Projecten

DVERS

Euregionaal | Talentontwikkeling |

Met DVERS neemt Pop in Limburg het initiatief om de samenwerking binnen de popsector in de Euregio te versterken. Pop in Limburg wil tijdens de conferentie van DVERS diverse professionals en organisaties uit de popsector binnen de Euregio bij elkaar brengen en hen met name de gelegenheid bieden om te netwerken. In de avonduren, tijdens het showcasefestival van DVERS kunnen Duitse en Belgische muzikanten/acts hun weg naar de Sittard-Geleen vinden en kennis maken met Limburgse muzikanten. Muzikanten uit Duitsland, België en Nederlands Limburg kunnen zich tijdens het showcasefestival presenteren aan boekers en programmeurs uit de drie landen en liefhebbers van popmuziek (de consument / het publiek).

DVERS richt zich op de euregionale popsector. Hiermee speelt de organisatie in op de behoeftes die zijn gesignaleerd vanuit het Limburgse popveld. Ten behoeve van het stimuleren van de Euregionale samenwerking heeft Pop in Limburg contact gelegd met enkele waardevolle en sterke partners in België en Duitsland. Het betreft o.a. pop NRW (Düsseldorf), PXL-Music (Hasselt), Conservatorium Maastricht en Muziekodroom uit Hasselt. Alle organisaties zien de meerwaarde van een goede euregionale samenwerking en de organisatie van gezamenlijke projecten op het gebied van popmuziek, b.v. met betrekking tot kennisuitwisseling en talentontwikkeling. Zij zijn ook bereid hierin te investeren in uitwisseling tussen België, Nederland en Duitsland.

Kijk

DVERS 2020 (geannuleerd)

De afgelopen maanden is de gehele popmuzieksector in de ban geweest van het corona-crisis. De corona maatregelen die nog steeds gelden hebben ervoor gezorgd dat wij, als organisatie van DVERS, helaas hebben moeten besluiten om de editie van 2020 volledig te annuleren. Er zal dus geen conferentie in Poppodium Volt plaatsvinden, geen showcasefestival in het centrum van Sittard en ook geen online variant van dit evenement.

Maar omdat wij niet willen dat de popmuzieksector stil komt te liggen zijn wij op dit moment in gesprek met de zes poppodia in Limburg om te kijken of zij, in samenwerking met Pop in Limburg, lokale conferenties en showcases kunnen organiseren. Op deze manier kunnen er toch bijenkomsten georganiseerd worden waarbij de regels rondom corona wel kunnen worden nageleefd. Zodra hier meer over bekend is laten wij dit zo snel mogelijk weten. Houd tot die tijd onze social media kanalen in de gaten.

Programma showcase 2019

Contact

Contactpersoon:Jesse Deledda
Organisatie:Pop in Limburg
Telefoonnummer:+31(0)46-2021360
Categorie: Euregionaal Talentontwikkeling
Looptijd:eind september / begin oktober
Gerelateerde artikelen met DVERS

Terug naar projecten

Wil je meer weten over onze projecten? Of heb je andere vragen?

Neem contact met ons op