Nieuws

Programma Down By The River compleet

Met de toevoeging van Fred Eaglesmith, Tim Knol, Matt Watts, Leadbeaters en Any Vegetable is het programma van Down By The River compleet. De derde editie van het roots- en americanafestival in Poppodium Grenswerk vindt plaats op zondag 14 mei. Nieuw dit jaar is de toevoeging van de Joriskerk als locatie, waar Tim Knol en Christopher Paul Stelling zullen spelen.

Eerder werden Christopher Paul Stelling, Gregory Page, Baptiste W. Hamon, Cale Tyson en The Dawn Brothers al bevestigd. In totaal staan er tien acts op deze editie.

De Joriskerk is een bijzonder mooie protestantse kerk in het centrum van Venlo, op 150 meter lopen van Grenswerk. Het is de eerste keer dat de intieme kerk wordt gebruikt als podium van het festival. Wel organiseerde Down By The River eerder al losse shows in de Joriskerk, met Sam Outlaw en Mandolin Orange. Dit duo uit North Carolina verkocht de kerk zelfs uit.

Down By The River is vernoemd naar een nummer van Neil Young. Het festival vindt pal aan de Maas plaats, de rivier die al eeuwen door Venlo stroomt. Het festival biedt ruimte aan hedendaagse americana en rootsmuziek. Tickets zijn te koop via de website van Poppodium Grenswerk, in het eetcafé en bij Sounds Venlo.

De nieuwe namen op een rij:

 Fred Eaglesmith & band

Fred Eaglesmith zijn nummers gaan over het plattelandsleven, tractors, honden, wapens, drank, het harde bestaan als boer en mislukte liefdes. Fred Eaglesmith bracht zijn debuut-LP uit in 1980 en heeft inmiddels maar liefst negentien albums op zijn naam staan. Het laatste album verscheen in januari. Fred is deels muzikant, deels cabaretier en komt graag in Nederland, het geboorteland van zijn opa Rintje. Een optreden van Fred is altijd onvergetelijk. Eaglesmith speelde eerder al in Grenswerk en is nu terug.

Tim Knol
Tim Knol is terug! Na een pauze waarin hij zich onder andere bezig hield met zijn band The Miseries, zijn platenlabel Tender Records en een brouwerij is hij nu terug met nieuw werk onder zijn eigen naam. Het album is inmiddels opgenomen en verschijnt aan het eind van de zomer. Tim Knol komt solo naar Down By The River en speelt in de Joriskerk als onderdeel van het festival.

Matt Watts
Matt Watts (1987) werd geboren in Philadelphia in de VS. Hij nam op z’n 15de zijn eerste songs op aan de oevers van de Missouri-rivier in Montana en toerde als jeugdige troubadour uitgebreid in de North West van de VS. Sinds zijn aankomst in Antwerpen op 19-jarige leeftijd is hij uitgegroeid tot een volwaardige singer-songwriter die diepgaand respect voor de folktraditie bundelt met eigentijdse invloeden. Zijn nieuwe plaat ‘How Different It Was When You Were There’ kwam half februari uit bij Starman Records. Tijdens Down By The River zal Watts in een trio-bezetting spelen.

Leadbeaters

Leadbeters zijn drie hard werkende gasten en al vanaf het begin van de band stonden ze wekelijks op alle mogelijke podia. Dit illustere trio bestaat uit de zachte kern van de beruchte streetgrass-formatie The Pedro Delgados. Leadbeaters is van hetzelfde laken een pak: drie mannen rond een vintage microfoon die op banjo, gitaar en contrabas een mix van Amerikaanse traditionals, old time country, blues, bluegrass, folk en gospel spelen.

Any Vegetable

Deze zeskoppige Nijmeegse band heeft een Venlose superster als zanger, Baer Traa! Vorig jaar bracht de band hun debuut ‘VEG OUT’ uit. Any Vegetable is een Nijmeegse rootsy bluesband met invloeden jazz, country, en funk.

Down By The River 2017
Zondag 14 mei
Open 15:30 / Aanvang 16:30

­Line-up: Fred Eaglesmith / Christopher Paul Stelling / Gregory Page / Tim Knol / Baptiste W. Hamon / Cale Tyson / The Dawn Brothers / Matt Watts / Leadbeaters / Any Vegetable

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht