Projecten

Music & Business

Educatie | Provinciaal | Talentontwikkeling |

In 2019 biedt Pop in Limburg weer de gratis zesdelige workshopserie aan voor muzikanten (bands, singer-songwriters, dj’s, producers en rappers) uit de Limburgse popsector. Gedurende het jaar worden er zes workshops georganiseerd door de hele provincie op diverse locaties. Elke workshop heeft een eigen thema en per workshop worden er minimaal drie professionals voor in het panel uitgenodigd uit de Nederlandse en/ of Belgische muziekindustrie.

Het begint natuurlijk allemaal met het maken van goede muziek. En dan, what’s next ? Voor wie maak je je muziek? Wie is je publiek? Hoe kom je aan optredens? Hoe vind je een goede producer en hoe bereid je je voor op een studiodag? Wat wil je bereiken met je muziek, wat is je doel? Hoe vind je de juiste partijen die bij je passen? Wil je met muziek je geld verdienen of zie je het meer als hobby? Hoe profileer je jouw act? Heb je een manager of regel je je zaken zelf?

Deze vragen en meer worden behandeld in een zesdelige serie sessies, waarin professionals uit de Nederlandse popsector hun ervaringen en kennis met jullie delen. Naast het opdoen van nieuwe kennis en ervaring ziet Pop in Limburg deze workshops als een perfecte gelegenheid om je netwerk uit te breiden en om kennis te maken en/ of bij te kletsen met collega-muzikanten uit de popsector. De sessies vinden plaats op zondagen tussen 13:30-17:00 uur en zijn gratis toegankelijk voor muzikanten uit de Limburgse popsector.

Zondag 28 april 2019 | Muziekgieterij, Maastricht Sessie #1: Hoe regel ik optredens?
Zondag 26 mei 2019 | Jacobskapel, Venlo | Sessie #2: Online Presence
Zondag 30 juni 2019 | Poppodium Volt, Sittard | Sessie #3: Management
Zondag 8 september 2019 | Poppodium Nieuwe Nor, Heerlen | Sessie #4: Identiteitsbepaling
Zondag 20 oktober 2019 | Theater de huiskamer, Weert | Sessie #5: Beroemd worden in je niche
Zondag 24 november 2019 | ECI Cultuurfabriek, Roermond |  Sessie #6: Meet your scene

Meld je nu gratis aan voor de verschillende sessies via de links hierboven!

Klik hieronder voor meer informatie over de verschillende workshops en schrijf je snel in, want VOL = VOL!

Sessie #1: Hoe regel ik optredens?

Op zondag 28 april gaat de eerste sessie van “Music & Business” van start. Tijdens de eerste masterclass wordt ingegaan op die aloude vraag: hoe regel ik optredens?

Als muzikant, band dj of producer wil je je muziek het liefst met de wereld delen. Maas als je nog niet zo bekend bent met en/of in de popscene hoe pak je dit dan aan? Programmeurs van cafe’s, podia en festival ontvangen dagelijks talloze mails met aanbiedingen voor hun programmering. Hoe zorg je ervoor dat jij eruit springt of jezelf aantrekkelijker maakt, zodat jij in dat cafe, die zaal of op dat ene festival zult spelen? Tijdens M&B #1 leer je van ervaringsdeskundigen voor en achter de schermen wat je wel en niet moet doen in je quest for gigs.

Het panel wordt geleidt door Bas Barnasconi (Pinguin Radio, Bazzookas) met Ingo Dassen (programmeur Muziekgieterij, gitarist bij Lesoir), Martijn Mannak ( Atlas Agency, boeker, programmeur, Herman Brood Academie) en Xander van Dijck (Cloudhead Bookings).

Locatie en tijd
De sessie vindt plaats op zondag 28 april. Locatie: Muziekgieterij, Maastricht. Deuren open: 13:30 uur. Aanvang: 14:00 uur. Einde: 17:00 uur.

Deelnemen
Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 26 april a.s. via deze link. Let op: je schrijft je individueel in, niet als act. Dus kom je met vier personen van één act, gelieve vier keer het formulier in te vullen.

Over “Music & Business”
In deze 6-delige workshopserie vertellen diverse professionals uit de muziekindustrie hoe je serieus aan de weg kan timmeren met je muziek. De sessie zijn gratis toegankelijk voor alle popmuzikanten, jong en oud, uit de provincie Limburg.

