Projecten

Nu of Nooit

Provinciaal | Talentontwikkeling | Wedstrijd |

Nu of Nooit is al jaren dé showcase voor Limburgse popmuzikanten. Pop in Limburg wil met Nu of Nooit poptalent uit Limburg een professioneel podium bieden om speelervaring op te doen waarmee ze zichzelf in de kijker kunnen spelen voor een groot publiek. Deze provinciale popwedstrijd geeft een recent beeld van aanstormend talent uit onze eigen provincie. Door deelname aan Nu of Nooit worden talentvolle popacts zichtbaar voor publiek, media, talentscouts en programmeurs van podia en festivals. Bovendien worden alle acts tijdens Nu of Nooit verschillende keren gecoacht door professionals uit de Nederlandse muziekindustrie door middel van muzikale en zakelijke workshops.

De winnaar van Nu of Nooit mag zich een jaar lang ‘de meest veelbelovende act van Limburg’ noemen en mag Pinkpop openen. In de aanloop hiernaar wordt de act  gecoacht en begeleid.

Het creëren van ontmoeting, een community onder muzikanten en het ontwikkelen van talent staat centraal binnen de wedstrijd.

Editie 2019 was de laatste keer Nu of Nooit zoals we de popwedstrijd in de huidige hoedanigheid kennen. Maar Nu of Nooit gaat natuurlijk niet helemaal weg, Nu of Nooit wordt juist uitgebouwd! Meer informatie hierover lees je hieronder

Vragen? Stuur een e-mail naar info@popinlimburg.nl !

Kijk

Uitleg over nieuw traject als vervanger van Nu of Nooit

Editie 2019 was de laatste keer Nu of Nooit zoals we de popwedstrijd in de huidige hoedanigheid kennen. Maar Nu of Nooit gaat natuurlijk niet helemaal weg, Nu of Nooit wordt juist uitgebouwd!

Pop in Limburg is al jaren in gesprek met het popveld: muzikanten, bandcoaches, podia, festivals en overheden over wat nu echt belangrijk is voor de doelgroep van Nu of Nooit: de met name amateurmuzikanten en semiprofessionele muzikanten die echt de ambitie hebben om professioneel muzikant te worden. Ook heeft Pop in Limburg afgelopen jaar een enquête uitgezet waarin zij muziekliefhebbers, muzikanten, en personen werkzaam in de popsector hebben gevraagd naar hun mening over hoe een dergelijk traject als Nu of Nooit nog beter kan, met nog meer waarde voor de muzikant.  Naar aanleiding van alle gesprekken en de enquête resultaten, heeft Pop in Limburg de knoop doorgehakt. Het resultaat? Pop in Limburg gaat in 2021 van start met in principe twee nieuwe projecten, die de popwedstrijd Nu of Nooit “vervangen”. Het jaar 2020 zal gebruikt worden om de nieuwe plannen goed voor te bereiden en te ontwikkelen.
De belangrijkste verandering in de nieuwe koers is: samen met de gehele Limburgse popsector zich sterk maken voor ons ambitieuze muzikaal talent. De poppodia zullen een veel duidelijkere en stevigere rol krijgen, met name in het scouten en het begeleiden van talent én het bieden van een podium.

De trajecten zijn momenteel nog volop in ontwikkeling. Wat we al kunnen vertellen, is het volgende:
Jaarlijks zal er in samenwerking met de grotere poppodia van Limburg (zijnde Muziekgieterij Maastricht, poppodium NIEUWE NOR, Poppodium Volt, ECI Cultuurfabriek, Muziekcentrum de Bosuil en Poppodium Grenswerk) een selectie aan muzikale acts worden gekozen die door de hele provincie een tour mag doen. Op deze wijze doen de acts veel speelervaring op, worden ze dat jaar in de spotlight gezet, krijgen ze veel media aandacht en kunnen ze communities vormen. Daarbij blijft Pop in Limburg zowel zakelijke als muzikale coaching aanbieden.
Enkele acts die hier bovenuit springen zullen op langere termijn worden begeleid door de poppodia, in samenwerking met Pop in Limburg. Uiteindelijk zal hieruit de act voortvloeien die Pinkpop mag openen. Dit zal de act zijn die op dat moment het meest ‘klaar’ is voor de show op Pinkpop.

Pop in Limburg wil dus enerzijds inzetten op meer speelplekken, meer coaching en meer community vorming. Door de intensievere samenwerking met de poppodia worden de kansen voor muzikanten in heel Limburg gelijk getrokken en bieden we overal hetzelfde perspectief. Anderzijds wil Pop in Limburg in samenwerking met de podia ervoor zorgen dat de act die uiteindelijk op Pinkpop staat daar écht klaar voor is. Zodat Pinkpop niet een éérste stap is, maar een hele mooie toevoeging voor een act die al stevig aan de weg timmert. Daarnaast is er niet geïnvesteerd in maar één winnaar, zoals dat nu het geval is bij Nu of Nooit. In principe zijn zes acts over een lange periode door de podia en Pop in Limburg ondersteund en gecoached. De verwachting is dat deze zes acts beter aansluiten op het landelijke (en Euregionale) popcircuit.

Nu of Nooit 2019

Inschrijven voor Nu of Nooit 2019

Inschrijven voor Nu of Nooit 2019 is helaas niet meer mogelijk.

Voorrondes Nu of Nooit 2019

De vijf voorrondes van Nu of Nooit 2019 vonden plaats in vijf verschillende podia verdeeld over de gehele provincie Limburg. Per avond traden er vijf geselecteerde acts op.

 • Voorronde 1 | zaterdag 5 oktober 2019 | Poppodium Volt, Sittard
 • Voorronde 2 | vrijdag 11 oktober 2019 | Poppodium Grenswerk, Venlo
 • Voorronde 3 | zondag 13 oktober 2019 | Muziekcentrum de Bosuil, Weert
 • Voorronde 4 | vrijdag 18 oktober 2019 | ECI Cultuurfabriek, Roermond
 • Voorronde 5 | vrijdag 25 oktober 2019 | NIEUWE NOR, Heerlen

Finale Nu of Nooit 2019

De finale van Nu of Nooit 2019 vond plaats op zondag 8 december 2019 in Muziekgieterij Maastricht (overdag).

Finale winnaar: Elle Hollis
Aanmoedigingsprijs:  ENDEAVOUR

Coaching tijdens Nu of Nooit 2019

In 2019 organiseerde Pop in Limburg weer twee gratis coachingsdagen voor álle geselecteerde acts van de wedstrijd, voorafgaand aan de voorrondes. Deze dagen vonden plaats op:

Zondag 15 september 2019 | Poppodium Grenswerk, Venlo.
Zondag 22 september 2019 | Dependance Conservatorium, Maastricht.

In de voorbereiding op de finale van Nu of Nooit werden de vijf finalisten extra intensief gecoacht. Tijdens deze twee door Pop in Limburg georganiseerde coachingsdagen werkten de finalisten met professionals uit de Nederlandse (en internationale) popindustrie aan zowel muzikaal-zakelijke thema’s als muzikale aspecten. Deze dagen vonden plaats op:

Zondag 17 november 2019 | Dependance Conservatorium, Maastricht
Zondag 24 november 2019 | ECI Cultuurfabriek, Roermond

 

 

Reglement Nu of Nooit 2019

 1. Nu of Nooit is een initiatief van Pop in Limburg en wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg en Buro Pinkpop.
 2. Pop In Limburg (= Stichting Popmuziek Limburg) is tevens organisator van Nu of Nooit.
 3. Nu of Nooit 2019 is een provinciale popmuziekwedstrijd voor popacts en individuele popmuzikanten uit (Nederlands) Limburg (hierna acts genoemd).
 4. Voor alle acts geldt de volgende regel: de meerderheid van de groepsleden (minimaal de helft +1)* is op moment van inschrijving gehuisvest in (Nederlands) Limburg en/of de meerderheid van de groepsleden (minimaal de helft +1)* is geboren in (Nederlands) Limburg en maximaal 4 jaar niet meer woonachtig in (Nederlands) Limburg.

*Vanaf 5 leden de helft (afgerond naar boven bij oneven aantallen). Tot en met vier leden minstens de  helft.

 1. Nu of Nooit 2019 staat open voor alle popmuziekstijlen: pop, rock, techno, metal, hardcore, hiphop enzovoorts.
 2. Inschrijven voor Nu of Nooit 2019 kan door middel van een digitale inschrijving via dit online inschrijfformulier. In alle gevallen geldt dat een inschrijving pas geldig is wanneer de volgende bestanden direct na het invullen van het inschrijfformulier worden geüpload via deze link:
  A) demo materiaal (MP3 bestanden, minimaal 2 eigen nummers, niet ouder dan 2 jaar). De tracks dienen te zijn voorzien van deze juiste bestandsnamen: ‘naam van je act – naam van de track‘;
  B) een recente biografie van je act
  C) een digitale foto van je act (groot bestand, goede kwaliteit).
 3. De inschrijfperiode loopt vanaf woensdag 13 maart 2019. De sluitdatum is op zondag 18 augustus 23.59.
 4. Uit de inzendingen selecteert een selectiejury, samengesteld door de organisatie, 25 acts. Deze acts treden verspreid over 5 regionale voorrondes op. Per voorronde treden 5 acts op.
 5. Bij inschrijving voor de wedstrijd geef je aan dat de act beschikbaar is voor alle data van de voorronde en de finale. De data zijn:
  VOORRONDE 1     | Zaterdag 5-10-2019 | Poppodium Volt, Sittard
  VOORRONDE 2     | Vrijdag 11-10-2019  | Poppodium Grenswerk, Venlo
  VOORRONDE 3     | Zondag 13-10-2019 | Muziekcentrum De Bosuil, Weert
  VOORRONDE 4     | Vrijdag 18-10-2019 | ECI Cultuurfabriek, Roermond
  VOORRONDE 5     | Vrijdag 25-10-2019 | NIEUWE NOR, Heerlen
  FINALE                     | zondag 08-12-2019 | Muziekgieterij MaastrichtAlle voorrondes vinden plaats in de avond. De finale vindt overdag plaats.
 1. Wanneer je bent geselecteerd word je automatisch ingedeeld in een voorronde door de organisatie. Het is niet mogelijk om een voorkeur voor een datum of podium door te geven of te ruilen met een andere act.
 2. De duur van het optreden is maximaal 25 minuten. Slechts 1 cover is toegestaan. De ombouw tussen de acts duurt 20 minuten.
 3. De geselecteerde acts ontvangen in de loop van september 2019 een informatiepakket met daarin alle concrete, praktische en technische gegevens : locatie, tijdsschema, PA specs, stageplan, afspraken m.b.t. loting en een contract. Het contract, stageplan – en technische fiche van de deelnemende acts dient in september te worden gestuurd naar Pop in Limburg.
 4. De speelvolgorde van de deelnemende acts wordt per voorronde via loting bepaald. De tijden van de loting worden ruim van te voren doorgegeven. Acts die te laat zijn, nemen niet deel aan de loting en spelen als eerste. De soundcheck wordt in dat geval verricht door de act die als tweede is geloot.
 5. De deelnemende acts maken gebruik van dezelfde PA – en lichtapparatuur. Elke act werkt met de geluidstechnicus die ingehuurd is door de organisator. Ook de soundcheck wordt altijd door de vaste geluidstechnicus verricht.
 6. De deelnemende acts maken gebruik van hun eigen backline m.u.v. het drumstel. Het drumstel (5-delig) wordt door de organisatie verzorgd. Het gebruik van een drumrack is niet toegestaan. Eigen cymbals dienen te worden meegebracht door de act. Extra materiaal in de vorm van boomstands, percussie instrumenten of anderszins is wel toegestaan mits dit op voorhand (minimaal 2 weken voor aanvang van de eerste voorronde) aan de organisator kenbaar is gemaakt.
 7. Het stagemanagement is in handen van de organisator. De deelnemende acts houden zich te allen tijde aan de aanwijzingen van de stagemanager.
 8. De voorronde jury selecteert in totaal 5 finalisten. De 5 finalisten worden pas na afloop van de laatste (5e) voorronde bekend gemaakt.
 9. Voor de 5 finalisten (en dus alle leden van de finale acts) is deelname aan beide finalisten coaching dagen verplicht. De data zijn zondag 17 november en zondag 24 november. Ze vinden overdag plaats.
 10. De finale vindt plaats op zondag 8 december in Muziekgieterij Maastricht. De speeltijd tijdens de finale bedraagt 25 minuten.
 11. De organisator heeft het recht ingezonden demo-materiaal te gebruiken voor publicitaire doeleinden.
 12. Wanneer van de finale beeld en/of geluidsmateriaal wordt gemaakt, gaat de finalist op voorhand akkoord met deze opnames en de eventuele verspreiding hiervan. Deze opnames kunnen gebruikt worden voor publicitaire doeleinden en verschijnen mogelijk op een geluids– en/of beelddrager.
 13. De organisator kan dit reglement wijzigen in het belang van het evenement. De deelnemende acts worden vooraf van mogelijke wijzigingen op de hoogte gebracht.
 14. Geselecteerde acts kunnen maximaal twee edities van Nu of Nooit achter elkaar deelnemen aan de wedstrijd. Dat betekent: ben je voor twee edities van Nu of Nooit achter elkaar geselecteerd en heb je opgetreden tijdens de voorrondes en eventueel de finale, dan mag je je niet weer voor het derde opvolgende jaar inschrijven. Je dient dan minimaal één editie van Nu of Nooit over te slaan.
 15. Stond je tijdens de vorige Nu of Nooit editie in de finale is het niet mogelijk om je in te schrijven. Er dient dan minimaal één editie tussen te zitten om weer deel te kunnen nemen aan de wedstrijd.

Contact

Contactpersoon:Julie van Diem
Organisatie:Pop in Limburg
Telefoonnummer:+31(0)46202 1360
Categorie: Provinciaal Talentontwikkeling Wedstrijd
Looptijd:Inschrijven: maart t/m augustus Traject: september t/m december Traject winnaar: januari t/m juni
Gerelateerde artikelen met Nu of Nooit

Terug naar projecten

Wil je meer weten over onze projecten? Of heb je andere vragen?

Neem contact met ons op

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Cookies instellen