Projecten

Cross Border Line

3 Bands, 3 Countries, 9 Venues
Bringing OUR sound to YOUR hometown.

Cross Border Line is een jaarlijkse tour met 3 verschillende getalenteerde acts uit Nederland, Duitsland en België. Gezamenlijk touren ze langs diverse podia in de Euregio om zichzelf te showcasen, muziek, fans en kennis uit te wisselen. In 2021 doet de tour 9 podia aan, oplopend tot 15 in 2023. De Tour zal worden georganiseerd, gepromoot en gecoördineerd worden door de acts zelf in samenwerking met de podia en de popkoepels popNRW, Farrm en Pop in Limburg.

Een regio met meer dan 40 podia, 60 festivals en 10 miljoen inwoners, verdeeld over 3 landen met hun eigen popscene, cultuur, taal en systemen. Cross Border line probeert deze regio’s met elkaar te verenigen en een gezonde en duurzame uitwisselen van talen, muziek, fans en expertise te creëren in de Euregio. Cross Border Line streeft er naar om in de komende jaren door te groeien naar een tour die 15 venues aandoet in de 3 verschillende landen en 4 verschillende taalgebieden en een platform voor artiesten te worden om zich in de kijker te spelen, nieuwe fans te bereiken en zich verder te ontwikkelen.

1ste editie 2021

In oktober en november 2021 vindt de eerste editie van het nieuwe Euregionale  uitwisselingsprogramma ‘Cross Border Line’ plaats. Een unieke en innovatieve jaarlijkse terugkerende showcase waarbij 3 popbands uit Nederland, België en Duitsland met elkaar touren langs 9 podia in 3 landen. Met als doel grensoverstijgend kunst, expertise, netwerk en fans met elkaar uit te wisselen.

De deelnemende acts voor de eerste editie zijn:

  • Duitsland: Wahnschaffe
  • Nederland: Solomon
  • België: Jack Vamp & the Castle of Creep

Voor de eerste editie van ‘Cross Border Line’ doet de tour de volgende podia aan:
23 Oktober      Yap VZW, Leopoldsburg (BE)
24 Oktober     ECI Cultuurfabriek, Roermond (NL)
29 Oktober     Nieuwe Nor, Heerlen (NL)
30 Oktober     Rockin’ Rooster, Haan (DE)
31 Oktober     VOLT, Sittard (NL)
5 November   Musikbunker, Aachen (DE)
12 November Outbaix 2.0, Ubach, Palenberg (DE)
19 November Kultur Bahnhof, Julich (DE)
25 November Muziekodroom, Hasselt (BE)

Organisatie

Cross Border line is een initiatief van de provinciale koepel voor popmuziek Pop in Limburg in samenwerking met Farrm (BE) en popNRW (DE) en wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Grensverleggers (regeling ter ondersteuning van culturele samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland) en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Contact

Contactpersoon:Roy Alberts
Organisatie:Pop in Limburg
Telefoonnummer:+31(0)6-28938092
Categorie:
Looptijd:Oktober & November 2021
Gerelateerde artikelen met Cross Border Line

Terug naar projecten

Wil je meer weten over onze projecten? Of heb je andere vragen?

Neem contact met ons op