Sessie #2: Online Presence

Op zondag 26 mei vind de tweede sessie van “Music & Business” plaats. Tijdens de tweede masterclass in de vorm van een panel, wordt alles binnen het onderwerp: ‘Online presence’ besproken.

Het panel beantwoordt vragen als:

 • Wat moet er allemaal op mijn facebookpagina staan?
 • Welke sociale media moet ik allemaal hebben?
 • Hoe vaak moet ik posten?
 • Wat moet ik posten?
 • Wat moet ik ook vooral niet posten?
 • Wat is de waarde van alle verschillende sociale media (Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat, Youtube, websites, email)
 • Betaald adverteren op social media. Wel of niet doen? En waarom?
 • Hoe kan ik mijn online zichtbaarheid vergroten?
 • Hoe krijg ik meer fans via online presence?

 

Het panel wordt geleidt door Bas Barnasconi (Pinguin Radio, Bazzookas) en hij gaat in gesprek met  Melanie Esther van Eunen (Artist branding  & social media coach), Mirjam Sieben (Onlightning, Musician marketing manager, Dirty Denims) en Tim Arets (Everglow management, online marketeer, Bevrijdingsfestival Amsterdam).

Waarom meedoen?
Als muzikant, band dj of producer wil je je muziek het liefst met de wereld delen. Maar als je nog niet zo bekend bent met en/of in de popscene hoe pak je dit dan aan? Mensen worden dagelijks overspoeld met informatie via de sociale media. Deze masterclass leert je alles wat je moet weten over online presence. zodat jij je sociale media kanalen kunt optimaliseren en zult opvallen tussen alle info die er te zien is op facebook, instagram, twitter, youtube, etc.

Locatie en tijd
De sessie vindt plaats op zondag 26 mei 2019.  Locatie: Jacobskapel, Venlo. Deuren open: 13:30 uur. Aanvang: 14:00 uur. Einde: 17:00 uur.

Deelnemen
Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 24 mei a.s. via deze link. Let op: je schrijft je individueel in, niet als act. Dus kom je met vier personen van één act, gelieve vier keer het formulier in te vullen.

Over “Music & Business”
In deze 6-delige workshopserie vertellen diverse professionals uit de muziekindustrie hoe je serieus aan de weg kan timmeren met je muziek. De sessies zijn gratis toegankelijk voor alle popmuzikanten, jong en oud, uit de provincie Limburg.

 

Sessie #3: Management

Op Zondag 30 Juni vind de derde sessie van “Music & Business” plaats. Tijdens de derde masterclass in de vorm van een panel, bespreekt alles binnen het onderwerp: Management. 

Het panel beantwoord vragen als:

 • Wat doet een manager allemaal?
 • Wat moet je vooral ook allemaal zelf doen?
 • Wanneer is een manager voor een act interessant?
 • Welke afspraken maak je met een manager over taken en verdiensten?
 • Wat zijn de eigenschappen van een goede manager
 • Hoe kun je zonder manager toch gericht aan je act werken?
 • Hoe kom je aan een manager? Wanneer ben ik interessant voor een manager?

Het panel wordt geleid door Saner Ruijters.

Waarom meedoen?
Als muzikant, band, dj of producer wil je je muziek het liefst met de wereld delen. Maar als je nog niet zo bekend bent met en/of in de popscene hoe pak je dit dan aan? Managers staan heel dicht bij de act en zijn betrokken bij alles wat er op artistiek, zakelijk en praktisch gebied gebeurt. Managers bestaan in alle maten en gewichten en hun rol kan op verschillende manieren ingevuld worden. Over het algemeen kan je stellen dat een manager ervoor instaat om voor de artiest een langetermijnvisie uit te werken en om de artiest vervolgens bij te staan bij elke stap op weg naar het gestelde doel. Dit panel richt zich op alles wat een manager doet en geeft duidelijk over of je een manager nodig hebt en hoe je deze vindt.

Locatie en tijd
De sessie vindt plaats op zondag 30 juni 2019. Locatie: Poppodium Volt, Sittard. Deuren open: 13:30 uur. Aanvang: 14:00 uur. Einde: 17:00 uur.

Deelnemen
Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 28 juni a.s. via deze link.
Let op: je schrijft je individueel in, niet als act. Dus kom je met vier personen van één act, gelieve vier keer het formulier in te vullen.

