Projecten

Grote Prijs van Nederland

Landelijk | Talentontwikkeling | Wedstrijd |

De Grote Prijs van Nederland is naast een competitie ook een middel om je als artiest te presenteren én te ontwikkelen. Naast het competitie gedeelte, waarin je voortgang wordt bepaald door een vakkundige jury en/of publieksstemmen, wordt je als deelnemer meegenomen in een ontwikkeltraject. De Grote Prijs biedt coaching van professionele muzikanten/artiesten/producenten in de vorm van een aantal uitgebreide bootcamps. We gaan met je werken aan onderwerpen als podiumpresentatie, promotie en planning. De Grote Prijs biedt je de kans als act goed geïnformeerd zelfstandig de wereld in te trekken.

In haar 30 jarig bestaan heeft de Grote Prijs een mooi DNA ontwikkeld. In 1983 besloten ‘muziekkrant’ OOR, De VARA en het Lochem Festival de handen ineen te slaan voor de promotie van de Nederlandse popmuziek. Een wedstrijd bleek de juiste vorm. De Grote Prijs van Nederland was geboren. And still going strong. Sterker nog, met het grote aantal mogelijkheden voor jonge artiesten om een eigen publiek op te bouwen (eigen beheer plaat, youtube, social media, muziekdiensten) onderscheidt de Grote Prijs zich met datgene waar het bij de muzikanten om draait: je eigen nummers live spelen op een podium!

Deelnemers bewijzen zich live on stage in kwartfinales en halve finales in gerenommeerde Nederlandse poppodia. En maken tijdens de finales in Paradiso en de Melkweg kans om door de vakjury gekozen te worden als winnaar van de Grote Prijs van Nederland. De Grote Prijs is en blijft een juryprijs. Toch kunnen ook publiek en fans met hun stem hun favoriet de competitie in stemmen.

Voor veel bekende Nederlandse artiesten is de Grote Prijs inmiddels een opstap naar groter succes geweest. Een aantal winnaars en finalisten zijn o.a. Typhoon, Charl Delemarre, Nobody Beats The Drum, Alamo Race Track (Redivider), Leeways, Ali B, Opgezwolle, Junkie XL, Pete Philly, Marien Dorleijn (Moss), Mongoose, Brainpower, Rogier Pelgrim, Lucky Fonz III, Kraantje Pappie, Mr. Polska, The Cosmic Carnival, Boef & de Gelogeerde Aap, Tröckener Kecks , Total Touch, Lois Lane, Eefje De Visser, Nicole Bus, Dope D.O.D., Roosbeef en Yori Swart.

Kijk

Contact

Contactpersoon:Lars Kelpin
Organisatie:Grote Prijs van Nederland
Telefoonnummer:+31(0)20-4208160
Categorie: Landelijk Talentontwikkeling Wedstrijd
Looptijd:hele jaar
Gerelateerde artikelen met Grote Prijs van Nederland

Terug naar projecten

Wil je meer weten over onze projecten? Of heb je andere vragen?

Neem contact met ons op