Projecten

Home Grown

Samenwerkingsproject tussen zes Limburgse poppodia

De Limburgse poppodia vroegen gezamenlijk aan een aantal Limburgse artiesten om in ‘splendid isolation’ een nieuw liedje te maken en op te nemen. Het gaat om Poppodium Grenswerk in Venlo, Muziekgieterij in Maastricht, Nieuwe Nor in Heerlen, ECI cultuurfabriek in Roermond, Volt in Sittard en Muziekcentrum de Bosuil in Weert. De liedjes werden uitgebracht via de social media van de podia. Na afloop van de crisis worden alle liedjes gebundeld tot een album. Dit project is een initiatief van Poppodium Grenswerk en wordt mede mogelijk gemaakt door Pop in Limburg en Provincie Limburg. Dit project is tot stand gekomen door de corona-crisis waarmee de organisaties in 2020 mee te maken kregen.

In tijden van een crisis als corona zijn we op onszelf aangewezen. Op onze creativiteit. En op muziek. Muziek stopt gelukkig nooit. En zou de tijd die we gedwongen in onze eigen huizen door moeten doorbrengen niet ook een heleboel bijzondere muziek kunnen opleveren? Dat was de vraag waarmee dit project van start ging. Een 24-tal artiesten zijn benaderd voor het project. Onder andere Pablo van der Poel (DeWolff), Afterpartees, Yin Yin, The Dirty Denims en Mt. Atlas hebben hun medewerking toegezegd. Een van de doelstellingen van het project is dan ook om Limburgs talent in deze bijzondere periode een podium te bieden.

Muziekgieterij Maastricht

WHYBE – Miami

Op verzoek van M-PX schreef WHYBE voor Home Grown het nummer ‘Miami’. In de bijbehorende videoclip zie je WHYBE in zelfisolatie krampachtig proberen zijn zelf-hygiëne te bewaren. Met een mondkapje op loopt hij zonder doel verdwaasd door zijn huis. De videoclip geeft de angst, de eenzaamheid en het lijden weer, waar in deze tijd ongetwijfeld veel mensen mee te maken hebben.

YĪN YĪN- Haw Pin

De heren van YĪN YĪN hebben geheel in stijl een track opgenomen voor het Home Grown-project. 🎙️ Het lied heet: ‘Haw Phin’, dat verdacht veel lijkt op het bemoedigende “hou vol” in het Maastrichts dialect dat veel ramen siert in de stad.

SOLOMON – Life Line

Life Line gaat over de beperkingen waar we allen mee te maken hebben.
Deze beperkingen zie je terug in de video waar we één voor één gebruik maken van onze studio in Maastricht. In het nummer dat ze voor Home Grown schreven ligt de nadruk op de melancholie; een van de kenmerken van Solomons muziek.

GEOFF WYLD – On My Way

Ondanks dat ze er praktisch om de hoek wonen, was Geoff Wyld niet in het Vaalser bos te vinden. De artists in residence bij M-PX, het productiehuis van De Muziekgieterij, brachten hun quarantainetijd door in de woonkamer en in de tuin. Het resultaat ervan hoor je in de vorm van ‘On My Way’, dat ze speciaal opnamen voor het Home Grown-project. Het klinkt weer als een klok, ondanks dat de band wat ongemakkelijk oogt zo vanuit hun eigen woonkamer in plaats van live op het podium.

Nieuwe Nor Heerlen

Pablo van de Poel

Pablo van de Poel, uiteraard bekend van psychedelic rock band DeWolff, heeft voor dit project thuis een nieuw nummer opgenomen met de toepasselijke titel: Homegrown!

Elle Hollis

DOOKIE X Subp Yao

Dookie is bekend bij de Zuiderlingen als één van de zeven leden van hiphopformatie “Het VerZet” uit Heerlen 🎙️ Samen met producer Subp Yao nam hij de track ‘watishetverschil’ op voor Home Grown. Het nummer beschrijft Dookie’s persoonlijke ervaringen tijdens de pandemie. Maar ook zijn waarnemingen over hoe de wereld er voor en tijdens deze periode uitziet en hoe het hierna verder zou kunnen gaan. 💭

Mt.Atlas

 

Poppodium Volt

MALA – Wait a Little Longer

Singer-Songwriter Martina Lucic (Mala music) schreef het nummer “Wait a Little Longer” voor Home Grown. Het is een nummer geworden dat een beetje positiviteit wil brengen in het leven tijdens deze lastige periode. Een bijpassende videoclip met veel zonnestralen kon natuurlijk niet ontbreken. MALA brengt je de zon en fleurt je dag op met “Wait a little Longer”.

HOAGY

Nobody Knows by Hoagy!
De Nu of Nooit finalisten van 2020 hebben in hun korte bestaan een eigen sound weten te creëren. Met een thuis video weten ze nu een Home Grown track te presenteren waarmee ze hun creativiteit los kunnen laten.In de beperking de vrijheid vinden, de creativeit om iets anders te doen. Hoagy weet met hun hiphoppop geluid je de realiteit te laten voelen.Het nummer is geschreven vanuit het perspectief van verschillende mensen en hoe zij deze crisis beleven. Geen somber lied maar juist light hearted in deze tijd.

Stan Smeets (Hard2Get) & Lotte Slangen (MADOUX)

Twee pareltjes uit het Limburgse landschap maakten samen voor Home Grown een prachtig in “splendid isolation” nummer “Stay”. De twee sluiten aan in een reeks van bijzondere nummers in deze periode waar (live) muziek onder druk staat. Met een prachtig uptempo maar ingetogen nummer bezingen ze de kracht van samen blijven in deze tijd. We komen er samen doorheen, als we dit maar samen doen.

Morganas Illusion- Fuzzy Funk

Home Grown sluit af met Morganas Illusion’s “Fuzzy Funk”.
Een heerlijke afsluiter van deze periode waarbij we terug kunnen kijken naar een heerlijke reeks geweldige Limburgse artiesten die deze periode vingen in bijzondere songs. Nu kijken we samen vooruit, een nieuwe toekomst voor ons.

 

ECI Cultuurfabriek Roermond

Déjà

Déjà heeft een mooie song opgenomen voor ons Home Grown project. 🎙️ Het lied heet: Take Care, dat goed aansluit bij de tijd waarin we nu leven met 17 miljoen mensen.

Maggie Dae

 

Maud Wilms- Time’s a Fickle Thing

Maud Wilms kennen we als liedjesmaker. Muziek is haar leven. Ze zingt, speelt gitaar, ukelele en autoharp én ze arrangeert haar eigen liedjes. Ze geniet met volle teugen wanneer ze mensen raakt, laat reflecteren en vooruit laat kijken. Voor het project Home Grown heeft Maud het prachtige lied ‘Times a fickle thing’ geschreven. Enjoy!

 

 

 

 

Poppodium Grenswerk Venlo

Mike Roelofs

Improv & jazz-muzikant Mike Roelofs schreef het nummer ‘Signs’ voor Home Grown. Deze veelzijdig musicus was voor ons een no-brainer om te vragen voor dit project. Ook voorzag hij het nummer eigenhandig van een spacy bijbehorende clip. Just a man and his Wurlitzer… Enjoy!

 

Floating Leaf

Akoestische jazz en soul gecombineerd met moderne pop en r&b. Zo omschrijft Floating Leaf haar muziek. Dit jonge talent uit Venlo schreef deze track speciaal voor het Home Grown project. Enjoy!

AFTERPARTEES

Hoe de boys van AFTERPARTEES de crisis doorkomen? Lekke een stukje fietsen, de was doen, verbouwen en natuurlijk muziek maken! Ze laten het je zelf zien in deze nieuwe Home Grown video: Wunderbar Sportscar. Talk talk talking on the phone…

 

Muziekcentrum de Bosuil Weert

Rockaley – Story of a man

Een nieuwe week dus 3 nieuwe nummers voor het HOME GROWN project; Roc Kaley laat vandaag zien dat je in thuis-isolatie ook prima zonder bandleden kunt; gitaar, drums, tweede zanglijn, recording: alles doet deze dame zelf op haar nummer “Story of a man”.

The Dirty Denims – Killer on the Loose

In een uitgeklede bandsamenstelling en zonder de gebruikelijke Marshall-versterkers hebben Jeroen en Mirjam van hardrockband The Dirty Denims thuis het nummer “Killer on the Loose” geschreven en opgenomen. “Het was improviseren, houtje-touwtje maar écht een uitdaging en we kijken er naar uit om het nummer straks live te spelen!”.

Jesse Kanters- Play

Tijdens de eerste weken van het thuisblijven schreef zanger/gitarist Jesse Kanters van de Weerter rockband Tommy Gazer het nummer “Play” en nam het gelijk in de woonkamer op.

 

Martijn Doensen- The Crown

Ook ‘cowboys’ brengen deze dagen veelal aan huis door. Zanger/gitarist Martijn Doensen van The Hillbilly Moonshiners Bluegrass Band opent met het ingetogen “The Crown” een nieuwe week met bijzondere muziek van eigen bodem voor Home Grown.

 

 

 

Contact

Contactpersoon:Sjuul Stultjens
Organisatie:Poppodium Grenswerk
Categorie:
Gerelateerde artikelen met Home Grown

Terug naar projecten

Wil je meer weten over onze projecten? Of heb je andere vragen?

Neem contact met ons op