Nieuws

Programmeur John ‘Groovetime’ Hendrix neemt na 25 jaar afscheid van zijn Southern Bluesnight.

Programmeur John ‘Groovetime’ Hendrix neemt na 25 jaar afscheid van zijn Southern Bluesnight.

In het L1-radioprogramma Cultuurcafé en met een item op 1Limburg heeft John ‘Groovetime’ Hendrix dit weekend bekend gemaakt dat de aanstaande 25ste editie van de Southern Bluesnight (zaterdag 18 maart in Theater Heerlen) zijn laatste zal zijn als programmeur van het festival én als bestuurslid van stichting Southern Blues Promotion. Tijdens de jubileumeditie van het festival zal stilgestaan worden bij het afscheid van dit icoon voor de Limburgse blues-scene.

Groovetime
Al in de jaren zeventig was John Hendrix betrokken bij het organiseren van culturele activiteiten. Vanuit zijn grote passie voor muziek ging hij radioprogramma’s over jazzmuziek samenstellen en presenteren. Dit eerst voor radio-omroep Sittard en sinds 2002 voor L1. Samen met Hubert van Hoof presenteerde hij programma’s als “Jazz tussen 5 en 6”, “Best of Jazz” en “Groovetime”, waardoor hij bij velen bekendheid kreeg als ‘John Groovetime Hendrix’.

Southern Bluesnight
Onder de bevlogen leiding van John Hendrix, Jan Zimny, Giel Scholtes, Jos Starmans en Les de Groot, het huidige bestuur van de in 2006 in het leven geroepen stichting Southern Blues Promotion, groeide het festival sinds de start in 1997 uit tot een evenement waarvoor bluesliefhebbers uit alle windstreken naar Heerlen reizen. Ook de vaste presentatoren Jos Potting en Paul Versteegen namen zitting in het stichtingsbestuur. Met de komst van Mud Morganfield, Hans Theessink & Big Daddy Wilson, Curtis Salgado, Goldwasser, Rannenberg & Wade, Giles Robson, Phil Gates en Sugar Queen is de programmering van de 25ste editie van uitzonderlijk hoog niveau.

Dutch Keeping The Blues Alive Award 2020
In 2020 ontving John Hendrix uit handen van de Dutch Blues Foundation de ‘Dutch Keeping the Blues Alive’-Award (KBA). Deze wordt jaarlijks uitgereikt aan mensen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de bluesmuziek. John Hendrix heeft zich op vele vlakken ingezet voor de Blues, met als hoogtepunt de succesvolle Southern Blues Night, welke John met het SBP-bestuur, Parkstad Limburg Theaters en vele anderen jarenlang organiseerde.’

Het afscheid van John Hendrix als programmeur wordt gevierd tijdens de 25e editie van de Southern Bluesnight op zaterdag 18 maart in Theater Heerlen. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.plt.nl

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht