Nieuws

Programmeringsregeling Kleine Podia en Festivals 2021 gaat weer van start!

Ondanks het roerige jaar dat we achter de rug hebben, hebben we het afgelopen jaar tal van aanvragen gekregen voor de Programmeringsregeling waardoor er te gekke bands, singer-songwriters, rappers en producers een show hebben kunnen geven! En ook dit jaar gaat de Programmeringsregeling Kleine Podia en Festivals weer van start. Samen met het Prins Bernhard Cultuurfonds stimuleert Pop in Limburg met deze regeling het programmeren van live popmuziek en zorgen we zo voor meer podiumkansen voor Limburgse artiesten!

Door de coronacrisis, gewijzigde drank- en horecawetten, strengere geluidsnormen en gemeentelijke bezuinigingen dreigen meer en meer kleinere popfestivals en concerten in de provincie te verdwijnen. Subsidie- en fondswerving is voor veel kleine en vaak op vrijwilligersbasis georganiseerde initiatieven te complex en wordt om die reden vaak nagelaten. Ondanks dat deze organisaties meestal wel goed in staat zijn om (lokale) sponsors aan zich te binden, krijgen ze vaak hun begroting niet dekkend. Dat maakt het programmeren van livemuziek (te) risicovol. Een verschraling van de Limburgse popcultuur is hiervan een gevolg, terwijl juist kleinere initiatieven met een beperkt bedrag ter ondersteuning hun festival of concert al kunnen realiseren. Pop in Limburg en het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg investeren met de Programmeringsregeling Kleine Podia en Festivals gezamenlijk in de ‘humuslaag’ van de Limburgse popsector en dragen zorg voor spreiding van popcultuur in Limburg. We stimuleren het programmeren van live popmuziek en zorgen voor podiumkansen voor (live) muzikanten en bands.

Deze eenvoudige regeling houdt een maximumbijdrage van € 500,- voor de kleinere festivals en € 300,- voor de kleinere popconcerten in. De regeling is bedoeld voor kleine muziek- en cultuurpodia met een maximale capaciteit van 300 bezoekers en kleine festivals met een maximale capaciteit van 1500 bezoekers. De aangevraagde bijdrage wordt besteed aan de uitbetaling van de gages van de optredende acts/muzikanten.

Interesse? Uiterlijk één maand voor de activiteit (concert/festival) dient een aanvraag ingediend te zijn bij Pop in Limburg. Meer informatie over alle voorwaarden en over hoe je kunt aanvragen voor deze regeling, vind je hier.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht