Nieuws

Programma The Hillbilly Moonshiners and Friends compleet

Op zaterdag 3 december aanstaande vindt de mooiste party van Limburg plaats in Weert! Muziekcentrum de Bosuil is voor de zevende keer het decor van The Hillbilly Moonshiners and Friends, waarin de Weerter country-partyformatie The Hillbilly Moonshiners bevriende artiesten uitnodigt om samen het podium te betreden. Nadat eerder de Weerter groep Moerepetazie werd aangekondigd, wordt het programma vandaag compleet gemaakt met bluesgroep Gumbo Kings. De kaartverkoop verloopt zeer voorspoedig, maar er zijn nog tickets verkrijgbaar via www.debosuil.nl

Je favoriete rednecks van The Hillbilly Moonshiners komen terug naar De Bosuil! Tijdens het inmiddels traditionele en steevast uitverkochte minifestival The Hillbilly Moonshiners and Friends nodigen deze vieze snoeshanen hun favoriete vrienden uit voor een avond knallen in hun ‘nieuwe hometown’ Weert! Al sinds 2014 trekt de band heel Europa door om diverse podia en festivals om te toveren tot een ware Western-experience! De band stond al op bekende locaties als Sziget Festival, Zwarte Cross, Paaspop en Bevrijdingsfestival Limburg. Ook toerden zij door Nederland, België, Spanje, Engeland, Hongarije, Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Slowakije. Trek je cowboyoutfit maar alvast uit de kast, want dat wordt meezingen!Gelegenheidsformatie Moerepetazie ontstond in 2012, met als plan om samen een carnavalsnummer te maken. Op de 21e editie van de Zoepkoel in Venlo werden plannen concreet gemaakt en de knoop doorgehakt: in januari 2013 verscheen de eerste single ‘Komplieët van Slaag’, wat al snel gevolgd werd door een eerste optreden. Met singles als ‘Same Eine Drinke’, ‘Gaat In Mien Glaas’ en ‘Jaqueline’ is Moerepetazie al een aantal jaren niet meer weg te denken van de Limburgse podia!

Gumbo Kings is een vijf-koppige alligator die uit de Nederlandse moerasdelta komt gekropen. Deze jonge muzikanten hebben een moderne en helemaal eigen kijk op hun geliefde Soul & Rhythm ’n Blues. De liveshow van Gumbo Kings brengt je een chique nachtclub binnen, waar het feestje langzaam tot het absolute kookpunt wordt gebracht. In 2019 was Gumbo Kings de meest geboekte band van Popronde. In 2020 stond de band op het NPO Soul & Jazz podium op Noorderslag. Met de nieuwe plaat ‘In The Dark’ komt Gumbo Kings met het meest persoonlijke statement tot nu toe.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht