Projecten

Nu of Nooit

Provinciaal | Talentontwikkeling | Wedstrijd |

Nu of Nooit is al jaren dé showcase voor Limburgse popmuzikanten. Stichting Popmuziek Limburg wil met Nu of Nooit poptalent uit Limburg een professioneel podium bieden om speelervaring op te doen waarmee ze zichzelf in de kijker kunnen spelen voor een groot publiek. Deze provinciale popwedstrijd geeft een recent beeld van aanstormend talent uit onze eigen provincie. Door deelname aan Nu of Nooit worden talentvolle popacts zichtbaar voor publiek, media, talentscouts en programmeurs van podia en festivals.

Dertig acts krijgen de mogelijkheid om speelervaring op te doen in zes grote professionele popzalen van Limburg. In 2017 krijgen álle geselecteerde acts coaching aangeboden tijdens twee speciale coachingsdagen die SPL organiseert i.s.m. poppodium Grenswerk en de ECI Cultuurfabriek. Na de voorrondes krijgen de overgebleven zes finalisten twee extra intensieve coachingsdagen aangeboden waarbij professionals uit het (Nederlandse) popsector met ze aan de slag gaan op zowel zakelijk als muzikaal niveau. Tot slot zal de winnaar van Nu of Nooit zich een jaar lang ‘de meest veelbelovende act van Limburg mogen noemen’ en wordt er intensief samengewerkt met deze act door o.a. een persoonlijke coach en Buro Pinkpop.

Het creëren van ontmoeting, een community onder muzikanten en het ontwikkelen van talent staat centraal binnen de wedstrijd.

Scroll naar beneden voor het reglement, de planning en het online inschrijfformulier van Nu of Nooit. Inschrijven kan t/m 24 augustus 2017. 

Kijk

Inschrijven voor Nu of Nooit 2017

Inschrijven voor Nu of Nooit 2017 kan vanaf woensdag 5 april t/m donderdag 24 augustus 2017 via het online inschrijfformulierInschrijving voor Nu of Nooit 2017 is gesloten.

Let op: lees voordat je je inschrijft eerst het reglement.

Verder belangrijk: je inschrijving is pas afgerond als je je demo’s hebt opgestuurd. Via deze link kun je je tracks (enkel MP3’s bestanden) uploaden. Minimaal 2 eigen en recente (niet ouder dan 2 jaar) tracks. Graag opslaan als: ‘naam van je act/band – naam van de track’.

Vragen? Bel met het Huis voor de Kunsten Limburg: 0475-399292 of stuur een e-mail naar lerkens@hklimburg.nl.

Reglement

1. Nu of Nooit is een initiatief van Stichting Popmuziek Limburg, wordt georganiseerd door het Huis voor de Kunsten Limburg en mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg en Buro Pinkpop.

2. Stichting Popmuziek Limburg en het Huis voor de Kunsten Limburg worden in het reglement verder samen  omschreven als organisator.

3. Nu of Nooit 2017 is een provinciale popmuziekwedstrijd voor popacts en individuele popmuzikanten uit (Nederlands) Limburg (hierna acts genoemd).

4. Voor alle acts geldt de volgende regel: de meerderheid van de groepsleden (minimaal de helft +1)* is op moment van inschrijving gehuisvest in (Nederlands) Limburg  en/of de meerderheid van de groepsleden (minimaal de helft +1)* is geboren in (Nederlands) Limburg en maximaal 4 jaar niet meer woonachtig in (Nederlands) Limburg.

*Vanaf 5 leden de helft (afgerond naar boven bij oneven aantallen). Tot en met vier leden minstens de  helft.

5. Nu of Nooit 2017 staat open voor alle popmuziekstijlen: pop, rock, techno, metal, hardcore, hiphop enzovoorts.

6. Inschrijven voor Nu of Nooit 2017 kan door middel van een digitale inschrijving via dit online formulier. In alle gevallen geldt dat een inschrijving pas geldig is wanneer er; A.) demo materiaal (MP3 bestanden, minimaal 2  eigen nummers, niet ouder dan 2 jaar) is aangeleverd; B.) een recente biografie en een digitale foto voor de uiterste inschrijfdatum is ingestuurd.

7. De inschrijfperiode loopt van woensdag 5 april 2017 tot en met donderdag 24 augustus 2017, 23:59 uur.

8. Demo’s dienen direct na inschrijving te worden geüpload naar de organisatie via deze link. De inschrijving is pas voldaan als er minimaal twee (eigen en recente) tracks zijn ontvangen. De geüploade tracks dienen te zijn voorzien van deze juiste bestandsnamen: ‘naam van je act – naam van de track‘.

9. Uit de inzendingen selecteert een selectiejury, samengesteld door de organisatie, 30 acts. Deze acts treden verspreid over 6 regionale voorrondes op. Per voorronde treden 5 acts op.

10. Bij inschrijving voor de wedstrijd geef je aan dat de act beschikbaar is voor alle data van de voorronde en de finale. De voorrondes vinden plaats op vr. 13-10-2017,  za. 14-10-2017, vr. 20-10-2017, za. 21-10-2017, vr. 27-10-2017 en za. 28-10-2017.

11. Wanneer je bent geselecteerd word je automatisch ingedeeld in een voorronde door de organisatie. Het is niet mogelijk om een voorkeur voor een datum of podium door te geven of te ruilen met een andere act.

12. De duur van het  optreden is maximaal 25 minuten. Slechts 1 cover is toegestaan. De ombouw tussen de acts duurt 20 minuten.

13. De geselecteerde acts ontvangen in de loop van september 2017 een informatiepakket met daarin alle concrete, praktische en technische gegevens : locatie, tijdsschema, PA specs, stageplan, afspraken m.b.t. loting en  een contract. Het contract, stageplan – en technische fiche van de deelnemende acts dient uiterlijk 2 weken voor aanvang van de eerste voorronde op straffe van diskwalificatie door de organisatie per e-mail te  zijn ontvangen.

14. De speelvolgorde van de deelnemende acts wordt per voorronde via loting bepaald. De deelnemende acts  dienen op de dag van de voorronde uiterlijk een half uur (18.15 u.) voor aanvang van de loting aanwezig  te zijn. De loting begint om 18.45 uur. Acts die te laat zijn, nemen niet deel aan de loting en spelen als  eerste. De soundcheck wordt in dat geval verricht door de act die als tweede is geloot.

15. De deelnemende acts maken gebruik van dezelfde PA – en lichtapparatuur. Elke act werkt met de licht- en geluidstechnici die ingehuurd zijn door de organisator. Ook de soundcheck wordt altijd door de vaste geluidstechnicus verricht.

16. De deelnemende acts maken gebruik van hun eigen backline m.u.v. het drumstel. Het drumstel (5-delig) wordt door de organisatie verzorgt. Het gebruik van een drumrack is niet toegestaan. Extra materiaal in de vorm van boomstands, percussie instrumenten of anderszins is wel toegestaan mits dit op  voorhand (minimaal 2 weken voor aanvang van de eerste voorronde) aan de organisator kenbaar is gemaakt.

17. Het stagemanagement is in handen van de organisator. De deelnemende acts houden zich te allen tijde aan de aanwijzingen van de stagemanager.

18. De voorronde jury selecteert in totaal 6 finalisten. De 6 finalisten worden pas na afloop van de laatste (6e) voorronde bekend gemaakt.

19. Voor de 6 finalisten (en dus alle leden van de finale acts) is deelname aan de finalisten coaching dagen op zo. 12-11-2017 en zo. 19-11-2017 verplicht.

20. De finale vindt plaats op za. 9-12-2017. De speeltijd tijdens de finale bedraagt 20 minuten.

21. De organisator heeft het recht ingezonden demo-materiaal te gebruiken voor publicitaire doeleinden.

22. Wanneer van de finale beeld en/of geluidsmateriaal wordt gemaakt, gaat de finalist op voorhand akkoord met deze opnames en de eventuele verspreiding hiervan. Deze opnames kunnen gebruikt worden voor publicitaire doeleinden en verschijnen mogelijk op een geluids– en/of beelddrager.

23. De organisator kan dit reglement wijzigen in het belang van het evenement. De deelnemende acts worden vooraf van mogelijke wijzigingen op de hoogte gebracht.

24. Geselecteerde acts kunnen maximaal twee edities van Nu of Nooit achter elkaar deelnemen aan de wedstrijd. Dat betekend: ben je voor twee edities van Nu of Nooit achter elkaar geselecteerd en heb je opgetreden tijdens de voorrondes en eventueel de finale, dan mag je je niet weer voor het derde opvolgende jaar inschrijven. Je dient dan minimaal één editie van Nu of Nooit over te slaan.

25. Stond je tijdens de vorige Nu of Nooit editie in de finale is het niet mogelijk om je in te schrijven. Er dient dan minimal één editie tussen te zitten om weer deel te kunnen nemen aan de wedstrijd.

Selectie 2017

Voorronde 1 | Vrijdag 13 oktober 2017 | Fraiche, Vaals

Geoff Wyld  Indie, pop (Wittem)
Black Label Rock (Maastricht)
The Last Baron Rock (Geleen)
KORVO Progressieve pop, rock (Stein)
Stompin’ Grounds Gypsy blues (Geleen)

Voorronde 2 | Zaterdag 14 oktober 2017 | Grenswerk, Venlo

Izzy Goossen Singer-songwriter (Heerlen)
Lone Road Station Pop, rock (Venlo)
SOME DAY
Pop, rock (Venlo)
Thalamus
Dream indie (Horst)
Tamarin Desert
  Psychedelische pop (Baarlo)

Voorronde 3 | Vrijdag 20 oktober 2017 | De Bosuil, Weert

Puyn Rap, Punk, Numetal (Roggel)
Oakland  Pop (Weert)
Northern Lights
Hardcore, metal (Weert)
Uncle Harry
Psychedelic stoner blues (Ospel)
Robert Green
Singer-songwriter (Born)

Voorronde 4 | Zaterdag 21 oktober 2017 | Azijnfabriek, Roermond

Battersea  Pop, rock (Venray)
Chapter Two
 Pop, punk (Roermond)
Vortex Surfer Rock, Alternatief, Noise (Heerlen) 
The Ragtime Rumours
Ragtime jazz, blues(Swalmen)
SAULL
Pop (Venray)

Voorronde 5 | Vrijdag 27 oktober 2017 | Nieuwe Nor, Heerlen

BAROSZ Indie, pop, rock (Landgraaf)
Kwante Hippe Pop, dialect (Venlo) 
Sugar Plum Fairy Stoner, alternatieve rock (Heerlen)
Walden
Fuzz, blues, psych (Sittard)
Nicky Monreau
Singer-songwriter (Munstergeleen)

Voorronde 6 | Zaterdag 28 oktober 2017 | Muziekgieterij, Maastricht

Junkfood Lunchbox Psychedelic grunge (Maastricht)
Newborn Lunatics
Grunge, hardcore, metal (Eijsden)
Aurora Borealis
  Indie, pop (Maastricht)
ANTIKYTHERA Future soul (Maastricht)
Moro Allez
Swing electronica (Maastricht)

Deze dertig acts zullen strijden in de voorrondes om een plek in de finale van Nu of Nooit 2017. De finale vind plaats op zaterdag 9 december in poppodium Volt te Sittard. De winnaar van Nu of Nooit staat traditiegetrouw op Pinkpop 2018. Het zal weer een mooie editie worden met variërende muziek genres, voor de deelnemers maar ook zeker voor het publiek!

Voorrondes 2017

De zes voorrondes van Nu of Nooit 2017 vinden plaats in zes verschillende podia verdeeld over de gehele Provincie Limburg. Per avond treden er vijf geselecteerde acts op. Deuren open: 20.00 uur. Aanvang: 21.00 uur. Tickets kosten €7,- (incl. servicekosten) per voorronde en zijn verkrijgbaar via de websites van de podia.

  • Voorronde 1 | Vrijdag 13 oktober 2017 | Fraiche, Vaals
  • Voorronde 2 | Zaterdag 14 oktober 2017 | Grenswerk, Venlo
  • Voorronde 3 | Vrijdag 20 oktober 2017 | De Bosuil, Weert
  • Voorronde 4 | Zaterdag 21 oktober 2017 | Azijnfabriek, Roermond
  • Voorronde 5 | Vrijdag 27 oktober 2017 | Nieuwe Nor, Heerlen
  • Voorronde 6 | Zaterdag 28 oktober 2017 | Muziekgieterij, Maastricht

Coaching dagen 2017

Dit jaar organiseert SPL voor het eerst twee (gratis) coachingsdagen voor álle geselecteerde acts van de wedstrijd, voorafgaand aan de voorrondes. Deze dagen worden in samenwerking met poppodium Grenswerk en de ECI Cultuurfabriek vormgegeven en georganiseerd en vinden plaats op:

  • Coachingdag 1 | 17 september 2017 | Poppodium Grenswerk, Venlo
  • Coachingdag 2 | 24 september 2017 | ECI Cultuurfabriek, Roermond

In de voorbereiding op de finale van Nu of Nooit worden traditiegetrouw de zes finalisten extra intensief gecoacht. Tijdens deze twee door SPL georganiseerde coachingsdagen gaan de finalisten samen met professionals uit de Nederlandse (en internationale) popindustrie werken aan zowel de zakelijke kant van het musiceren en (uiteraard) ook muzikale aspecten. SPL probeert de finalisten met deze coaching zo goed mogelijk voor te bereiden op de finale van de finale die op zaterdag 9 december plaats zal vinden in Poppodium Volt te Sittard.

  • Zakelijke coachingsdag | 12 november 2017 | The Rock Station, Reuver
  • Muzikale coachingsdag | 19 november 2017 | Conservatorium Maastricht

Finale 2017

Op zaterdag 9 december 2017 vindt de finale van de Provinciale popwedstrijd Nu of Nooit plaats in Poppodium Volt te Sittard. Entreekaartjes zijn in de voorverkoop voor €9,- verkrijgbaar via de website van Poppodium Volt. De deuren gaan open om 19:30 uur, het programma start om 20:30 uur. Rond 1:15 uur wordt de winnaar bekend gemaakt door Pinkpopbaas Jan Smeets.

Finalisten Nu of Nooit 2017:

ANTIKYTHERA
Tamarin Desert
The Ragtime Rumours
Uncle  Harry
Vortex Surfer
Walden 

Meer weten over de finale? Bekijk dan nu het finale boekje HIER!

Finalejury 2017

Aan het eind van de finale op zaterdag 9 december 2017 zal rond de klok van 1:00 uur de winnaar van Nu of Nooit 2017 worden bepaald door onze finalejury, vijf professionals uit de Nederlandse muziekindustrie. Deze jury bestaat dit jaar uit:

Cas Burgers

Cas Burgers is uitvoerend producent, manager en daarnaast actief als gastdocent en presentator. In 2012 liep hij stage bij de Grote Prijs van Nederland en tegenwoordig mag hij zich uitvoerend producent noemen van de langstlopende muziekcompetitie van Nederland. Cas zit niet graag stil en besloot ook om aan de slag te gaan als manager van de upcoming slackerband Niko en songwriter Pyke.

Jacco Toma

Jacco Toma is werkzaam als artist manager bij Kaiser Management. Bij dit in Haarlem gevestigde management bureau verzorgt hij samen met Paul Heijink het management van Chef’Special en Rilan & The Bombardiers. Voor het eigen label van Chef’Special, Kaiser Records genaamd, is hij verantwoordelijk voor het label management.

Janna Albada

Janna Albada werkte bij Podium Asteriks en zat in de organisatie van diverse festivals waaronder Welcome To The Village. Daarnaast was ze uitvoerend producent bij de Grote Prijs van Nederland en Art Rocks. Tegenwoordig is ze coördinator van Popronde Utrecht en is ze bij Agents After All verantwoordelijk voor het ontdekken en boeken van nieuwe opkomende talenten.

Jorrit Kleijnen

Jorrit Kleijnen studeerde in 2008 af aan de Hoge school van de Kunsten Utrecht richting ‘Compositie voor Media’. Samen met Marijn van der Meer heeft hij de band HAEVN opgericht. Na deelname aan popronde raakt de carrière van HAEVN in een stroomversnelling. De pop-muziek voorzien van filmische arrangementen en dromerige melodieën is erg populair. 2016 werd het jaar van Noorderslag, een uitverkocht Paradiso, Tivoli Vredenburg én Carré, een Edison én 3FM-award nominatie voor beste nieuwkomer.

Mischa van den Ouweland

Mischa van den Ouweland studeerde af in Kunst & Economie op de HKU. Hij is sinds 1994 initiator en artistiek leider van Popronde, een festival in 41 steden met als doel bands meer mogelijkheden te geven buiten eigen regio op te treden en publiek een overzicht te geven wat er in Nederland op gebied van live muziek gebeurt. Ook programmeert hij voor diverse festivals, zoals het Virus-festival in Eindhoven en Studium Generale TUE.

Contact

Contactpersoon:Linda Erkens
Organisatie:Huis voor de Kunsten Limburg
Categorie: Provinciaal Talentontwikkeling Wedstrijd
Looptijd:juni tot en met december
Gerelateerde artikelen met Nu of Nooit

Terug naar projecten

Wil je meer weten over onze projecten? Of heb je andere vragen?

Neem contact met ons op