Projecten

Nu of Nooit

Provinciaal | Talentontwikkeling | Wedstrijd |

Nu of Nooit is al jaren dé showcase voor Limburgse popmuzikanten. Pop in Limburg wil met Nu of Nooit poptalent uit Limburg een professioneel podium bieden om speelervaring op te doen waarmee ze zichzelf in de kijker kunnen spelen voor een groot publiek. Deze provinciale popwedstrijd geeft een recent beeld van aanstormend talent uit onze eigen provincie. Door deelname aan Nu of Nooit worden talentvolle popacts zichtbaar voor publiek, media, talentscouts en programmeurs van podia en festivals.

Vijfentwintig acts krijgen de mogelijkheid om speelervaring op te doen in vijf grote professionele popzalen van Limburg. In 2018 krijgen álle geselecteerde acts coaching aangeboden tijdens twee speciale coachingsdagen die Pop in Limburg organiseert i.s.m. twee Limburgse podia. Na de voorrondes krijgen de overgebleven vijf finalisten twee extra intensieve coachingsdagen aangeboden waarbij professionals uit het (Nederlandse) popsector met ze aan de slag gaan op zowel zakelijk als muzikaal niveau. Tot slot zal de winnaar van Nu of Nooit zich een jaar lang ‘de meest veelbelovende act van Limburg mogen noemen’ en wordt er intensief samengewerkt met deze act door o.a. een persoonlijke coach en Buro Pinkpop.

Het creëren van ontmoeting, een community onder muzikanten en het ontwikkelen van talent staat centraal binnen de wedstrijd.

Scroll naar beneden voor het reglement en de planning van Nu of Nooit 2018. Inschrijven voor Nu of Nooit 2018 is helaas niet meer mogelijk.

Kijk

Inschrijven voor Nu of Nooit 2018

Inschrijven voor Nu of Nooit 2018 is niet meer mogelijk.

Vragen? Stuur een e-mail naar julie@popinlimburg.nl

 

Reglement

1. Nu of Nooit is een initiatief van Pop in Limburg en wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg en Buro Pinkpop.

2. Pop In Limburg (= Stichting Popmuziek Limburg) is tevens organisator van Nu of Nooit.

3. Nu of Nooit 2018 is een provinciale popmuziekwedstrijd voor popacts en individuele popmuzikanten uit (Nederlands) Limburg (hierna acts genoemd).

4. Voor alle acts geldt de volgende regel: de meerderheid van de groepsleden (minimaal de helft +1)* is op moment van inschrijving gehuisvest in (Nederlands) Limburg  en/of de meerderheid van de groepsleden (minimaal de helft +1)* is geboren in (Nederlands) Limburg en maximaal 4 jaar niet meer woonachtig in (Nederlands) Limburg.

*Vanaf 5 leden de helft (afgerond naar boven bij oneven aantallen). Tot en met vier leden minstens de  helft.

5. Nu of Nooit 2018 staat open voor alle popmuziekstijlen: pop, rock, techno, metal, hardcore, hiphop enzovoorts.

6. Inschrijven voor Nu of Nooit 2018 kan door middel van een digitale inschrijving via dit online inschrijfformulier. In alle gevallen geldt dat een inschrijving pas geldig is wanneer er; A.) demo materiaal (MP3 bestanden, minimaal 2  eigen nummers, niet ouder dan 2 jaar) is aangeleverd; B.) een recente biografie en een digitale foto voor de uiterste inschrijfdatum is ingestuurd.

7. De inschrijfperiode loopt van woensdag 5 april 2018 tot en met zondag 26 augustus 2018, 23:59 uur.

8. Demo’s dienen direct na inschrijving te worden gemaild (in mp3 bestanden) via www.wetransfer.com naar julie@popinlimburg.nl. De inschrijving is pas voldaan als er minimaal twee (eigen en recente) tracks zijn ontvangen. De tracks dienen te zijn voorzien van deze juiste bestandsnamen: ‘naam van je act – naam van de track‘.

9. Uit de inzendingen selecteert een selectiejury, samengesteld door de organisatie, 25 acts. Deze acts treden verspreid over 5 regionale voorrondes op. Per voorronde treden 5 acts op.

10. Bij inschrijving voor de wedstrijd geef je aan dat de act beschikbaar is voor alle data van de voorronde en de finale. De data van de voorrondes zijn:

  • Vrijdag 5-10-2018 | De Bosuil, Weert
  • Vrijdag 12-10-2018 | Poppodium Grenswerk, Venlo
  • Zaterdag 13-10-2018 | Poppodium Volt, Sittard
  • Vrijdag 19-10-2018 | De Nieuwe Nor, Heerlen
  • Vrijdag 26-10-2018 | De Muziekgieterij, Maastricht

11. Wanneer je bent geselecteerd word je automatisch ingedeeld in een voorronde door de organisatie. Het is niet mogelijk om een voorkeur voor een datum of podium door te geven of te ruilen met een andere act.

12. De duur van het optreden is maximaal 25 minuten. Slechts 1 cover is toegestaan. De ombouw tussen de acts duurt 20 minuten.

13. De geselecteerde acts ontvangen in de loop van september 2018 een informatiepakket met daarin alle concrete, praktische en technische gegevens : locatie, tijdsschema, PA specs, stageplan, afspraken m.b.t. loting en  een contract. Het contract, stageplan – en technische fiche van de deelnemende acts dient uiterlijk 2 weken voor aanvang van de eerste voorronde op straffe van diskwalificatie door de organisatie per e-mail te  zijn ontvangen.

14. De speelvolgorde van de deelnemende acts wordt per voorronde via loting bepaald. De deelnemende acts  dienen op de dag van de voorronde uiterlijk een half uur (18.30 u.) voor aanvang van de loting aanwezig te zijn. De loting begint om 19.00 uur. Acts die te laat zijn, nemen niet deel aan de loting en spelen als eerste. De soundcheck wordt in dat geval verricht door de act die als tweede is geloot.

15. De deelnemende acts maken gebruik van dezelfde PA – en lichtapparatuur. Elke act werkt met de licht- en geluidstechnici die ingehuurd zijn door de organisator. Ook de soundcheck wordt altijd door de vaste geluidstechnicus verricht.

16. De deelnemende acts maken gebruik van hun eigen backline m.u.v. het drumstel. Het drumstel (5-delig) wordt door de organisatie verzorgd. Het gebruik van een drumrack is niet toegestaan. Extra materiaal in de vorm van boomstands, percussie instrumenten of anderszins is wel toegestaan mits dit op voorhand (minimaal 2 weken voor aanvang van de eerste voorronde) aan de organisator kenbaar is gemaakt.

17. Het stagemanagement is in handen van de organisator. De deelnemende acts houden zich te allen tijde aan de aanwijzingen van de stagemanager.

18. De voorronde jury selecteert in totaal 5 finalisten. De 5 finalisten worden pas na afloop van de laatste (5e) voorronde bekend gemaakt.

19. Voor de 5 finalisten (en dus alle leden van de finale acts) is deelname aan de finalisten coaching dagen verplicht. De data hiervan worden nog bekend gemaakt.

20. De finale vindt plaats op zaterdag 8-12-2018 in de ECI Cultuurfabriek in Roermond. De speeltijd tijdens de finale bedraagt 25 minuten.

21. De organisator heeft het recht ingezonden demo-materiaal te gebruiken voor publicitaire doeleinden.

22. Wanneer van de finale beeld en/of geluidsmateriaal wordt gemaakt, gaat de finalist op voorhand akkoord met deze opnames en de eventuele verspreiding hiervan. Deze opnames kunnen gebruikt worden voor publicitaire doeleinden en verschijnen mogelijk op een geluids– en/of beelddrager.

23. De organisator kan dit reglement wijzigen in het belang van het evenement. De deelnemende acts worden vooraf van mogelijke wijzigingen op de hoogte gebracht.

24. Geselecteerde acts kunnen maximaal twee edities van Nu of Nooit achter elkaar deelnemen aan de wedstrijd. Dat betekent: ben je voor twee edities van Nu of Nooit achter elkaar geselecteerd en heb je opgetreden tijdens de voorrondes en eventueel de finale, dan mag je je niet weer voor het derde opvolgende jaar inschrijven. Je dient dan minimaal één editie van Nu of Nooit over te slaan.

25. Stond je tijdens de vorige Nu of Nooit editie in de finale is het niet mogelijk om je in te schrijven. Er dient dan minimal één editie tussen te zitten om weer deel te kunnen nemen aan de wedstrijd.

Voorrondes 2018

De vijf voorrondes van Nu of Nooit 2018 vinden plaats in vijf verschillende podia verdeeld over de gehele provincie Limburg. Per avond treden er vijf geselecteerde acts op. Deuren open: 20.00 uur. Aanvang: 21.00 uur. Tickets kosten €6,- (incl. servicekosten) per voorronde en zijn verkrijgbaar via de websites van de podia of via de ticketlinks in de Facebook events. Dagkassa is €8,-

  • Voorronde 1 | vrijdag 5 oktober 2018 | De Bosuil, Weert
  • Voorronde 2 | vrijdag 12 oktober 2018 | Poppodium Grenswerk, Venlo
  • Voorronde 3 | zaterdag 13 oktober 2018 | Poppodium Volt, Sittard
  • Voorronde 4 | vrijdag 19 oktober 2018 | Poppodium Nieuwe Nor, Heerlen
  • Voorronde 5 | vrijdag 26 oktober 2018 | De Muziekgieterij, Maastricht

Coaching dagen 2018

Dit jaar organiseert Pop in Limburg weer twee (gratis) coachingsdagen voor álle geselecteerde acts van de wedstrijd, voorafgaand aan de voorrondes. Deelnemers dienen aan minstens één van de twee dagen deel te nemen.

Zondag 16 september | Dependance Conservatorium Maastricht
Zondag 23 september | Poppodium Grenswerk, Venlo

In de voorbereiding op de finale van Nu of Nooit worden traditiegetrouw de vijf finalisten extra intensief gecoacht. Tijdens deze twee door Pop in Limburg georganiseerde coachingsdagen gaan de finalisten samen met professionals uit de Nederlandse (en internationale) popindustrie werken aan zowel de zakelijke kant van het musiceren en (uiteraard) ook muzikale aspecten. Pop in Limburg probeert de finalisten met deze coaching zo goed mogelijk voor te bereiden op de finale die op zaterdag 8 december zal plaatsvinden in de ECI Cultuurfabriek in Roermond.

Zondag 18 november 2018 | muzikale coaching | Dependance Conservatorium Maastricht
Zondag 25 november 2018 | zakelijke coaching | ECI Cultuurfabriek, Roermond

Contact

Contactpersoon:Julie van Diem
Organisatie:Pop in Limburg
Categorie: Provinciaal Talentontwikkeling Wedstrijd
Looptijd:juni tot en met december
Gerelateerde artikelen met Nu of Nooit

Terug naar projecten

Wil je meer weten over onze projecten? Of heb je andere vragen?

Neem contact met ons op

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Cookies instellen