deze doelstelling realiseren door tegelijkertijd én het programma voor de talenten te draaien én daarbij nieuwe professionals / coaches uit de regio’s op te leiden en te begeleiden. De proeftuin biedt voor de jonge deelnemers een programma op maat met individuele begeleiding, fotoshoot, gezamenlijke workshopdagen en een showcase. Popsport coaches zijn professionals uit de Nederlandse muziekindustrie en worden begeleid en opgeleid in het coachen van jong talent. Popsport Proeftuin wil zich specifiek richten op het inzetten van muziekindustrie professionals uit noord en midden Limburg. Dit versterkt het lokale netwerk van de deelnemers, coaches en betrokken organisaties. Daartoe wil Popsport Proeftuin samenwerken met verschillende muzieklocaties uit de regio als locatie voor programmaonderdelen.

Popsport Proeftuin is onderdeel van Popsport. Popsport is hèt landelijke coachingstraject voor jonge ambitieuze muzikanten in de leeftijd van 14 t/m 21 jaar oud, die een volgende stap willen zetten met hun eigen werk. 

Het Popsport Proeftuin traject 2021

Deelname aan Popsport Proeftuin houdt in dat je gedurende een halfjaar de volgende dingen krijgt:

– 4 workshops/coachings van muziekprofessionals
o.a. songwriting, performance, bandcoaching, lyrics schrijven, social media, producing.
– 1 dag in de studio om je muziek op te nemen.
– Een professionele fotoshoot.
– Een startbijeenkomst waar je kennis maakt met alle andere deelnemers
– 2 showcases waar alle deelnemers optreden.

Je kunt alle workshops, coaching-sessies en de studiodag volledig zelf inplannen. Bij de startbijeenkomst en de showcases zijn alle deelnemers aanwezig. Deze zullen altijd in het weekend worden gepland en ruim van tevoren worden gecommuniceerd.

Daarnaast word je ook automatisch onderdeel van Popsport Network. Hier worden regelmatig toffe speelkansen, workshops en masterclasses aangeboden. En als lid van Popsport Network is dat helemaal gratis!

Deelname

Deelname voor Popsport Proeftuin 2021 is niet meer mogelijk!

Deelname aan Popsport Proeftuin kost €100,- voor solo artiesten en €200,- voor duo’s of bands, maar je krijgt daar ruim €2000,- aan workshops, coachings, studiotijd en foto’s voor terug. Daarnaast leer je heel veel andere artiesten kennen en kom je van alles te weten over de muziekindustrie. Wanneer je je als artiest wilt ontwikkelen is dat dus maar een kleine investering die je hoeft te doen.

Dit zijn de deelnemers van Popsport Proeftuin 2021

Mayra Salimans

Hoi, ik ben Mayra en ik hou van muziek maken! Ik begeleid mezelf op de piano en schrijf sinds kort mijn eigen nummers.🎶 Ik ben 21 jaar oud en woon in Nederweert. Naast muziek maken sta ik met veel plezier voor de klas. 😊

 

 

 

 

 

 

 

Demian Fuchs

 Ik ben Demian Fuchs. Ik ben 15 jaar en ben al 5 jaar bezig met muziek produceren en ik speel al 7 jaar gitaar. Ik produceer vooral pop muziek maar dat doe ik wel op mijn eigen manier. Want in pop kan alles!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chrio (Chris Joosten)

Mijn naam is Chris. Mijn artiestennaam is Chrio en ik produceer Hardstyle. Eigenlijk Hardstyle met een raw-edge eraan toegevoegd. Ik zal altijd mijn best doen om de limieten op te zoeken binnen het produceren van Hardstyle, ook doe ik het produceren graag als hobby.

 

 

 

 

Ties de Bakker

Hoi ik ben Ties de bakker ik ben 13 jaar oud. Ik produceer is fl studio 20 en de stijlen die ik het meeste produceer zijn pop hiphop en future. Ik wil graag beter worden in mixen/masteren en he zelfstandig maken van een liedje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Solitude (Onno, Nihad, Koen, Jerom)

Wij zijn een groep vrienden die samen naar school zijn geweest, en met een gedeelde liefde voor Rock en Metal hebben wij een band gestart onder de naam Solitude. Onze inspiratie komt van grote thrash metal bands als Metallica, Megadeth en Testament.

Onze line-up: Koen als lead zanger en tweede gitaar, Jerom als lead gitarist, Nihad met de basgitaar en Onno achter het drumstel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JEFFBEATS (Jeffrey ban Hoek)

Hey, Mijn naam is Jeffrey, ik maak beats onder de naam JEFFBEATS. Ik doe nu al een paar jaar voor de hobby produceren alleen wil ik van mijn hobby mijn werk gaan maken!

Contact

Contactpersoon:Anneke Joosten & Bregje Deckers
Organisatie:Proeftuin Popmuziek
Categorie: Cultuurregio Noord Educatie
Looptijd:mei t/m september 2021
Gerelateerde artikelen met Popsport Proeftuin

Terug naar projecten

Wil je meer weten over onze projecten? Of heb je andere vragen?

Neem contact met ons op