Projecten

Nu of Nooit

Provinciaal | Talentontwikkeling | Wedstrijd |

Nu of Nooit is al jaren dé showcase voor Limburgse popmuzikanten. Pop in Limburg wil met Nu of Nooit poptalent uit Limburg een professioneel podium bieden om speelervaring op te doen waarmee ze zichzelf in de kijker kunnen spelen voor een groot publiek. Deze provinciale popwedstrijd geeft een recent beeld van aanstormend talent uit onze eigen provincie. Door deelname aan Nu of Nooit worden talentvolle popacts zichtbaar voor publiek, media, talentscouts en programmeurs van podia en festivals. Bovendien worden alle acts tijdens Nu of Nooit verschillende keren gecoacht door professionals uit de Nederlandse muziekindustrie door middel van muzikale en zakelijke workshops.

De winnaar van Nu of Nooit mag zich een jaar lang ‘de meest veelbelovende act van Limburg’ noemen en mag Pinkpop openen. In de aanloop hiernaar wordt de act  gecoacht en begeleid.

Het creëren van ontmoeting, een community onder muzikanten en het ontwikkelen van talent staat centraal binnen de wedstrijd.

Vragen? Stuur een e-mail naar julie@popinlimburg.nl !

Kijk

Inschrijven voor Nu of Nooit 2019

Inschrijven voor Nu of Nooit 2019 is helaas niet meer mogelijk.

Reglement Nu of Nooit 2019

 1. Nu of Nooit is een initiatief van Pop in Limburg en wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg en Buro Pinkpop.
 2. Pop In Limburg (= Stichting Popmuziek Limburg) is tevens organisator van Nu of Nooit.
 3. Nu of Nooit 2019 is een provinciale popmuziekwedstrijd voor popacts en individuele popmuzikanten uit (Nederlands) Limburg (hierna acts genoemd).
 4. Voor alle acts geldt de volgende regel: de meerderheid van de groepsleden (minimaal de helft +1)* is op moment van inschrijving gehuisvest in (Nederlands) Limburg en/of de meerderheid van de groepsleden (minimaal de helft +1)* is geboren in (Nederlands) Limburg en maximaal 4 jaar niet meer woonachtig in (Nederlands) Limburg.

*Vanaf 5 leden de helft (afgerond naar boven bij oneven aantallen). Tot en met vier leden minstens de  helft.

 1. Nu of Nooit 2019 staat open voor alle popmuziekstijlen: pop, rock, techno, metal, hardcore, hiphop enzovoorts.
 2. Inschrijven voor Nu of Nooit 2019 kan door middel van een digitale inschrijving via dit online inschrijfformulier. In alle gevallen geldt dat een inschrijving pas geldig is wanneer de volgende bestanden direct na het invullen van het inschrijfformulier worden geüpload via deze link:
  A) demo materiaal (MP3 bestanden, minimaal 2 eigen nummers, niet ouder dan 2 jaar). De tracks dienen te zijn voorzien van deze juiste bestandsnamen: ‘naam van je act – naam van de track‘;
  B) een recente biografie van je act
  C) een digitale foto van je act (groot bestand, goede kwaliteit).
 3. De inschrijfperiode loopt vanaf woensdag 13 maart 2019. De sluitdatum is op zondag 18 augustus 23.59.
 4. Uit de inzendingen selecteert een selectiejury, samengesteld door de organisatie, 25 acts. Deze acts treden verspreid over 5 regionale voorrondes op. Per voorronde treden 5 acts op.
 5. Bij inschrijving voor de wedstrijd geef je aan dat de act beschikbaar is voor alle data van de voorronde en de finale. De data zijn:
  VOORRONDE 1     | Zaterdag 5-10-2019 | Poppodium Volt, Sittard
  VOORRONDE 2     | Vrijdag 11-10-2019  | Poppodium Grenswerk, Venlo
  VOORRONDE 3     | Zondag 13-10-2019 | Muziekcentrum De Bosuil, Weert
  VOORRONDE 4     | Vrijdag 18-10-2019 | ECI Cultuurfabriek, Roermond
  VOORRONDE 5     | Vrijdag 25-10-2019 | NIEUWE NOR, Heerlen
  FINALE                     | zondag 08-12-2019 | Muziekgieterij MaastrichtAlle voorrondes vinden plaats in de avond. De finale vindt overdag plaats.
 1. Wanneer je bent geselecteerd word je automatisch ingedeeld in een voorronde door de organisatie. Het is niet mogelijk om een voorkeur voor een datum of podium door te geven of te ruilen met een andere act.
 2. De duur van het optreden is maximaal 25 minuten. Slechts 1 cover is toegestaan. De ombouw tussen de acts duurt 20 minuten.
 3. De geselecteerde acts ontvangen in de loop van september 2019 een informatiepakket met daarin alle concrete, praktische en technische gegevens : locatie, tijdsschema, PA specs, stageplan, afspraken m.b.t. loting en een contract. Het contract, stageplan – en technische fiche van de deelnemende acts dient in september te worden gestuurd naar Pop in Limburg.
 4. De speelvolgorde van de deelnemende acts wordt per voorronde via loting bepaald. De tijden van de loting worden ruim van te voren doorgegeven. Acts die te laat zijn, nemen niet deel aan de loting en spelen als eerste. De soundcheck wordt in dat geval verricht door de act die als tweede is geloot.
 5. De deelnemende acts maken gebruik van dezelfde PA – en lichtapparatuur. Elke act werkt met de geluidstechnicus die ingehuurd is door de organisator. Ook de soundcheck wordt altijd door de vaste geluidstechnicus verricht.
 6. De deelnemende acts maken gebruik van hun eigen backline m.u.v. het drumstel. Het drumstel (5-delig) wordt door de organisatie verzorgd. Het gebruik van een drumrack is niet toegestaan. Eigen cymbals dienen te worden meegebracht door de act. Extra materiaal in de vorm van boomstands, percussie instrumenten of anderszins is wel toegestaan mits dit op voorhand (minimaal 2 weken voor aanvang van de eerste voorronde) aan de organisator kenbaar is gemaakt.
 7. Het stagemanagement is in handen van de organisator. De deelnemende acts houden zich te allen tijde aan de aanwijzingen van de stagemanager.
 8. De voorronde jury selecteert in totaal 5 finalisten. De 5 finalisten worden pas na afloop van de laatste (5e) voorronde bekend gemaakt.
 9. Voor de 5 finalisten (en dus alle leden van de finale acts) is deelname aan beide finalisten coaching dagen verplicht. De data zijn zondag 17 november en zondag 24 november. Ze vinden overdag plaats.
 10. De finale vindt plaats op zondag 8 december in Muziekgieterij Maastricht. De speeltijd tijdens de finale bedraagt 25 minuten.
 11. De organisator heeft het recht ingezonden demo-materiaal te gebruiken voor publicitaire doeleinden.
 12. Wanneer van de finale beeld en/of geluidsmateriaal wordt gemaakt, gaat de finalist op voorhand akkoord met deze opnames en de eventuele verspreiding hiervan. Deze opnames kunnen gebruikt worden voor publicitaire doeleinden en verschijnen mogelijk op een geluids– en/of beelddrager.
 13. De organisator kan dit reglement wijzigen in het belang van het evenement. De deelnemende acts worden vooraf van mogelijke wijzigingen op de hoogte gebracht.
 14. Geselecteerde acts kunnen maximaal twee edities van Nu of Nooit achter elkaar deelnemen aan de wedstrijd. Dat betekent: ben je voor twee edities van Nu of Nooit achter elkaar geselecteerd en heb je opgetreden tijdens de voorrondes en eventueel de finale, dan mag je je niet weer voor het derde opvolgende jaar inschrijven. Je dient dan minimaal één editie van Nu of Nooit over te slaan.
 15. Stond je tijdens de vorige Nu of Nooit editie in de finale is het niet mogelijk om je in te schrijven. Er dient dan minimaal één editie tussen te zitten om weer deel te kunnen nemen aan de wedstrijd.

Voorrondes Nu of Nooit 2019

De vijf voorrondes van Nu of Nooit 2019 vinden plaats in vijf verschillende podia verdeeld over de gehele provincie Limburg. Per avond treden er vijf geselecteerde acts op.

 • Voorronde 1 | zaterdag 5 oktober 2019 | Poppodium Volt, Sittard
 • Voorronde 2 | vrijdag 11 oktober 2019 | Poppodium Grenswerk, Venlo
 • Voorronde 3 | zondag 13 oktober 2019 | Muziekcentrum de Bosuil, Weert
 • Voorronde 4 | vrijdag 18 oktober 2019 | ECI Cultuurfabriek, Roermond
 • Voorronde 5 | vrijdag 25 oktober 2019 | NIEUWE NOR, Heerlen

Finale Nu of Nooit 2019

De finale van Nu of Nooit 2019 vindt plaats op zondag 8 december 2019 in Muziekgieterij Maastricht (overdag).

Coaching tijdens Nu of Nooit 2019

Dit jaar organiseert Pop in Limburg weer twee gratis coachingsdagen voor álle geselecteerde acts van de wedstrijd, voorafgaand aan de voorrondes. Deelnemers dienen aan minstens één van de twee dagen deel te nemen. Deze dagen vinden plaats op:

Zondag 15 september 2019 | Poppodium Grenswerk, Venlo.
Zondag 22 september 2019 | Dependance Conservatorium, Maastricht.

In de voorbereiding op de finale van Nu of Nooit worden traditiegetrouw de vijf finalisten extra intensief gecoacht. Tijdens deze twee door Pop in Limburg georganiseerde coachingsdagen gaan de finalisten samen met professionals uit de Nederlandse (en internationale) popindustrie werken aan zowel de zakelijke kant van het musiceren en (uiteraard) ook muzikale aspecten. Pop in Limburg probeert de finalisten met deze coaching zo goed mogelijk voor te bereiden op de finale in Muziekgieterij Maastricht. Deze dagen zijn voor de finalisten verplicht en vinden plaats op:

Zondag 17 november & zondag 24 november. Locaties worden nog bekend gemaakt.

Contact

Contactpersoon:Julie van Diem
Organisatie:Pop in Limburg
Telefoonnummer:+31(0)46202 1360
Categorie: Provinciaal Talentontwikkeling Wedstrijd
Looptijd:Inschrijven: maart t/m augustus Traject: september t/m december Traject winnaar: januari t/m juni
Gerelateerde artikelen met Nu of Nooit
Nieuws

Nu of Nooit 2019 gaat zaterdag van start in Poppodium Volt!

Nieuws

De algemene coaching dagen voor de selectie Nu of Nooit 2019 komen er aan!

Nieuws

Het demopanel van Nu of Nooit 2019 gaat aan de slag!

Nieuws

Valt het doek voor provinciale popwedstrijd Nu of Nooit?!

Nieuws

INSCHRIJVINGEN VOOR NU OF NOOIT 2019 GEOPEND!

Nieuws

Mt. Atlas wint popwedstrijd Nu of Nooit 2018!

Nieuws

Finale jury Nu of Nooit 2018 bekend!

Nieuws

Nieuwe samenwerking tussen Pop in Limburg, Grote Prijs van Nederland en Sena Performers

Nieuws

Intensieve coaching voor finalisten Nu of Nooit

Nieuws

Finalisten Nu of Nooit 2018 bekend!

Nieuws

Laatste ‘Nu of Nooit’ voorronde in Maastricht mét bekendmaking finalisten!

Nieuws

Nu of Nooit voorronde 4 in de NIEUWE NOR!

Nieuws

Nu of Nooit voorronde 2 en 3 dit weekend in Venlo & Sittard!

Nieuws

Nu of Nooit start 2018 in Muziekcentrum de Bosuil met eerste voorronde!

Nieuws

Selectie van provinciale popwedstrijd Nu of Nooit 2018 bekend!

Nieuws

Het demo panel voor de aankomende editie van Nu of Nooit is bekend!

Nieuws

Voorbereidingen Nu of Nooit 2018 van start!

Nieuws

Intensieve coaching voor finalisten provinciale popwedstrijd Nu of Nooit

Nieuws

Finalisten Nu of Nooit 2017 bekend!

Nieuws

Provinciale popwedstrijd ‘Nu of Nooit’ nadert ontknoping

Nieuws

Provinciale popwedstrijd ‘Nu of Nooit’ naar Weert & Roermond

Nieuws

Provinciale pop wedstrijd ‘Nu of Nooit’ barst los

Nieuws

Stichting Popmuziek Limburg organiseert coachingsdagen voor alle deelnemers Nu of Nooit 2017

Nieuws

Selectie van provinciale popwedstrijd Nu of Nooit 2017 bekend!

Nieuws

Dit weekend Nu Of Nooit Voorronde 2 En 3 in Venlo en Weert!

Terug naar projecten

Wil je meer weten over onze projecten? Of heb je andere vragen?

Neem contact met ons op