Nieuws

POPSPORT 2024 IS VAN START!

Popsport 2024 is van start gegaan bij de Muziekgieterij! Alle deelnemers lieten zien wat ze in huis hebben, van mooie beats tot prachtige melodieën. Daarnaast kregen de deelnemers ook de kans om te kletsen met een aantal coaches uit de muziekwereld, zoals Lotte Slangen, Martijn Belleflame, Bas Lindelauf, Jack Pisters, Jolien van Geffen, Giorgio Stienstra, Ruben Verkeke en Laurent Beemer. Deze gaven gerichte tips om de talenten verder te ontwikkelen.

Kortom, de startbijeenkomst in de Muziekgieterij was een mega succes! Het talent van de deelnemers is groots aanwezig, en met de steun van de coaches belooft het een waanzinnige reis vol groei en creativiteit te worden. Je kunt de deelnemers  op 10 mei in Theater Karroessel in Geleen bewonderen.

Lees hier beneden over alle deelnemers.

Aetrox

Amin, een 20-jarige laboratoriummedewerker uit Maastricht, is een enthousiaste gitarist met een voorliefde voor rock en metal. Hij deelt deze passie met zijn bandleden bij Aetrox, waaronder Maurice, een 19-jarige lead gitarist die zijn liefde voor de gitaar al van jongs af aan koestert. Yannick, slechts 16 jaar oud, brengt zijn energie in als drummer, vooral binnen het genre thrash metal. Emi, met haar 17 jaar, voegt haar unieke stemgeluid toe aan de mix, geïnspireerd door zowel metal als jazz, met een speciale voorkeur voor deathcore.

Hoewel ze pas kort samen zijn, zijn ze vastberaden om iets geweldigs op te bouwen. Tijdens Popsport, hopen ze hun bandplaatje compleet te maken. Momenteel zijn ze nog op zoek naar een bassist om hun sound te versterken. Dus als je een bassist bent die graag deel uitmaakt van deze veelbelovende band, laat dan zeker van je horen! Samen werken ze hard om een unieke sound te creëren, waarbij ze elementen van rock en metal combineren op de best mogelijke manier.

Beau

Beau van Cleef is een singer-songwriter met een enorme liefde voor het maken van catchy pop/ nederpop liedjes. Haar zelfgeschreven nummers zitten vol met passie. Beau heeft het talent om mensen diep te raken met haar melodieën en teksten. Ze straalt het meest wanneer ze live optreedt, vooral als ze op het podium staat met haar band. Haar creativiteit en connectie met het publiek maken Beau een opvallend en veelbelovend talent in de muziekwereld.

Ymre

Hey, ik ben YMRE! Maar je mag haar ook Imre noemen. Ze is 19 jaar oud en kom uit Gennep. Het liefst maak ik alle soorten muziek maar ben nu vooral bezig met pop.

Teun

Teun van den Berg is een singer-songwriter die door gebruik van haar stem en gitaar je meeneemt op een muzikale reis. Haar zelfgeschreven nummers zijn geïnspireerd door de kleine en mooie dingen in het leven. Na veel schrijven en spelen is het voor Teun tijd om een volgende stap te zetten als artiest. Dit doet ze bij Popsport, want het smaakt naar meer!

Ryan & Mirthe

Wij hebben elkaar ontmoet op de Rockacademie in Tilburg. Door school werden wij bij elkaar gezet om samen muziek te schrijven voor een optreden. Dit beviel ons goed en sindsdien schrijven we bijna iedere schooldag in de ochtend samen en werken wij aan nieuwe muziek. Het liefst schrijven wij muziek in het genre pop en maken hierbij onze eigen backingtracks.

We treden nu vaker op met onze eigen set en zijn van plan om volgend jaar een Album met onze nieuwe muziek uit te brengen.

Ryan
Ik ben een 20 jarige Singer-Songwriter en Producer. Begin dit jaar heb ik mijn debuut EP uitgebracht genaamd ‘Coffee Spilling Days’. De nummers op deze EP heb ik zelf geschreven en geproduceerd allemaal vanuit mijn slaapkamer. Momenteel studeer ik songwriting aan de Rockacdemie in Tilburg.

Mirthe
Ik ben 19 jaar en studeer vocals op de Rockacademie Tilburg. Ik houd mij bezig met verschillende muziekgenres, in het bijzonder met jazz en pop. Daarnaast schrijf ik mijn eigen nummers, en hoop ik mensen met mijn muziek te inspireren.

Cler

Ik schrijf liedjes, ben 19, bak mijn eigen brood, vind piano’s cool, zag laatst iemand tosti met mayo eten en vraag mij wel eens af waarom panties zo gemaakt zijn dat ze in je buik snijden als je gaat zitten. Ben je benieuwd wat voor liedjes ik maak, don’t get ur hopes up maar kom vooral luisteren.

Gerelateerde artikelen met POPSPORT 2024 IS VAN START!

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht