Projecten

Imagine Netherlands

Internationaal | Landelijk | Talentontwikkeling | Wedstrijd |

Imagine is een programma van JM International, een NGO die zich wereldwijd inzet voor de (talent)ontwikkeling van muziek onder jongeren. Zij hebben leden in meer dan 60 landen en organiseren meer dan 40.000 activiteiten over de hele wereld waarmee ze 6.000.000 kinderen en jongeren bereiken. De organisatie, die in 1945 opgericht werd, slaat bruggen tussen sociale, geografische en culturele verschillen en wil op deze manier een internationaal platform creëren waar jongeren en kinderen op een intercultureel niveau van elkaar leren.

In het weekend van 12 en 13 september 2020 daalde Imagine Netherlands neer in Muziekgieterij, Maastricht. Acht acts uit vijf verschillende Nederlandse provincies kwamen naar Limburg om zich een heel weekend lang klaar te stomen voor de finale van Imagine Netherlands die zondagavond (13 september 2020) plaatsvond. Tijdens deze finale streden de Nederlandse deelnemers voor een felbegeerde plek in de internationale finale van Imagine 2021, waar ook finalisten uit landen als Brazilië, Zweden, Zimbabwe en Frankrijk aan deelnemen. De finale van Imagine Netherlands was op zondag 13 september 2020 vanaf 17:00 uur door middel van een livestream, te volgen zijn vanuit de Muziekgieterij, Maastricht.

Kijk

Finalisten Imagine Netherlands 2020

In het weekend van 12 en 13 september 2020 daalde Imagine Netherlands neer in de Muziekgieterij Maastricht. Acht acts uit vijf verschillende Nederlandse provincies kwamen naar Limburg om zich een weekend lang voor te bereiden op de finale van Imagine Netherlands 2020.

Op zondagavond tijdens de finale van Imagine Netherlands, waarvan wereldwijd nog acht andere nationale finales plaatsvonden, werd één act geselecteerd om door te gaan naar de internationale finale als finalist van Imagine Netherlands 2020. In de Imagine 2021 International Finals zullen ook finalisten van landen als Brazilië, Zweden, Zimbabwe en Frankrijk. De finale van Imagine Nederland werd op zondag 13 september 2020 vanaf 17.00 uur live gevolgd vanuit de Muziekgieterij, Maastricht door middel van een livestream.

De acht deelnemende acts waren:
Curve
Daddy Unchained
Teddy Macrander
Babette Zwinkels
Ben Forte
DEUX MILLE
RedridingHood
Marise

Hoewel alle acts hun beste kant hebben laten zien kon er echter maar één winnaar zijn: Curve!

Contact

Contactpersoon:jesse Deledda
Organisatie:Pop in Limburg
Telefoonnummer:+31(0)46 – 202 1360
Categorie: Internationaal Landelijk Talentontwikkeling Wedstrijd
Gerelateerde artikelen met Imagine Netherlands

Terug naar projecten

Wil je meer weten over onze projecten? Of heb je andere vragen?

Neem contact met ons op