Projecten

De Podcast

Podcast |

De Podcast

De podcast is een productie van L1 in samenwerking met Pop in Limburg. In de podcast gaat presentator Rian Moonen dieper in op de ontwikkeling van de popmuziek in onze provincie. Waar moet je als beginnende band rekening mee houden anno nu en wat heeft het verleden ons geleerd? Welke bands moet je gehoord hebben en welke concerten en festivals mag je niet missen? En natuurlijk de rock ‘n’ roll verhalen back en frontstage. In de eerste podcast gaat hij in gesprek met Marco Roelofs, zanger van De Heideroosjes over hun opkomst, de reünie en het huidige popklimaat.

Podcast #1 Marco Roelofs goudeerlijk in nieuwe Podcast

In de eerste podcast een gesprek met Marco Roelofs, zanger van De Heideroosjes. De punkband uit Horst besloot zeven jaar geleden te stoppen maar maakte dit jaar bekend nog één keer bij elkaar te komen om hun dertig-jarig bestaan te vieren. De concerten waren binnen een mum van tijd uitverkocht.

Op het moment van de opname maakte Marco bekend dat hij nog niet is gevraagd voor de jubileum editie van Pinkpop volgend jaar. De band brak door na een optreden op Rockin’ Kolonia (een soort pre-party op zondag toen Pinkpop alleen nog maar op Pinkstermaandag werd gehouden) in 1995 en is daarmee onlosmakelijk verbonden aan het festival. Maar bij het vorige jubileum werd de band ook al niet gevraagd.

‘In 2009 bestond Pinkpop 40 jaar en de Heideroosjes 20 jaar. Ik heb onze boeker toen het leven zuur gemaakt, dat-ie moest zorgen dat wij daar speelden. Dat is toen om welke reden dan ook niet gelukt en daar ben ik heel gefrustreerd over geweest’, aldus Marco Roelofs.

Verder praat hij openhartig over concessies die hij heeft moeten doen met de punkband en zijn drang om live te spelen.

Pop in Limburg (Stichting Popmuziek Limburg) is de provinciale popkoepel van de provincie Limburg. In samenwerking met muzikanten, muziekcollectieven, jongerencentra, poppodia, festivals, opleidingen, lokale en regionale overheden en iedereen met een hart voor popmuziek streven we naar een bloeiend ecosysteem voor popmuziek in onze provincie.

Tim Op het Broek is radiomaker voor onder andere L1. In de loop der jaren heeft hij de meest uiteenlopende programma gemaakt en bedacht.

Deze podcast is hier te beluisteren!

Podcast #2 Mt. Atlas, die op fenomenale wijze Nu Of Nooit wist te winnen

Deze keer praat Tim Op het Broek met Mt. Atlas, de band die op fenomenale wijze Nu Of Nooit wist te winnen.
De energie tijdens de finale spatte van het podium! Mt. Atlas is veel meer dan een band.
Het is een uniek kunstproject dat met verhaallijnen en veel visueel spektakel je naar een andere plek weet te brengen.

Deze podcast is hier te beluisteren!

Podcast #3 Pinkpop en de rock ‘n’ roll-verhalen backstage

Op de vijftigste editie van Pinkpop dook Rian Moonen in de rock ‘n’ roll-verhalen backstage; voor zover er tussen al dat keiharde werken door tijd is voor rock ‘n’ roll tenminste. Gasten Jeroen Arons van Arons Muziek, Tirsa Creusen van Buro Pinkpop, fotograaf René Bradwolff en Paul Moerel van Pop in Limburg vertellen er alles over!

Deze podcast is hier te beluisteren!

Podcast #4 De Kesselse zangeres Merel Koman

In deze aflevering spreekt Rian Moonen op het terras van poppodium Grenswerk in Venlo met de Kesselse zangeres Merel Koman, oftewel Blackbird.Ze vertelt alles over haar eerste EP, haar kijk op onze Limburgse muziekindustrie én een bijzondere samenwerking met Rowwen Hèze.

Deze podcast is hier te beluisteren!

Podcast #5 De wereld van DVERS

In de vijfde (#5) aflevering van de L1 Pop in Limburg podcast duikt Rian de wereld in van DVERS.Een podcast voor de bezoeker, artiest en muzieksector: Jessie Deledda van Pop in Limburg noemt dé acts die je als bezoeker tijdens DVERS 2019 niet mag missen. Mirjam Sieben van Onlightning geeft een aantal online marketing tips voor artiesten die op DVERS een voet tussen de deur proberen te krijgen. En als afsluiter worden de trends in de popsector besproken. Wat gaat er dit jaar allemaal gebeuren?

Deze podcast is hier te beluisteren!

Podcast #6 Nu of Nooit

De zesde aflevering van de Pop in Limburg podcast! Een productie van L1 in samenwerking met Pop in Limburg over alles met betrekking tot popmuziek in onze provincie.

In 2019 wordt de allerlaatste Nu of Nooit muziekwedstrijd gehouden. Een goed moment om terug te blikken met een aantal van de winnaars.

In deze aflevering spreekt Rian Moonen bij het kantoor van Pop in Limburg in Geleen samen met Julie van Diem van Pop in Limburg met Guyon Waltmans (Jick Munro & the Amazing Laserbeams) en Thijs Schrijnemakers (Alize).

Zij wonnen bijna tien jaar na elkaar Nu Of Nooit. Hoe gaat het nu met hen? Wat is er over gebleven van de ‘Nu of Nooit vloek’? Hoe denken zij dat een vervolg op Nu of Nooit eruit zou moeten zien? Dat en meer komt naar voren in de nieuwe Pop in Limburg podcast.

Vanaf heden kun je alle podcasten beluisteren op spotify! Ga voor podcast #6 naar deze link!
Of lees het artikel en luister naar de podcast via de l1 link. 

Podcast #7 Corona update

Een bijzondere aflevering van de Pop in Limburg podcast.  Een productie van L1 in samenwerking met Pop in Limburg over alles met betrekking tot popmuziek in onze provincie.

Gewoonlijk over alles dat er speelt in de Limburgse popindustrie, maar nu over één ding: de coronacrisis. Daar zitten we nog middenin met z’n allen, dus zie dit als een soort tussentijdse update. Ingo Dassen vertelt als programmeur van de Muziekgieterij in Maastricht hoe het er nu aan toe gaat in de Limburgse poppodia en waar we ons op moeten voorbereiden. Daarnaast is hij ook onderdeel van de band Lesoir en licht toe hoe het er als muzikant aan toe gaat in deze gekke tijden.

Geen zorgen: er is ook creatief verzet. De Limburgse muzieksector zit wel binnen, maar zeker niet stil. Daarom ook een aantal creatieve oplossingen en de aflevering wordt afgesloten met positief popnieuws en muziek van Limburgse bodem. Beluister de nieuwe Pop in Limburg podcast nu op Spotify!

Pop in Limburg (Stichting Popmuziek Limburg) is de provinciale popkoepel van de provincie Limburg. In samenwerking met muzikanten, muziekcollectieven, jongerencentra, poppodia, festivals, opleidingen, lokale en regionale overheden en iedereen met een hart voor popmuziek streven we naar een bloeiend ecosysteem voor popmuziek in onze provincie.

Meer Limburgse popmuziek? Volg de Spotify lijst van Stompin’ Grounds! 

In deze podcast hoor je:
Lesoir – Zeroes And Ones
DeWolff – It Ain’t Easy
Ellmatic, SCQ, Kijkeenster – Where Is The Sun
The Ragtime Rumours – Stop That Train
Martin Sillen – Encouraging
Peter Beeker – Laef Hard
Lesoir – Modern Goddess
Oliver – Nothing Else
IKIGA – I Need It
Jick Munro & the Amazing Laserbeams – Drinking Song
WHYBE – Black
Graef – Boneclocks
Geoff Wylde – Wild Desires
MADOUX – Runner
A Minor Problem – Brushing Teeth
Stompin’ Grounds – Kick Up The Fuss
Mt.Atlas – I’ve Sailed The World
The Whims Of The Great Magnet – Guess It’s True
Ivo Rosbeek – Woar T De Raege
Elle Hollis – Still Mine

Podcast #8 SOLOMON en de makersregeling

Nog steeds middenin de coronacrisis dus alle gesprekken vinden digitaal plaats. Geen zorgen: dat maakt het niet minder gezellig!

Allereerst een update van Pop in Limburg: Jesse Deledda legt uit hoe er op afstand wordt samengewerkt en waar zijn hij en zijn collega’s mee bezig zijn. Oa Music & Business en de makelaarsregeling komen voorbij.

Daarna schuiven Jolien van Geffen en Koen de Witte van de Maastrichtse band SOLOMON digitaal aan. Zij maakten vorig jaar gebruik van die makersregeling van Pop in Limburg. Wat hebben ze daarmee gedaan? En hoe gaat het eigenlijk met ze in deze gekke tijden?

Vanaf nu wordt iedere podcast afgesloten met een kijk- en luistertip. Deze keer van Tom Janssen: mede-oprichter van ZEF Magazine. Hij vertelt welke documentaire je niet mag missen nu je toch thuiszit én hij vertelt over de comeback van ZEF.

De Limburgse muzieksector zit dus wel binnen, maar zeker niet stil. Beluister de nieuwe Pop in Limburg podcast nu op Spotify!

Podcast #9 DOOKIE, Homegrown en Onkruid

Een nieuwe aflevering van de Pop in Limburg podcast! Een productie van L1 in samenwerking met Pop in Limburg over alles met betrekking tot popmuziek in onze provincie. Nog steeds middenin de coronacrisis dus alle gesprekken vinden digitaal plaats. Geen zorgen: dat maakt het niet minder gezellig!

In deze aflevering volop aandacht voor het initiatief Homegrown. Mocht je het nog niet kennen, legt Sjuul Stultjens van poppodium Grenswerk het eerst even uit. Daarna een uitgebreid gesprek met Dookie, rapper uit Heerlen. Over zijn kijk op de coronacrisis, zijn werkwijze en hoe hij met zijn lied voor Homegrown ver weg blijft van de ‘Heal the world’-vibe. De podcast wordt afgesloten met de kijk-en luistertip van Onkruid, die schaamteloos zichzelf tippen.

De Limburgse muzieksector zit dus wel binnen, maar zeker niet stil. Beluister de nieuwe Pop in Limburg podcast nu op Spotify!

Podcast #10: House in Limburg met Kim Kaey

Een nieuwe aflevering van de Pop in Limburg podcast! Een productie van L1 in samenwerking met Pop in Limburg over alles met betrekking tot popmuziek in onze provincie. Nog steeds middenin de coronacrisis dus alle gesprekken vinden digitaal plaats. Geen zorgen: dat maakt het niet minder gezellig!

In deze aflevering volop aandacht voor house in Limburg. DJ en producer Kim Kaey uit Landgraaf verovert vanaf Limburgse bodem de hele wereld met haar tracks bij het label Spinnin’ Records. Hoe is ze begonnen? Wat denkt ze van de scene in Limburg? En welke tips heeft ze voor andere DJ’s en producers uit de regio?

Daarnaast een kort gesprek met Bert Habets van Thunder Studio’s: een platform om DJ’s uit Limburg te helpen bij hun producties. Of je nou alleen een idee hebt of zo goed als klaar bent voor het masteren: alles kan. Hij legt in deze podcast uit hoe het werkt.

De podcast wordt zoals iedere keer afgesloten met de kijk-en luistertip, dit keer in het thema van house. Beluister de nieuwe Pop in Limburg podcast nu op Spotify! 

Podcast #11: Noord-Limburg take-over

Een nieuwe aflevering van de Pop in Limburg podcast! Een productie van L1 in samenwerking met Pop in Limburg over alles met betrekking tot popmuziek in onze provincie.

In deze aflevering neemt Noord-Limburg de boel over. Richard Kleuskens vertelt over de muziekscene in Horst. Je weet wel; waar Rowwen Hèze, de Heideroosjes en de Afterpartees vandaan komen. Wat zit daar in het water? En wat wordt er gedaan om muzikaal talent te steunen? Hij vertelt over de Muzikantine, hun HubTowers én een paar lokale artiesten die je zeker niet mag missen. 

Daarnaast stelt Rian je voor aan Popplaza Peel en Maas: een nieuw platform dat het muzikale talent in de gemeente zichtbaar gaat maken. Hoe de stichting dat gaat doen en welke talenten dat zijn, vertelt popcoördinator Anneke Joosten. 

De podcast wordt zoals iedere keer afgesloten met een kijk-en luistertip. In deze aflevering hoor je een band uit Horst die je direct toe gaat voegen aan al je playlists. Beluister de nieuwe Pop in Limburg podcast nu op Spotify!

 

Podcast #12: DVERS in dertig minuten

Een nieuwe aflevering van de Pop in Limburg podcast! Een productie van L1 in samenwerking met Pop in Limburg over alles met betrekking tot popmuziek in onze provincie.

Een bijzondere aflevering in een bijzonder jaar. Een zomer met ontelbaar afgelaste festivals en ook DVERS in Sittard gaat niet door. Toch probeert Rian Moonen je mee te nemen in hoe het had kunnen zijn. Je luistert naar panels, ontdekt muziek en voelt de sfeer van het showcasefestival. Daarnaast praat Julie van Diem van Pop in Limburg je bij over wat er wel gaat gebeuren de komende tijd. Een kleine tip van de sluier: interessante bijeenkomsten van de popscene in jouw buurt. Beluister de plannen in de nieuwe Pop in Limburg podcast nu op Spotify!

In deze podcast hoor je muziek van:

Buzzards Brew – Get Down
Jane – Wanna Go
Vortex Surfer – La Grande Domaine

Beluister de nieuwe Pop in Limburg nu op Spotify!

Podcast #13: Limburgse muzikanten in het buitenland

Een nieuwe aflevering van de Pop in Limburg podcast! Een productie van L1 in samenwerking met Pop in Limburg over alles met betrekking tot popmuziek in onze provincie.

Al gaan we deze aflevering even buiten de provincie. Rian Moonen spreekt met de Geleense drummer Bob Kessels, die in Londen is gaan wonen en nu drumt bij de band Will Fairhead & the Gulls. 

Daarna in het vliegtuig naar LA voor een gesprek met de componist Joep Sporck: hij maakte de muziek voor onder andere Kruimeltje de film en verschillende Hollywoodtrailers, zoals Incredibles 2.-> https://youtu.be/i5qOzqD9Rms

De luistertip van deze aflevering is ODILIA: deze Maastrichtse zangers maakte in Los Angeles een track samen met Snoop Dogg -> https://youtu.be/2leg_EX1tQI

Beluister de nieuwe Pop in Limburg podcast nu op Spotify!

In deze podcast hoor je muziek van:

Will Fairhead & the Gulls – Peanuts
Joep Sporck – Kruimeltje en De Strijd Om De Goudmijn (Original Motion Picture Soundtrack)
Joep Sporck – The Red Light (Kevin James Short)
ODILLIA ft Snoop Dogg – Break It Down

Contact

Contactpersoon:Karin van Solkema
Organisatie:Pop in Limburg
Telefoonnummer:046 202 1360
Categorie: Podcast
Gerelateerde artikelen met De Podcast

Terug naar projecten

Wil je meer weten over onze projecten? Of heb je andere vragen?

Neem contact met ons op