Nieuws

Populaire Duitse hiphopgroep Antilopen Gang tijdens Cultura Nova in NIEUWE NOR

De Duitse hiphopgroep Antilopen Gang geeft op donderdag 24 augustus een voor Nederland exclusief concert in Heerlen. Het concert in de NIEUWE NOR wordt georganiseerd in het kader van Cultura Nova Festival en wordt de eerste clubshow van Antilopen Gang buiten Duitsland. De act uit Düsseldorf geniet in eigen land grote populariteit, getuige optredens op festivals als Rock Am Ring, Hurricane en Rock Im Park. Hun meest recente album ‘Anarchie und Alltag’ kwam eerder dit jaar op één binnen in de Duitse albumlijsten.

Duitsland heeft een naam hoog te houden op hiphopgebied met acts als Die Fantastischen Vier, Seeed en Peter Fox. Antilopen Gang, dat ook in de Duitse taal rapt en zingt, mag gezien worden als een van de nieuwe vaandeldragers binnen het genre. De groep uit Düsseldorf, die met live-band optreedt, neemt daarbij geen blad voor de mond en kaart grote maatschappelijke vraagstukken aan. Daarmee zorgt het drietal regelmatig voor opschudding in de media. In eigen taal gaat het er soms hard aan toe, bijvoorbeeld wanneer ze hun afkeur van rechts-extremisme laten horen. Maar ook humor is hen niet vreemd, zoals in viral hit 'Fick Die Uni' over stereotype studenten of ‘Pizza’ waarin ze verklaren erin te geloven dat pizza de wereld kan redden. Met hun meest recente album ‘Anarchie und Alltag’, naar eigen zeggen een ‘doolhof van analyses, absurditeiten en aversies’ gooien ze weer olie op het Duitse hiphop-vuur. Het album kwam eerder dit jaar op één binnen in de Duitse albumlijsten.

Wie zich verdiept in de teksten van Antilopen Gang waant zich tussen zelfverheerlijking en zelfkastijding, weet niet of hij nu tranen in de ogen heeft staan van ellende of van de absurde humor. Gelukkig vaak het laatste, wat ook live tot uitdrukking komt in feestelijke, uitbundige shows. Op donderdag 24 augustus is Antilopen Gang voor het eerst met een eigen clubshow in Nederland te zien. Ze komen mét band naar Heerlen en beloven een show in drie delen die alles in zich zal hebben, van pure hiphop tot punk.

Dit concert wordt georganiseerd door Cultura Nova Festival i.s.m. poppodium NIEUWE NOR en de LIMBURGzaal. Het concert vindt plaat in de NIEUWE NOR in Heerlen. Kaarten kosten € 12,50 in de voorverkoop. De kaartverkoop start op vrijdag 7 juli 2017 om 10:00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via nieuwenor.nl en PLT.nl

24 augustus 2017
ANTILOPEN GANG (DE) [CULTURA NOVA 2017]
[LOCATIE: NIEUWE NOR]
Voorverkoop: € 12,50 | Avondkassa: € 15
Open 19:00 | Aanvang 20:00 | Einde 23:30

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht