Projecten

Het Voorprogramma

Provinciaal |

Het Voorprogramma is dé wekelijkse talkshow van Pop in Limburg, in samenwerking met regionale omroep L1, over het laatste nieuws en interessante ontwikkelingen binnen de Limburgse popmuzieksector.

Het Voorprogramma biedt een platform voor de (actieve) (pop)sector om te laten zien welke activiteiten zij momenteel verrichten.
Succesvolle muzikanten, ondernemers en organisaties in de Limburgse popmuzieksector die zowel nationaal en internationaal goed werk verrichten zijn een voorbeeldfunctie voor opkomende talentvolle Limburgse organisatoren, managers en muzikanten in spé. Zo komen er regelmatig artiesten langs om te vertellen over nieuwe muziek releases, een bijzonder concert of ander interessant toekomstig project.
Daarnaast is er ook aandacht voor de ontwikkelingen bij de podia, festivals, muziekcollectieven en andere muziekorganisaties die de provincie rijk is en nodigen we regelmatig gasten uit die niet direct muziek maken maar wel een sterke link met de (Limburgse) popmuziek hebben.

Alle seizoenen zijn terug te vinden op: l1.nl/het-voorprogramma

In het voorjaar van 2022 is er weer een nieuw seizoen opgenomen en alle afleveringen werden op L1Tv uitgezonden en zijn nu terug te bekijken via l1.nl/het-voorprogramma

Kijk

Het Voorprogramma seizoen 1

Het Voorprogramma #1- managers en boekers

Rian Moonen ging live in gesprek met managers en boekers uit de (pop) sector: Jules Weijers; René Beerens en Pien Feith.

Het Voorprogramma #2 – muzikanten

Op 04 juni 2020 ging Rian Moonen live in gesprek met verschillende artiesten uit de popsector.
De gasten tijdens deze uitzending waren: Merel Koman ( Blackbird), Niek Nellen (AFTERPARTEES), Etan Huijs én Ruben Widdershoven (BlabberMouf)

Het Voorprogramma #3 – Productieleiders/technici

Op 18 juni 2020 ging Rian Moonen live in gesprek met verschillende mensen die achter de schermen werken bij evenementen, festivals en podia.
De gasten tijdens deze uitzending waren:  Ton Derks, Lisanne Middag, Michael Seeverens én Danny Juretzko.

Het Voorprogramma #4 – festivals

Donderdag 2 juli ging Rian Moonen vanaf 20:00 uur live in gesprek met de professionals uit de muziekindustrie (festivals) . Haar gesprekspartners waren: Sjanneke Hendrix (Zomerparkfeest),  Thijs Vogels (Jera On Air), Wim Smeets (Bruis festival) en Daan Vissers (Prilpop).

Het Voorprogramma seizoen 2

Het Voorprogramma #5

Donderdag 5 november ging Rian Moonen vanaf 20:00 uur live in gesprek met Pelle Simon en Cees Maessen (bassist en drummer Walden), Norbert Kögging (directeur Jazz Maastricht) en Etan Huijs (singer-songwriter). Ze hebben het gehad over het aanpassen aan de corona maatregelen, nieuwe muziek, de makersregeling en de impact van corona op de muziekopleidingen. Het Voorprogramma was live te volgen via YouTube, Facebook en onze website.

De talkshow was donderdag 5 november om 20.00 uur online te bekijken via YouTube, Facebook en onze website.

Het Voorprogramma #6

Donderdag 26 november werd de zesde aflevering online uitgezonden om 20.00 uur via alle online kanalen van Pop in Limburg.

In deze aflevering ging Rian Moonen in gesprek met Alvin Schepers (DOOKIE), Brohlin Coumans en Koen de Witte & Ido Ulmer (Solomon).

Ze hebben het gehad over nieuwe muziek en plannen, workshops op scholen het effect van corona hierop en Nieuwe Helden. Het Voorprogramma was live te volgen via YouTube, Facebook en onze website.

Het Voorprogramma #7

Aanstaande donderdag 3 december, werd de zevende aflevering van Het Voorprogramma uitgezonden om 20:00 via al onze social media kanalen.

In deze aflevering ging Rian Moonen in gesprek met niemand minder dan Sander Gommans van Magic-o-Metal, Lieke Lenders van TrapLab Radio, Johan Hauser van Grenswerk en Christopher Green, die ook de aflevering muzikaal heeft afgesloten!

Dit was live te bekijken via YouTube, Facebook en onze website.

Het Voorprogramma #8

Donderdag 17 december (2020) ging Rian Moonen tijdens de achtste aflevering van Het Voorprogramma in gesprek met Maurice Schmitz van Buma Music Academy, Bram Rutten & Niels Winter van Rumah Recordings. Ook Joery Wilbers van Cultuur bedrijf in Limburg schuift aan en we hebben de aflevering muzikaal afgesloten met Baer Traa. De uitzending werd vanaf 20.00 uur uitgezonden via alle online kanalen van Pop in Limburg.

 

Het Voorprogramma seizoen 3

Na alweer twee succesvolle seizoenen, kondigt Het Voorprogramma ook weer een derde seizoen aan! Het Voorprogramma is dè wekelijkse talkshow van Pop in Limburg en biedt een platform aan voor de (actieve) popsector om te laten zien welke activiteiten zij momenteel verrichten.  Het derde seizoen is volledig in samenwerking met regionale omroep L1.

In dit seizoen zijn te gast:
Thijs Schrijnemakers 
(Kwartiermaker Proeftuin Popmuziek),  Anneke Joosten (Popcoördinator Peel en Maas), Stephanie Struijk (Singer-songwriter), Ruud Peeters (Manager/booker), Jessica Kulka (Foreign Bloom),  Freddy Tings (Foreign Bloom), Niek Murray (Pinkpop), Tirsa Creusen (Pinkpop), Sierk Janssen (Pinkpop), Vincent van Reen (Singer-songwriter), Nick Pauptit (Producer Nick Double), Aïcha Cherif (Songwriter), Amy van der Wel (Aemes/songwriter), Anna Nita (Zangeres) en Brendan Gijzen (DJ/Producer Kijk Een Ster).

Uitzenddata & Tijden
Door de nieuwe samenwerking met de regionale omroep L1, werden alle uitzendingen uitgezonden op TV.

Het Voorprogramma seizoen 4

We zijn er weer! En wel met een 4de seizoen van Het Voorprogramma! Het Voorprogramma is dé wekelijkse talkshow van Pop in Limburg, in samenwerking met regionale omroep L1, en biedt een paltform aan voor de (Actieve) popsector om te laten zien welke activiteiten zij momenteel verrichten.

In dit seizoen zijn te gast:
Kees van den Berg en Sharik Derksen (Zuiderstorm), Digna Janssen en Johan Smeets (Jodymoon), Koen de Witte en Michel Ponsart (Cross Border Line), Michel Driks (Mick Mazoo) en Lucky Specht (Lucky Keys), Goof Veelen en Bas Smeets (Liverpool aan de Maas), Martin Belleflame en Jeffrey Hanssen (Young Professionals), Johan de Niet en Maud Berben (Nieuwe Nor), Linda Weening en Gleen Soentjens (Op Dreef Festival en Script Events).

Uitzenddata & Tijden
Alle uitzendingen werden, door een toffe samenwerking met de regionale omroep L1, uitgezonden op L1TV.

Contact

Contactpersoon:Jesse Deledda
Organisatie:Pop in Limburg
Telefoonnummer:046 – 202 1360
Categorie: Provinciaal
Looptijd:Juni t/m juli & November t/m december

Terug naar projecten

Wil je meer weten over onze projecten? Of heb je andere vragen?

Neem contact met ons op