Projecten

De Podcast

Podcast |

De Podcast

De podcast is een productie van L1 in samenwerking met Pop in Limburg. In de podcast gaat presentator Rian Moonen dieper in op de ontwikkeling van de popmuziek in onze provincie. Waar moet je als beginnende band rekening mee houden anno nu en wat heeft het verleden ons geleerd? Welke bands moet je gehoord hebben en welke concerten en festivals mag je niet missen? En natuurlijk de rock ‘n’ roll verhalen back en frontstage. In de eerste podcast gaat hij in gesprek met Marco Roelofs, zanger van De Heideroosjes over hun opkomst, de reünie en het huidige popklimaat.

Podcast #1 Marco Roelofs goudeerlijk in nieuwe Podcast

In de eerste podcast een gesprek met Marco Roelofs, zanger van De Heideroosjes. De punkband uit Horst besloot zeven jaar geleden te stoppen maar maakte dit jaar bekend nog één keer bij elkaar te komen om hun dertig-jarig bestaan te vieren. De concerten waren binnen een mum van tijd uitverkocht.

Op het moment van de opname maakte Marco bekend dat hij nog niet is gevraagd voor de jubileum editie van Pinkpop volgend jaar. De band brak door na een optreden op Rockin’ Kolonia (een soort pre-party op zondag toen Pinkpop alleen nog maar op Pinkstermaandag werd gehouden) in 1995 en is daarmee onlosmakelijk verbonden aan het festival. Maar bij het vorige jubileum werd de band ook al niet gevraagd.

‘In 2009 bestond Pinkpop 40 jaar en de Heideroosjes 20 jaar. Ik heb onze boeker toen het leven zuur gemaakt, dat-ie moest zorgen dat wij daar speelden. Dat is toen om welke reden dan ook niet gelukt en daar ben ik heel gefrustreerd over geweest’, aldus Marco Roelofs.

Verder praat hij openhartig over concessies die hij heeft moeten doen met de punkband en zijn drang om live te spelen.

Pop in Limburg (Stichting Popmuziek Limburg) is de provinciale popkoepel van de provincie Limburg. In samenwerking met muzikanten, muziekcollectieven, jongerencentra, poppodia, festivals, opleidingen, lokale en regionale overheden en iedereen met een hart voor popmuziek streven we naar een bloeiend ecosysteem voor popmuziek in onze provincie.

Tim Op het Broek is radiomaker voor onder andere L1. In de loop der jaren heeft hij de meest uiteenlopende programma gemaakt en bedacht.

Deze podcast is hier te beluisteren!

Podcast #2 Mt. Atlas, die op fenomenale wijze Nu Of Nooit wist te winnen

Deze keer praat Tim Op het Broek met Mt. Atlas, de band die op fenomenale wijze Nu Of Nooit wist te winnen.
De energie tijdens de finale spatte van het podium! Mt. Atlas is veel meer dan een band.
Het is een uniek kunstproject dat met verhaallijnen en veel visueel spektakel je naar een andere plek weet te brengen.

Deze podcast is hier te beluisteren!

Podcast #3 Pinkpop en de rock ‘n’ roll-verhalen backstage

Op de vijftigste editie van Pinkpop dook Rian Moonen in de rock ‘n’ roll-verhalen backstage; voor zover er tussen al dat keiharde werken door tijd is voor rock ‘n’ roll tenminste. Gasten Jeroen Arons van Arons Muziek, Tirsa Creusen van Buro Pinkpop, fotograaf René Bradwolff en Paul Moerel van Pop in Limburg vertellen er alles over!

Deze podcast is hier te beluisteren!

Podcast #4 De Kesselse zangeres Merel Koman

In deze aflevering spreekt Rian Moonen op het terras van poppodium Grenswerk in Venlo met de Kesselse zangeres Merel Koman, oftewel Blackbird.Ze vertelt alles over haar eerste EP, haar kijk op onze Limburgse muziekindustrie én een bijzondere samenwerking met Rowwen Hèze.

Deze podcast is hier te beluisteren!

Podcast #5 De wereld van DVERS

In de vijfde (#5) aflevering van de L1 Pop in Limburg podcast duikt Rian de wereld in van DVERS.Een podcast voor de bezoeker, artiest en muzieksector: Jessie Deledda van Pop in Limburg noemt dé acts die je als bezoeker tijdens DVERS 2019 niet mag missen. Mirjam Sieben van Onlightning geeft een aantal online marketing tips voor artiesten die op DVERS een voet tussen de deur proberen te krijgen. En als afsluiter worden de trends in de popsector besproken. Wat gaat er dit jaar allemaal gebeuren?

Deze podcast is hier te beluisteren!

Podcast #6 Nu of Nooit

De zesde aflevering van de Pop in Limburg podcast! Een productie van L1 in samenwerking met Pop in Limburg over alles met betrekking tot popmuziek in onze provincie.

In 2019 wordt de allerlaatste Nu of Nooit muziekwedstrijd gehouden. Een goed moment om terug te blikken met een aantal van de winnaars.

In deze aflevering spreekt Rian Moonen bij het kantoor van Pop in Limburg in Geleen samen met Julie van Diem van Pop in Limburg met Guyon Waltmans (Jick Munro & the Amazing Laserbeams) en Thijs Schrijnemakers (Alize).

Zij wonnen bijna tien jaar na elkaar Nu Of Nooit. Hoe gaat het nu met hen? Wat is er over gebleven van de ‘Nu of Nooit vloek’? Hoe denken zij dat een vervolg op Nu of Nooit eruit zou moeten zien? Dat en meer komt naar voren in de nieuwe Pop in Limburg podcast.

Vanaf heden kun je alle podcasten beluisteren op spotify! Ga voor podcast #6 naar deze link!
Of lees het artikel en luister naar de podcast via de l1 link. 

Contact

Contactpersoon:Karin van Solkema
Organisatie:Pop in Limburg
Telefoonnummer:046 202 1360
Categorie: Podcast
Gerelateerde artikelen met De Podcast

Terug naar projecten

Wil je meer weten over onze projecten? Of heb je andere vragen?

Neem contact met ons op

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Cookies instellen