Projecten

Parkstad Popstad Next Generation

Educatie | Regionaal | Talentontwikkeling |

In het kader van de jaarlijkse 3FM Serious Request kwamen onder de naam Parkstad Popstad Talents jonge Parkstedelijke popmuzikanten, verbonden aan verschillende regionale muziekopleidingen (zowel regulier als particulier), in actie voor Serious Request.

Na het behaalde succes in kader van de 3FM-actie, waren alle collega muziekinstellingen ervan overtuigd, dat er een goede en waardevolle samenwerking was ontstaan. Hoofddoel is talentontwikkeling voor jonge muzikanten tot ca. 18 jaar. Hiervoor brengen de samenwerkende partijen actief leerlingen bij elkaar om te leren samen spelen en is men actief binnen het pop-/cultuurcircuit Parkstad en omstreken om organisatorisch podiumplekken te realiseren voor leerlingen zodat ze podiumervaring kunnen op te doen.

Parkstad Popstad Next Generation wordt mede mogelijk gemaakt door de docenten/coaches van Drumschool Parkstad en Ben Berendsen (Oefenbunker), Schunck/Muziekschool Heerlen, Popschool Parkstad, Studio het Podium, Zangschool Annet Franck, The Key Sessions, Café De Haas, Stichting Popmuziek Parkstad. Inmiddels heeft zich ook SMK (Stichting Muziekschool Kerkrade-Brunssum-Landgraaf) aangesloten bij deze samenwerking.

Als beginnend muzikant heb je immers niet meteen een bandje en heb je niet makkelijk de gelegenheid om podiumervaring op te doen. Deze samenwerking maakt het mogelijk om muziekleerlingen van verschillende disciplines bij elkaar te brengen en samen aan songs te werken om ze vervolgens te presenteren op het podium. Voor de docenten/ coaches geeft de samenwerking het voordeel dat ze hun aanbod kunnen uitbreiden. Een zangdocente kan bijvoorbeeld nu aanbieden om met andere muziekleerlingen (gitaar, bas, drums) in een bandje ervaring op te doen. Daarnaast geven de optredens van de leerlingen “een gezicht” aan de educatiemogelijkheden, de jonge muzikanten en de creatieve levendigheid in de regio in het algemeen.

Kijk

Contact

Contactpersoon:Kristy Hollands
Organisatie:Parkstad Popstad Next Generation
Telefoonnummer:+31(0)615317831
Categorie: Educatie Regionaal Talentontwikkeling
Looptijd:hele jaar

Terug naar projecten

Wil je meer weten over onze projecten? Of heb je andere vragen?

Neem contact met ons op