Over “Music & Business”
In deze 6-delige workshopserie vertellen diverse professionals uit de muziekindustrie hoe je serieus aan de weg kan timmeren met je muziek. De sessie zijn gratis toegankelijk voor alle popmuzikanten, jong en oud, uit de provincie Limburg.

Sessie #4: Identiteit

Op Zondag 8 September vind de vierde sessie van “Music & Business” plaats. Tijdens deze masterclass in de vorm van een workshop, wordt er ingegaan op het onderwerp ‘Identiteit bepaling’.

Tijdens deze workshop kom jij erachter wat je identiteit als artiest of band is en ga je werken aan hoe je dit op de beste manier kunt vormgeven en naar je publiek kunt communiceren.
Samen met de coaches ga je aan de slag met het vinden van je identiteit als artiest door te kijken naar vragen als:

 • Waar zit mijn eigenheid?
 • Wat is mijn visie?
 • Hoe val ik op?
 • Hoe kan ik fans aan me binden?
 • Hoe kan ik deze visie interessant naar mijn publiek communiceren?
 • Wat is een concept?
 • Wat is branding?
 • Wat zijn de voor- en nadelen van concepting and branding?
 • Hoe kan ik mijn social media posts interessanter maken?
 • Hoe zorg ik voor een duidelijk totaalbeeld?

Coaches:

Waarom meedoen?
Als muzikant, band dj of producer wil je je muziek het liefst met de wereld delen. Maar als je nog niet zo bekend bent met en/of in de popscene hoe pak je dit dan aan?

Deze masterclass leert je alles wat je moet weten over het ontdekken van je identiteit en het communiceren hiervan naar buiten toe. Door je visie en identiteit op een creatieve manier duidelijk te communiceren zorg jij er voor dat je opvalt tussen alle andere informatie. Tijdens deze sessie ga je echt praktisch aan de slag en krijg je verschillende tools waarmee je zelf meteen aan de slag kunt met het bepalen en uitdragen van je identiteit als artiest of band.

Locatie en tijd
De sessie vindt plaats op zondag 8 september 2019. Locatie: Poppodium Nieuwe Nor, Heerlen. Deuren open: 13:30 uur. Aanvang: 14:00 uur. Einde: 17:00 uur.

Deelnemen
Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 6 september a.s. via deze link. Let op: je schrijft je individueel in, niet als act. Dus kom je met vier personen van één act, gelieve vier keer het formulier in te vullen.

Over “Music & Business”
In deze 6-delige workshopserie vertellen diverse professionals uit de muziekindustrie hoe je serieus aan de weg kan timmeren met je muziek. De sessie zijn gratis toegankelijk voor alle popmuzikanten, jong en oud, uit de provincie Limburg.

Sessie #5: Beroemd worden in je niche

Op Zondag 20 Oktober vind de vijfde sessie van “Music & Business” plaats.Deze vijfde masterclass in de vorm van een panel, bespreekt alles binnen het onderwerp: “beroemd worden in je niche”

Er wordt ingegaan op vragen zoals:

 • Hoe ziet mijn ideale fan er uit?
 • Hoe bereik ik wereldwijd mijn fans?
 • Wat is een niche?
 • Hoe bepaal ik de niche waar mijn muziek zich in bevindt?
 • Hoe vind liefhebbers van mijn muziek/niche? Zowel online als offline?
 • Welke middelen kan ik gebruiken om mij te richten op fans binnen mijn niche? i.p.v. op mijn omgeving

Panel
Dit panel staat o.l.v. Sander Ruijters

 • Mirjam Sieben (Onlightning, Dirty Denims, musician marketing manager)
 • Ruben Widdershoven (BlabberMouf)
 • Iris Goessens (Spoil Engine, Vocal Coach)

 

Waarom meedoen?
Als artiest, band of producer wil je je muziek het liefst met de wereld delen. Maar als je nog niet zo bekend bent met en/of in de popscene hoe pak je dit dan aan?

Tegenwoordig is er enorme overvloed aan stijlen binnen de muziek dat het soms moeilijk is om optredens en fans te vinden in je eigen omgeving. Daarom is het belangrijk om te weten in welke niche je je bevindt. Er zijn genoeg artiesten die misschien niet beroemd zijn bij het grote publiek, maar wel wereldberoemd zijn binnen hun eigen stijl.  Ze weten wereldwijd fans te bereiken omdat ze in alles wat ze doen hun stijl en niche duidelijk maken en goed weten over te brengen waar ze voor staan als artiest. In Nederland zijn deze mensen vaak niet eens bekend, maar verkopen ze soms hele stadions uit aan de andere kant van de wereld. Tijdens deze masterclass leer je van de ervaringsdeskundigen wat je wél en vooral ook niet moet doen om beroemd te worden in je eigen niche.

Locatie en tijd
De sessie vindt plaats op zondag 20 oktober 2019. Locatie: Theater de Huiskamer, Weert. Deuren open: 13:30 uur. Aanvang: 14:00 uur. Einde: 17:00 uur.

Deelnemen
Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 18 oktober a.s. via deze link. Let op: je schrijft je individueel in, niet als act. Dus kom je met vier personen van één act, gelieve vier keer het formulier in te vullen.

Over “Music & Business”
In deze 6-delige workshopserie vertellen diverse professionals uit de muziekindustrie hoe je serieus aan de weg kan timmeren met je muziek. De sessie zijn gratis toegankelijk voor alle popmuzikanten, jong en oud, uit de provincie Limburg.

Sessie #6: Meet your scene

Op zondag 24 november vind de zesde en laatste sessie van “Music & Business” plaats. Tijdens deze zesde masterclass kun je je inschrijven voor werksessies met muziekprofessionals. Laat bookers, programmeurs, managers en artiesten je demo’s horen, of stel hen vragen over hoe je alles het beste kunt aanpakken.

Daarnaast zullen er ook stands zijn waar je terecht kan met al je vragen over Streamingdiensten, social media én het checken van je biografie én rider.

Aanwezigen muzikantenmarkt:

 • Marco Kalnenek – Wm Digital Services (Streamingdiensten)
 • Bram Rutten – Rumah Recordings (Rider EHBO)
 • Bas Barnasconi – Bazzookas, Penguin Radio (strategie/artiestenplan)
 • Loek hendrikx – PR & marketing (Tivoli Vredenburg)

Aanwezigen werksessies:

 • Hermann Houben – No Milk Today
 • Mike Borghs – Mad Addiction
 • Rick Hoedemaker – Hat-Trick
 • Rico Neeter – Popronde
 • Sander Stijnen – V2 Records
 • Xander van Dijck – Cloudhead Bookings
 • Kaer Didier Gosset – Hip Hub Hooray
 • Lino van Eendenburg – TRIFECTA

Waarom meedoen?

Als artiest, band of producer wil je je muziek het liefst met de wereld delen. Maar als je nog niet zo bekend bent met en/of in de popscene hoe pak je dit dan aan?

Tijdens deze sessie kun je vragen stellen aan en netwerken met allerlei professionals en andere muzikanten uit de muziekindustrie. Laat je demo’s horen, laat je social media beoordelen en bespreek je bandplan zodat je zeker weet dat je opvalt in het popveld

Locatie en tijd
De sessie vindt plaats op zondag 24 november. Locatie: ECI Cultuurfabriek, Roermond. Deuren open: 13:30 uur. Aanvang: 14:00 uur. Einde: 17:00 uur.

Deelnemen

Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 22 november a.s. via deze link

https://docs.google.com/forms/d/1yQ7zZgRSX19ku7ijKQbFnYRhFbbBky2Cfyl4M0LvJUM/edit

Let op: je schrijft je individueel in, niet als act. Dus kom je met vier personen van één act, vul dan alle vier het formulier in!

Over “Music & Business”
In deze 6-delige workshopserie vertellen diverse professionals uit de muziekindustrie hoe je serieus aan de weg kan timmeren met je muziek. De sessie zijn gratis toegankelijk voor alle popmuzikanten, jong en oud, uit de provincie Limburg.

 

Contact

Contactpersoon:Jesse Deledda
Organisatie:Pop in Limburg
Telefoonnummer:+31(0)46202 1360
Categorie: Educatie Provinciaal Talentontwikkeling
Looptijd:Februari - December 2018
Gerelateerde artikelen met Music & Business

Terug naar projecten

Wil je meer weten over onze projecten? Of heb je andere vragen?

Neem contact met ons op

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Cookies instellen