Nieuws

Programma Down By The River compleet

Down By The River voegt zes namen toe aan de line-up van het festival. Daarmee is het programma van het roots- en Americana festival compleet. Andrew Combs, Kacy & Clayton en Twain zijn de grootste nieuwe namen. Daarnaast komen ook Sheesam, Lotus & Son, Jerry Leger en Maurice van Hoek naar Venlo op zondag 8 april. Headliners van het festival zijn verder Blitzen Trapper uit Portland, Oregon en The Deep Dark Woods uit Canada.

Down By The River is vernoemd naar een nummer van Neil Young. Het festival vindt pal aan de Maas plaats, de rivier die al eeuwen door Venlo stroomt. Down By The River richt zich op frisse en vernieuwende americana en rootsmuziek. Het festival vindt plaats in Poppodium Grenswerk, de Joriskerk en in café de Locomotief. De Locomotief doet voor het eerst mee als locatie. Op die plek spelen The Yawpers en Jay-Roon & The Loose Ends.

In totaal voegt Down By The River zes acts toe. Andrew Combs is de grootste naam. Deze Texaan woont tegenwoordig in Nashville en verraste vorig jaar met het prachtige album Canyons of my mind. “Geen plaat om vrolijk van te worden, maar oei wat een pracht, wat een fijne melancholieke zangstem”, schreef de Volkskrant. Andrew Combs zal optreden in de Joriskerk, vlakbij Grenswerk. Een andere nieuwe naam is Kacy & Clayton, neef en nicht, die al tourden met Daniel Romano. Niemand minder dan Jeff Tweedy van Wilco produceerde hun laatste album.

Tickets zijn te koop via de website van Poppodium Grenswerk, in het eetcafé en bij Sounds Venlo.

 Volledig overzicht van de acts op Down By The River 2018:

Blitzen Trapper

Blitzen Trapper is een zeskoppige band uit Portland, Oregon die haast perfecte indie-pop-liedjes maakt. Nummers in vele stijlen, verassend en dynamisch. Soms klinkt het alsof The Beatles stiekem een Americana-album hebben opgenomen en soms alsof Beck samen met Neil Young & Crazy Horse een hit heeft geschreven.

The Deep Dark Woods

Het was jarenlang stil na het succesvolle album Jubilee uit 2013. In de pauze die ontstond zijn de bandleden van The Deep Dark Woods opnieuw gerangschikt. De negen nieuwe nummers die op de nieuwe plaat terecht zijn gekomen zijn stuk voor stuk melancholisch en meeslepend van aard. Songwriter Boldt combineert moeiteloos de muzikale folk- en bluestradities van Ierland tot Tennessee. En alhoewel zijn songs met de jaren steeds droeviger lijken te worden, klinkt de band nog steeds fris en verrassend.

Andrew Combs

De in Texas geboren en tegenwoordig in Nashville wonende Andrew Combs liet voor het eerst van zich horen in 2010. De digitaal uitgebrachte ep ‘Tennessee Time’ zette meteen alle antennes op scherp bij liefhebbers van popmuziek met vleugjes roots country en americana. Stel je voor dat Harry Nilsson een ontmoeting heeft met Townes Van Zandt en Guy Clark is ook niet ver weg.

Kacy and Clayton

Siren’s Song is het nieuwe wapenfeit van neef en nicht Kacy and Clayton, hiermee keren ze terug nadat ze in 2016 als voorprogramma van Daniel Romano door Europa toerde. Hij is het ook die de cover van Siren’s Songs ontwierp. De verwachtingen worden nog hoger als je weet dat Wilco’s Jeff Tweedy de plaat heeft geproduceerd.

The Yawpers

Het derde album van The Yawpers is getiteld ‘Boy in a Well’. Het geluid van de band kent vele vaders. Je hoort ouderwetse country en roots, maar ook The Cramps, Dead Kennedys en Springsteen.

Twain

De band Twain is het geesteskind van singer-songwriter Mt. Davidson. Op albums als ‘Sleeping Tree’ en ‘Alamanack’ horen we hoe Davidson worstelt met depressie en zijn neurotische stoornissen. Sublieme indringende songs en sfeer die soms doen denken aan Jeff Buckley, een vroege Dirty Projectors, Big Thief, Cass McCombs. Folkrock waar de intense waanzin continue op de loer ligt.

Sheesham, Lotus & Son

Het Canadese trio Sheesam & Lotus en ‘Son maakt een lekker rammelende mix van historische Mississippi folkblues, Appalachian folk en brassbandmuziek. Zowel hun verschijning als hun instrumentarium doet vermoeden dat ze net een uitdragerij hebben leeggekocht, maar dat draagt alleen maar bij aan het authentieke Mississippi-, Appalachen en New Orleans-gevoel.

Jay-Roon

Eind vorig jaar vertrok Jay-Roon (frontman Jeroen kennen we van Maison Du Malheur) naar “The Big Easy” waarvan hij met een hoofd vol inspiratie en een oude tenorgitaar terugkeerde. In de zes weken die volgden werd de basis gelegd voor het debuutalbum “Home to many a Creature”, een sfeervolle, intieme, ronkende maar boven alles swingende plaat met karakter en exotische hartslag.

Jerry Leger & The Situation

De Canadees Jerry Leger blijft een door velen onopgemerkte grootheid. De dynamiek spat van de spreekwoordelijke groeven wanneer je de band hoort. Deze man voelt zich thuis in door rock geoliede tunes, vette blues maar ook de ingetogen kant wordt niet geschuwd.

Maurice van Hoek

Maurice van Hoek ontvlucht in 2015 het conservatorium en stelt in drie maanden VS vast dat country zijn leven is. Hij trekt naar de seventies countryfolk van The Eagles en James Taylor. Op zijn zwerftocht schrijft hij voor het eerst persoonlijke songs over zijn belevenissen en emoties. Ze vormen de basis voor zijn debuutalbum Live Forevermore.

Voor meer informatie bezoekt u de website!

Gerelateerde artikelen met Programma Down By The River compleet

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht