Projecten

Basiscursus subsidie- en fondswerving

Educatie | Provinciaal | Regionaal |

Je broedt al een tijd lang op een idee voor een evenement, kunst- of cultuurproject. Maar hoe vertaal je je idee naar een concreet plan en een begroting? En hoe ga je vervolgens op zoek naar financiële middelen om je project te realiseren? Je wilt het idee misschien verwezenlijken met sponsoren, subsidies en fondsen. Maar je hebt geen idee welke mogelijkheden er zijn en hoe je het kunt aanpakken. Je ziet op tegen het betreden van deze voor jou nieuwe wereld.

Want waar begin je? Hoe vraag je fondsen aan? Hoe vergroot je de kans dat jouw idee voor subsidie in aanmerking komt? De basiscursus fondsenwerving helpt je in vijf avonden snel op weg. Lekker praktisch: want al tijdens de cursus kun je direct aan de slag met het uitwerken van je eigen project en het voorbereiden van een aanvraag.

PROGRAMMA
In deze basiscursus ga je eerst aan de slag met het concretiseren van je idee. Je leert stap voor stap om jouw idee helder te formuleren in een plan. Je leert ook hoe je een begroting opstelt, hoe je je marketingstrategie bepaalt en waar je de juiste fondsen vindt. De cursus wordt gegeven door Esther Dikkers. Zij is momenteel werkzaam als coördinator bij cultuurplatform Schakel025 en heeft veel ervaring als zakelijk leider en fondsenwerver bij diverse culturele initiatieven.

Houd er rekening mee dat er huiswerk wordt opgegeven. De cursus is het meest effectief als je daar met aandacht aan werkt.  We werken met een kleine groep van maximaal 10 initiatieven. Op die manier is er voldoende mogelijkheid om goed begeleid te worden en kunnen we de kwaliteit van de cursus waarborgen.

PRAKTISCHE INFORMATIE
De bijeenkomsten vonden plaats op woensdagavonden in oktober, november en december. In 2020 zagen de avonden er dan ook als volgt uit:

  • Dinsdag 13 april (Waardepropositie)
  • Dinsdag 20 april (Projectplan)
  • Dinsdag 11 mei (Begroting & dekkingsplan)
  • Dinsdag 25 mei (Marketing & promotie)
  • Dinsdag 8 juni (Hoe nu verder? Welk fonds past bij je project?)

Iedere bijeenkomst begon om 19.30 uur en duurde tot ca. 21.30 uur.

Aanmelden en meer informatie
Er was in totaal plek voor 10 initiatieven en er mochten maximaal 2 deelnemers per initiatief meedoen in 2020. Wil jij nou ook meedoen de eerst volgende keer? Dat kan in 2021! Houdt onze kanalen in de gaten voor updates over de inschrijfdatum. Voor deelname aan deze cursus vragen wij van iedere deelnemer een bijdrage van €50,-.

Contact

Contactpersoon:Jesse Deledda
Organisatie:Pop in Limburg
Categorie: Educatie Provinciaal Regionaal

Terug naar projecten

Wil je meer weten over onze projecten? Of heb je andere vragen?

Neem contact met ons op