Nieuws

Popshopfestival: Door en voor jongeren uit regio Venlo

Zondag 17 juni betreden acht jonge bands het hoofdpodium bij Poppodium Grenswerk. De bands zijn speciaal voor deze gelegenheid samengesteld uit muziekcursisten van Kunstencentrum Venlo. Zij verzorgen van 14.00 tot 17.00 uur een programma vol pop- en rockcovers. De deuren gaan open om 13.30 uur en de toegang is gratis.

Wat Metallica, Kensington en Ed Sheeran met elkaar gemeen hebben? Het zijn allemaal bands en popartiesten die hits hebben uitgebracht én die te horen zijn tijdens de 9de editie van het Popshopfestival. De verschillende bands laten het publiek swingen, rocken en zwijmelen op talloze hits. De lerarenband van het Kunstencentrum bestijgt ook nog het podium om een aantal talentvolle deelnemers te begeleiden.     

Een initiatief van Kunstencentrum Venlo

Kunstencentrum Venlo organiseert in samenwerking met Poppodium Grenswerk het Popshopfestival. Het is een van de activiteiten van het Kunstencentrum om jonge, regionale popmuzikanten op weg te helpen in de popmuziek. Voor de gelegenheid zijn de deelnemers – in de leeftijd van 8 tot 20 jaar – verdeeld over acht bands. De bands krijgen elk vier repetities onder professionele begeleiding van de docenten van het Kunstencentrum Babs van Bree (zang), Wijnand van Groesen  (drums) en Jurek Cruysberg (gitaar) en van Anya Straatman van Vocalshop. Met uitzicht op een optreden op het hoofdpodium van Grenswerk zijn de deelnemers extra gemotiveerd te repeteren. Bovendien doen ze zo samenspeel- en podiumervaring op.

Kijk voor meer informatie op www.kunstencentrumvenlo.nl of www.grenswerk.nl.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht