Projecten

De Week van de Limburgse Popmuziek

Provinciaal |

De Week van de Limburgse Popmuziek is opgezet in 2019 om de sector een hart onder de riem te steken, om talent een podium te bieden én om muziekliefhebbers in Limburg de gelegenheid te geven om weer live muziek te beleven, door de héle provincie. Muzikanten, bands, muziekcafés, jongerenverenigingen, cultuur- en poppodia worden uitgedaagd om naar buiten te treden en liveoptredens in de openlucht te organiseren. De organisatie ligt geheel in handen van Pop in Limburg en L1. Met de organisatie van ‘De Week van de Limburgse Popmuziek’ willen we het Limburgse popcircuit ondersteunen, zichtbaar maken en een nieuwe extra impuls geven. Door een gezamenlijke provinciale campagne bieden we Limburgse muzikanten een platform, faciliteren en ondersteunen we de podia en geven we deze doelgroepen een groot mediaplatform. Liefhebber van popmuziek uit Limburg en daarbuiten worden op hun wenken bediend: door het organiseren van live-shows op unieke locaties en in of rondom de podia kunnen ze eindelijk weer live genieten van livemuziek.

Podia en artiesten kunnen zich voorafgaand aan ‘De Week’ aanmelden voor deelname. Ze zorgen zelf voor de locatie, de juiste technische ondersteuning en zullen live optreden. Tevens promoten artiesten en podia hun eigen show actief mee en dragen er zorg voor dat er zoveel mogelijk eigen achterban komt kijken naar het optreden.

De Week van de Limburgse Popmuziek vind plaats van 6 t/m 12 juli 2024.

Alle actuele informatie is te vinden op www.deweekvandelimburgsepopmuziek.nl

Kijk

Aanleiding

Door de coronacrisis zijn alle concerten, festivals en tours in binnen- en buitenland afgelast en is de hele muzieksector ruw tot stilstand gekomen. En juist voor een sector die zo ondernemend is en zo goed in staat is om eigen middelen te creëren, komt de crisis hárd aan. Het is dan ook van belang dat de sector, muzikanten, bands en de podia, in contact blijven met hun publiek. Zeker na de afgelopen maanden van ‘lockdown’ en ondanks alle online-initiatieven, is het urgent om als sector naar buiten te treden. Door coronatijd heeft de Limburgse popsector meer dan ooit behoefte aan zichtbaarheid en erkenning.

L1 en Pop in Limburg slaan de handen ineen en hebben de volgende activiteit opgezet om de sector een hart onder de riem te steken, om talent een podium te bieden én om -niet in de laatste plaats- muziekliefhebbers in Limburg de gelegenheid te geven om weer live muziek te beleven, door de héle provincie.

De Week van de Limburgse Popmuziek slaat op feit dat de week gepland is als de zomervakantie in het Zuiden begint. Je kunt de titel ook zien als een verwijzing naar jong talent.

Organiseer je eigen concert en doe mee!

Meld je evenementen aan voor de editie van 2024! Klik hier!

L1 en Pop in Limburg dagen je uit om zelf een concert de organiseren tijdens de Week van de Limburgse Popmuziek. Ben je muzikant, vrijwilliger bij een scouting of jeugdhuis, kroegbaas of run je een cultuur- of poppodium? Stel dan je tuin, café, schuur of zaal open voor een liveoptreden van lokaal talent. Meld je activiteit aan op de website en download je gratis campagnemateriaal zoals posters en uitingen voor social media.

Dankzij een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds krijgen de eerste vijftig concerten die worden aangemeld voor de actieweek een financiële tegemoetkoming in de onkosten die worden gemaakt. Pop in Limburg en L1 zullen alle deelnemende acts en organisaties, die de hashtag #WLP2023 gebruiken bij sociale media uitingen, online ondersteunen om zo meer bekendheid te genereren.

Meer informatie, beeldmateriaal of je concert aanmelden? Ga dan naar de website van De Week van de Limburgse Popmuziek.

Contact

Contactpersoon:Jesse Deledda
Organisatie:Pop in Limburg & L1
Telefoonnummer:046 – 202 1360
Categorie: Provinciaal
Looptijd:6 t/m 12 juli 2024

Terug naar projecten

Wil je meer weten over onze projecten? Of heb je andere vragen?

Neem contact met ons op