Nieuws

‘Popstart’ wakkert liefde voor muziek aan

Havo-leerlingen Philips van Horne starten popbands

In slechts vier weken tijd vormen 83 havo-leerlingen,  tweede- en derdejaars leerlingen van het Philips van Horne, 12 popbands. Elke band studeert een popnummer in en maakt een videoclip, ondersteund door bevlogen docenten van RICK. Op 21 februari van 19.30 tot 21.30 uur stelen ze de show met hun optreden in Muziekcentrum De Bosuil. Deze eindpresentatie is vrij toegankelijk voor publiek. Het project Popstart is een eerste samenwerking tussen scholengemeenschap Philips van Horne, RICK en Muziekcentrum De Bosuil en wordt mede mogelijk gemaakt door de subsidieregeling SamenDoor!

Popmuziek is dé manier om jeugd te enthousiasmeren en te interesseren voor muzieklessen. Bij Popstart draait het in de kern om de succeservaring die de leerlingen van Kunst & Cultuur op doen; dit in een inspirerende omgeving buiten de muren van school. De een speelt al wat langer gitaar, terwijl de ander voor het eerst in zijn leven achter een drumstel kruipt.

Samen in de band
Het spelen in ‘de band’ is tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend. Popstart maakt leerlingen in de onderbouw al enthousiast voor het kunstvak, maar vooral voor het samen musiceren. Het gevoel ‘ik kan dit niet’ heerst vaak onterecht bij deze specifieke leeftijd. Maar dat ze het wél kunnen, is te zien tijdens de eindpresentaties op donderdag 21 februari in Muziekcentrum De Bosuil. Het project kan voor de leerlingen Kunst & Cultuur een opstap zijn naar deelname aan Van Horne Pop.

_______________________________________________________________________________________________________________
Lees hier meer over de SamenDOOR! regeling popmuziek, die popmuziek projecten tussen poporganisaties en scholen mogelijk maakt! Deze subsidieregeling is ontwikkeld door Pop in Limburg in samenwerking met DOOR! en de Provincie Limburg.

Gerelateerde artikelen met ‘Popstart’ wakkert liefde voor muziek aan

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht