Projecten

Basiscursus subsidie- en fondswerving

Educatie | Provinciaal | Regionaal |

Je broedt al een tijd lang op een idee voor een evenement, kunst- of cultuurproject. Maar hoe vertaal je je idee naar een concreet plan en een begroting? En hoe ga je vervolgens op zoek naar financiële middelen om je project te realiseren? Je wilt het idee misschien verwezenlijken met sponsoren, subsidies en fondsen. Maar je hebt geen idee welke mogelijkheden er zijn en hoe je het kunt aanpakken. Je ziet op tegen het betreden van deze voor jou nieuwe wereld.

Want waar begin je? Hoe vraag je fondsen aan? Hoe vergroot je de kans dat jouw idee voor subsidie in aanmerking komt? De basiscursus fondsenwerving helpt je in vier avonden snel op weg. Lekker praktisch: want al tijdens de cursus kun je direct aan de slag met het uitwerken van je eigen project en het voorbereiden van een aanvraag.

PROGRAMMA
In deze basiscursus ga je eerst aan de slag met het concretiseren van je idee. Je leert stap voor stap om jouw idee helder te formuleren in een plan. Je leert ook hoe je een begroting opstelt, hoe je je marketingstrategie bepaalt en waar je de juiste fondsen vindt. De cursus wordt gegeven door Ilona Coemans en Nina Scholtens. Zij zijn momenteel werkzaam bij adviesbureau Cultuurslagers.

Houd er rekening mee dat er huiswerk wordt opgegeven. De cursus is het meest effectief als je daar met aandacht aan werkt.  We werken met een kleine groep van maximaal 10 initiatieven. Op die manier is er voldoende mogelijkheid om goed begeleid te worden en kunnen we de kwaliteit van de cursus waarborgen. Per initiatief mogen er maximaal 2 personen deelnemen aan de cursus.

PRAKTISCHE INFORMATIE
De bijeenkomsten zullen in 2024 plaatsvinden op de volgende onderstaande data. Wanneer je je aanmeld is het belangrijk dat je beschikbaar en aanwezig bent op alle volgende momenten:

  • woensdag 31 januari 18.30 – 21.15 uur
  • woensdag 7 februari 18.30 – 21.15 uur
  • woensdag 28 februari 18.30 – 21.15 uur
  • woensdag 13 maart 18.30 – 21.15 uur

De cursus zal plaatsvinden op het kantoor van Cultuurslagers: Willem II Singel 8, Roermond.

Aanmelden en meer informatie
Er is in totaal plek voor 10 initiatieven en er mogen maximaal 2 deelnemers per initiatief meedoen. Voor deelname aan deze cursus vragen wij van iedere deelnemer een bijdrage van €50,-.
Inschrijven voor deze cursus kan hier.  Nadat je het formulier ingevuld hebt sturen wij je een bevestigingsmail. Pas na het ontvangen van deze mail is je inschrijving definitief.
Inschrijven kan tot en met 22 januari 2024 of tot dat de inschrijvingen vol zijn.

Contact

Contactpersoon:Jesse Deledda
Organisatie:Pop in Limburg
Categorie: Educatie Provinciaal Regionaal

Terug naar projecten

Wil je meer weten over onze projecten? Of heb je andere vragen?

Neem contact met ons op