Nieuws

Professioneel programma De Maaspoort plust met 10.000 bezoekers

Theaterbezoek zit weer in de lift en ook De Maaspoort profiteert hiervan. De afgelopen jaren lieten de bezoekersaantallen van het theater telkens een stijging zien. 2017 is met ruim 142.000 bezoekers een recordjaar uit de geschiedenis van het theater. Sinds 2011 stegen de bezoekersaantallen met 35%.

De Maaspoort kijkt terug op een jaar met diverse hoogtepunten. Zo was het theater gastheer van de première van de productie Pinkpop. De voorstelling, waarvan De Maaspoort co-producent was, stond 6 keer in een uitverkochte Rabobank Venlo zaal. Voor het tweede jaar op rij mocht De Maaspoort bij de uitreiking van de ANWB prijzen voor Meest Gastvrije Theater de bronzen prijs in ontvangst nemen. Restaurant Cabillaud, dat sinds oktober 2015 geopend is, werd in 2017 genoemd in diverse prestigieuze restaurantlijsten waaronder de Gault Millau, Lekker500 en een 16e plek in de landelijke IENS Top. En in mei werd Theaterhotel Venlo geopend dat heeft gezorgd voor een nieuwe impuls.

Diverse artiesten waren te gast, waaronder Theo Maassen, Danny de Munck (in de musical Ciske de Rat), Typhoon, Guido Weijers, Youp van ’t Hek, O’G3NE, Broederliefde en Caro Emerald. In december was De Maaspoort het toneel voor Olav Mol & Jack Plooij in de exclusieve Formule 1 Show. In totaal kwamen er ruim 72.500 bezoekers op het professionele theaterprogramma af en waren er 34 voorstellingen uitverkocht. Nooit eerder kwamen er zoveel bezoekers naar theatervoorstellingen in De Maaspoort. Vooral op het gebied van musical, theater en cabaret was het programma bijzonder succesvol. 

Op amateurgebied ondersteunde De Maaspoort op diverse vlakken de prachtige productie van het Volkstheater Frans Boermans over het leven van Frans Boermans. De bijna 5.200 bezoekers beoordeelden deze voorstelling met een 9,1. Ook de amateurproducties van het Valuas College (Cats, dat een Amateur Musical Award won voor beste vormgeving/toneelbeeld), Kindcentrum De Koperwiek en Het Bizar Kerstverhaal waren zeer succesvol.

Dankzij haar positie tussen de G20 theaters (grootste theaters van Nederland) heeft De Maaspoort de mogelijkheid om grote musicals te programmeren. Afgelopen jaar waren Hair, Ciske de Rat, Vamos, De Marathon en My Fair Lady te zien. In maart staat Annie M.G. Schmidt met Simone Kleinsma nog op het programma. Welke musicals in het najaar gepland staan, wordt bekend gemaakt op maandag 14 mei 2018 tijdens de jaarlijkse presentatie van het nieuwe theaterprogramma.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht